Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Beste yapma teknikleri....

• thriller • 21 Ağustos 2004 13:49 • #437422
    tekrar tekrar yazmaktan yoruldum.....

divine sana ne oldu ben anlamadım.forumun başını okudum ben sana bişey dememişimki kendi kendine bişeyler yapıyosun .......
    ayrıca ilk önce oğrende gel havasındaki vurguna gelince merak etme senin bilginden 10 kat daha bilgiliyim bu konuda.bu konudan anlamıyosun dediğin insan ayrıca msg üyesidir.belirtiyim ok.

konuya gelince besta yapmak yetenektir doğuıştan gelir.yani kimse ben besteci olacam deyip te besteci olamaz.oyle olsaydı sabahtan akşama kadar bir şarkı yapıyımda ünlü oluyum diyen bir sürü insan var ama yok işte olmuyo.asıl besteciler sezen alsu altan çetin gibi isimlerdir.sen iki tane anlamlı sözün üzerine gitarla alttan basit bir melodi koyuyosundur.bunada beste diyosundur.esasında bestede kalitesiz beste.yani en basit müzisyen bile yapabilir.ok mi...
  • gitist • 21 Ağustos 2004 14:28 • #437432
    - Bu mesaj forum kurallarına uymadığı için silinmiştir -

thriller'de nedense hep bunu görüyorum..

neyse.. ben beste yaparken (daha doğrusu çalışırken) ilk önce gitardan güzel bir melodi çıkarmya çalışıyorum.. bu akorda olabiliyor, notada.. daha sonra bunun üzerine o an aklıma ne gelirse okuyorum.. iyi olmasada kendimce güzel şeyler çıkıyor..
  • Gitarist_86 • 21 Ağustos 2004 20:15 • #437444
    sana bi konuda katılıyorum(beste yaparken enst. önemi olmadığı konusunda) ama iyi bi beste yapabilmek için çok iyi bi armoni bilgisine sahip olmak gerekmez bence.. tabi bu olursa çok daha iyi olur ama bi yerde de duygu ve yetenek meselesi...örnek olarak sizin bestelediğiniz bi şarkı çok zor herkesin yapamayacağı tekniklerle yapılmıştır, insanlara bi duygu vermez onların beğenisini kazanmaz. bi de 2 günlük bi müzisyen ( lafım meclisten dışarı ) bi beste yapar belki çok basittir ama bi insana bi çok duygu verebilir ve sonuçta beğenilir.(buna basitlik değil de sadelik desek daha doğru olacak herhalde)..toparlamak gerekirse bence önce duygu sonra tabikide bilgi...
  • Gitarist_86 • 21 Ağustos 2004 20:21 • #437445
    böyle çocuksu şeylerle uğraşamıyacam...şuan demo hazırlama gibi bi olanağım yok zaten.. bunu üniversitem bittikten sora düşünüyorum ...ayrıca senin gibi kendimi ispatlamaya gerek duymuyorum ..buna ihtiyacım olduğunda şarkılarımı gerektiği yerlerde dinlersin... ok mi ?
  • thriller • 21 Ağustos 2004 20:50 • #437448
    sezen aksu türkiyenin en büyük bestecisi ama müziği bilmez.yani beste yapmak için bir teknik kullanılmaz.bunutekniği olsa her onüne gelen beste yapar.ama gelin görünkü topu topu 10 tane besteci zor sayarsınız..
  • No_Remorse • 21 Ağustos 2004 23:19 • #437465
    sezeni sezen yapan onno tunç bu bir
    beste demek bence sezen değildir bu iki
    bazen özgün müzikte ben yusuf hayaloğlu derim bu üç
    iyi bir müzisyen kendi bestesini kendi yapar bu onun içindeki ruhu yansıtır. bu dört

ARKADAŞIM İYİ BESTE YAPMAK İÇİN 5 DK OLMAYACAĞINI BİLMEN GEREK BAZEN BAZI ŞARKILAR YILLAR ALIR AMA SONUNDA İSE YÜZYILLARCA DİNLENİR BAZILARI ANLIK yAPILIR SADECE YAZIN DİNLENİR

BİR ARKADAŞIMIZ PİYANO DEMİŞ YÜZDE YÜZ KATILIYORUM VE ŞUNUDA BELİRTEYİM SEZEN İYİ BİR OKUYUCUDUR AMA BAZEN ÖYLE SÖZLER VARDIRKİ BENCE YAZAN DEĞİL OKUYAN ONU ADAM EDER

MESELA BAZI PARÇALAR OKUYUCUSUNA GÖRE DEĞİŞİR
  • PhoenixRising • 22 Ağustos 2004 00:40 • #437471
    herkes beste yapabilir ve her yapilan beste belli bir kesimden begeni gorur cunku guzellik goreceli bir kavramdir.

beste yaparken once kagit uzerinde calisirm. dogru gamlari ard arda siralarim. bu gamlari kullanarak cesitli farkli tekniklerle genelde gitarla(tapping,sweep picking,alternate picking...) sarkiya solo yazarim. ardindan gitarla denerim. memnun kalmadigim yerleri enstrumanla calisarak degistiririm.

herkesin kendi metodu kendisine daha uygun oldugu icin bunu dogru yanlis ben daha iyi biliyorum sen nesinki diye elestirmek sacmaliktir.
  • rakı n roll • 22 Ağustos 2004 15:40 • #437490
    Beste

beste yapmam ama yapanları takdir edebilirim.
    TAKDİR: allah sizden razı olsun beste yaptığınız için :()
  • divinemusic • 23 Ağustos 2004 08:10 • #437552
    Beste

Bakın arkadaşlar, arkadaşın teki bir soru sormuş cevapladım. Gelmiş bana böyle yapılmaz diyor. Ulen sana ne benim yapma tekniğimden?! Her boku siz biliyorsunuz bizim bildiğimiz bir bok yok anasını satayım. Bana ahkam kesiyor gel diyorum madem bu kadar iddialısın gel karşıma, bestelerimizi karşılaştıralım kim daha iyi yapıyor görsün herkes. Cevap da okulu daha önemli imiş. Çok komik şeyler bunlar, gerçekten. Eğer kendinden çekiniyorsan sen 10 beste ile katıl ben ise sadece 1 beste ile he? Bak o zaman şansın daha çok olur.

thriller, senin benden müzik bilgin 10 kat daha fazla olsaydı eğer sana ilah diye taparlardı. Lafınızı bilin konuşun, öyle herşeye lapin gibi atlamayın...
  • thriller • 24 Ağustos 2004 15:24 • #437683
    Beste

ilk once bunları banamı yazdım tam olarak anlamadım ama ben bana yazdığını varsayarak bi şeyler yazıyım...sana 3 defadır soruyorum hangi tarz müzik yapıyosun diye ama cevap yok maalesef.ilk once tarzını belirtte ona göre bir yorum yapıyım.yani pop beste ayrı rock beste ayrı tsm ayrı thm ayrı.bunları birbirine karıştırmayalım.phoenixe de yüz defa yazdım yine anlamıyo...

ayrıca benim müzik bilgim senden 10 kat fazlaysa ben bir ilah olurmuşum ya o zaman sende bir ilahsın.varmı yayınlanmış şarkın falan dinleyelim.ayrıca söylediğin şey çok komik....getir şarkılarını karşılaştıralım....bir müzisyenin söyleyebileceği en vahim cümlelerden biri...tutupda benimki seninkinden dahi iyi moduna mı girceğiz.herkesin yaptığı şeyler farkılıdır.kimi sezenaksu dinler kimi haluk levent......ayrıca tarzınıda bilmiyorum ki ....bi yaz buraya zahmet olmasssa