Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Beste yapma teknikleri....

• pipulikulsit • 29 Ağustos 2004 04:24 • #438006
    Beste

olm siz hastasınız ya adam bişey sormuş,efendi efendi yardım istemiş, herifin bölümünü gereksiz kavganızla doldurmuşsunuz; içine etmişsiniz, ya yuh!
  • hunturk • 29 Ağustos 2004 13:06 • #438018
    İnan sadece bir kıza 20 kadar beste ve söz yazdım ama hepsi birbirinden farklı ve özel. Evet ilham çok az gelir önemli olan kullanmak. Ben bestelerimi çok farklı bir şekilde islık çalarak veya bir yerlere vurarak oluşturmuşumdur hep . Her yiğidin yoğurt yiğişi farklı. Bazen gitarı bilerek bir ay elime almam sonra çaldığımda bir bakmışım çok yeni şeyler oluşmuş ve oluşanlar hiç öncekilere benzememiş tamamen özgün olmuş. Grup elemanlarım buna hep şaşırıyorlar. Tarzımı ve melodilerimi çok anadolu vari ama metal olarak yarumlarlar(aman haluk levent falan değil karıştırmayın). Benim tavsiyem budur.
  • andresson • 1 Eylül 2004 05:16 • #438218
    Beste

1 - Nasıl bir müzik yapmak istiyorum bu soruya cevap vereceksin.
    2 - O tip müzik yapan grupların stillerini taklit et ama rifflerini değiştir bir çeşit muzikal kolaj yap.
    3 - Eğer gitar çalıyorsan mutlaka bir drum machine programı ya da benim yaptığım gibi guitar pro kullanarak davul yaz. Akor vuruşlarındaki boşluğu doldurman açısından faydasını görürsün.
    4 - Olumsuz eleştirileri sallama.
    5 - 100 sene duygulansan belki söz yazarsın ama şarkı yazamazsın bunu unutma. Parçayı dugularınla değil ellerinle ve beyninle yazarsın.
    6 - Benim en sevdiğim albümler parçaları birbirine benzeyen bir yapıda olan albümlerdir. Mesela Ride The Lightning, Rust In Peace, Turn Loose The Swans gibi. Bunun için belli bir yaratma sürecine girdikten sonra yapabildiğin kadar şarkı yapmaktır. Aralarından seçeceksin.
    7 - Reign In Blood la ilgili . Slayer röpörtajında girdik ve çaldık o o anlıktı demiştir.
    8 - ÇOK FAZLA BİR BESTE ÜZERİNDE DÜŞÜNME VE DEĞİŞTİRME ŞARKIYI KATLEDER YALINLIK KAYBOLUR.
    9 - Olumsuz eleştirileri dinleme sen ne yapmak istediğini biliyorsun.
    10 - Yaptığının ne kadar orjinal olduğunu düşünürsen düşün mutlaka biri yapmıştır.