Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Beste yapma teknikleri....

• Gitarist_86 • 19 Ağustos 2004 16:10 • #437257
    öncelikle bu konuyu açmamın nedeni; bazen beste yaparken bir noktada takılıp kalmam..ben bi akor düzeni çerçevesinde (tabi çok kalıplaşmıs bi şekilde değil ama önce armonisini oturtarak) beste yapıyorum...oldukça iyi oluyor ama bana artık yetmediğinin farkındayım biraz daha radikal değişiklikler yapmak istiyorum...farklı tekniklerle güzel besteler yapan arkadaşlarla lütfen bilgilerimizi paylaşalım...
  • fibonacci • 19 Ağustos 2004 16:42 • #437266
    gitarla beste yapmayın. mümkünse piyano kullanın. gitarla bir yerde her zaman standartlaşırsınız. zaten türk müzisyenlerin de sıkıntısı bu. gitarla beste yapmak çok kolaydır, ama hep aynı şeyleri yaparsınız. bunu bazen farkedemezsiniz. sizin farketmeniz iyi olmuş.
  • numanalper12 • 19 Ağustos 2004 23:15 • #437290
    Ben bu konuda pek iyi sayılmam(az bestem var).Ama kullandığım en önemli şey; ilk önce kendi duygumu bulmam.Yani çok sinirlisin, gitarı eline aldın, ama olmuyor...Bunun sebebi duygunu keşfedememiş olmandır.Çünkü bazen duygularımızı tam olarak anlayamayız.
    Bunun için bir sesten yola çıkman en iyi çare olur.Ardından (bence) duygunun o sesi algılama derecesine bağlı olarak gerisi gelir.
  • divinemusic • 20 Ağustos 2004 07:52 • #437296
    Ben önce parçanın bestesini yapar, ondan sonra sözlerini yazarım.
  • divinemusic • 20 Ağustos 2004 15:19 • #437336
    Gel sana bestelerimi göstereyim. O zaman anlarsın besteci miyim değil miyim diye?! Bir konuda konuşmak yorum yapmak için o konu hakkında bir bilgi birikimin olması gerekir. Bilgisiz bilgisiz konuşuyorsun... Benim 100'e yakın bestem var ve hepsini aynı teknik ile yapıyorum. İlham denen olay sadece yılda 2-3 kere gelir insana. Büyük bestekarlar bestelerini hangi yöntem ile yaptıklarını asla söylemezler. Nedeni ise, yapılışının basit olmasıdır. Her beste ve söz yazarının içinde birgün bu özelliğini kaybetme korkusu vardır.

Beste yapmak yeni bir yemek çeşidi bulmak gibidir.
  • Gitarist_86 • 20 Ağustos 2004 17:54 • #437354
    bunu dikkate alıp piyanoyla yapmayı deniyicem bestelerimi...
  • Gitarist_86 • 20 Ağustos 2004 18:06 • #437355
    öncelikle sözlerimize dikkat ederek konuşalım ben bu konuyu açarken zaten bu konuda bi bilgi eksiğimin olduğunu bu eksikliği paylaşarak gidermek istediğmi belirtmiştim ya mesajımı düzgün okumadınız ya da yeterince algılayamadınız...ilham yılda şu kadar gelir, geldimi şöyle olur,böyle olur diye de bu işi bi kalıba sokamazsınız.bu biraz da yetenek duygu ve bilginin birleşmesiyle oluşur(bunu düzeyli besteler için söylüyorum tabi ''şakşuka'' tarzında 100 değil 1000 tane şarkı yapan bi besteciyi kastedmiyorum (lütfen üstünüze alınmayın))ayrıca benimde azımsanmayacak bi beste birikimim war... şuana kadar çok yerde çalındı bu işi bilen bisürü kişide dinledi olumsuz bir tane bile tepki almadım...farkındaysanız siznin gibi kendi görüşlerimi değil başkalarının görüşlerini sunuyorum size...umarm bundan sora biraz daa mütevazı olur 100 bestenize yenilerini bu şekilde eklersiniz...
  • divinemusic • 20 Ağustos 2004 18:25 • #437357
    Madem kendine bu kadar çok güveniyorsun. Getir demonu yarışma yapalım, GRJ üyelerine dinletelim karar versinler kimin daha iyi olduğuna... Sidik yarışına soktun bizi resmen ama hep ben uzağa işerim.
  • ercu • 20 Ağustos 2004 21:39 • #437371
    selam beste yapmak ıcın oncelıkle armonı bılgısının yuksek olması lazım ve pıyona veya gıtar veya baska bı enstruman kullanarak yapabılırsınız yanı sadece pıyano ıle olur dıye bısey yok!ılk basda bellı gam ve mod lara gore beste yapılmalıdır,gam ve modlarda akor bulma ve solo yazma teknıklerıde var ama bunlar cok uzun burda anlatılacak bısey deıl tabıı genelde ıyı gıtarıstler bu yontemle beste yapıyolar
  • karete • 21 Ağustos 2004 00:50 • #437393
    büyük harfle yazdığın için siliyo olabilir galiba okunmuyo onların pc de bende bi ara büyük harfle yazmıştım bağırmak anlamına geliyormuş