-
son noktayı koymuş arkadaş
mr_ky'dan alıntı...
23 Ağustos 2004 Pazartesi / 01:46
rock festivali değil de ne? ya arkadaşlar sığ düşünmeyin. en berbat dediğin festivale şuan 40 bin kişi katılımda. müzik demek illaha ki rock demek değil ki. her festivale bak mutlaka seçmece olur! bunların çoğunluğu rock alt tabanlı müzisyenlerdir. mesela özlem tekin mesela rasmus mesela erkin koray mesela ıgg ve bir çok. elbetteki aralarına sugababes, mercan dede, rebel moves gibi isimler olacaktır. nedenleri:
1- bir festivalde bunlar olmazsa seçim ve alternatif azalmış olur buda festival yöneticileri için bir kabustur.
2-söylermisiniz günlerce rusmus dinleyebilir miydiniz? ama normal bir dinleme değil. ses son ayarda, kulağın delik deşik ve zıplamaktan bitkin.
!
3-bu festivale sadece çılgınlık için gidilmiyor! biraz sevimli olalım. aşıklarda var:)
herne halse. tüm bu nedenlerden ötürü bilerek ve istenerek yapılıyor bunlar. bu kadar büyük bir organisyonun "pop n coke " diye anılması beni mutsuz ederdi. adamlar demek ki rock veritabanını iyi biliyor ve seviyorlar. değiştirmekte istemiyorlar.
son olarak. bu bir kaç sene daha böyle gider. adamlar para kazanmak için her tür müziğe yer vereceklerdir. ama daha sonraları işin özü kavranacaktır. ve baba müzsisyenler gelecektir.
ha bu arada! kime ve neye göre baba veya değil orasıda muallak!
özge'nin yorumu: fazla söze ne hacet!!!!
-
işte yurdum panoraması bu!
adam diyo işte ben içtikten sonra 50 ylede coşarım diyo... öyleyse babam sana küçük ceylan da çıksa problem diil içtikten sonra... o zaman gidin sen ve benzerlerin oturun pavyonda için ve eylenin !doyasıya! uzak durun benim rock' ımdan ya?! aslında suç sizde değil ki abicim ya ne diyim, bütün gün tvlerde yayınlanan dizilerle aynı hesaba geliyor bu paradoxta. onlada mutlu olabilip kalite arayışına girmemek konu. bilinçsizlik konu. off. SADECE SENİN OLMAAK İSTEDİİM BU DÜNYAADAA........ Çal sen yavuz babam.....
-
dostlar iddia ediyorum 50 centi eleştirenler onlar sahneye çıktığında o ortamda olsaydı eleştirdikleri kişiler gibi kafalarını sallardı. bu bir anlık ortama bağlı gaza gelmeden başka birşey değildir. gayet de doğaldır. ben ne tarz adamlar gördüm düğünde harmandalı çalınca kendinden geçip halay çeken...
-
Müslüm Baba Rock'n Coke Da!!!!Jack Kızları Nerde?
Divinemusic senle en son sohbetimiz yarıda kalmış bekçi kesmişti...her neyse seninde oraya gelmeni ve seninle yüz yüze konuşmayı isterdim ki adamını bilesin!!!Bu arada festivalde en uçurucu anlar Jack Daniels içmek ve alternatif sahnede dağıtmaktı DJ ler süperdi (japon dj hariç öğehhh) adamlar işini biliyor millet sahnede uçuyor jack daniels ve jack kızları adamı kendinden geçirirken siz uçuyorsunuz festivalinde en fark yaratan olay millet daha önce hiç duymadığı ya da duymuş olsa bile onca kalabalığın içerisinde tat alamadığı grupları dinlerken(iggy,ramus)hadi bari ayrımcılık olmasın iggy fena değildi.alternatif sahnede verdiğiniz paranın hakkını sonuna kadar çıkarmaktı.Müslüm Baba'da bunu yapmadımı.
-
Sana sonuna kadar katılıyorum Lathspell bu kafalar herşeyi kılıfına sokuyor herkes kendini iyi hissettiği ortamda olsun herkes istediğini dinlesin bir sözümüz yok ama Rock müziği alet etmesin yeter!
-
Müslüm efendi yine anlamadan dinlemeden yorum yapmışsın...
dostum bak 50 cent gelsin cehenneme de gitsin banane,benim darlandığım nokta ve bazı arkadaşların.Bu festivalin adı ne bilader.İçinden yüksek sesle haykır Rock'n Coke di mi...tamam.sana bir iki şey yazacam aşağıya bakalım anlayacan mı.:
- 50 cent (hip hop)
- fun lovn'criminals (hip-hop.hatta beyaz hip-hop)
- The orb (elektronik)
- wax Poetic (trip-hop,hip-hop)
- Athena (ne idüğü belirsiz)
- Rebel Moves (canlı izledim tv den bi tane kübalı manyak vardı zenci sağa sola vurdu ama yinede tarzını anlayamadım)
Alternatif menu yu saymıyorum bile....Sorarım sana bunların ne işi var bu lanet olası festivalde ha!!!
-
onları bilemiyorum ama işin en eğlenceli kısmı alternetif sahneydi insan orda kendini özel hissediyor abi ana sahnede iggy çıkmış 50 cent çıkmış kimin umrunda asıl eğlence alternaif sahnede ne özenti derdi ne rock hip hop derdi millet canlı müzik ve onlarca dj eşliğinde kurtlarını döküyor içkiler kendinden geçmiş insanlar asıl eğlence bu ama kurbanın bu kadar iyi olacağını ve kargonunda bu kadar kötü olabileceğini düşünmemiştim...Adamın para için çıktığıda ap açık ortadaydı(Kargo).Abi bi de Özlem Tekin yemin ederim o kadar komiikti ki bi metalci tiripleri var acaip rock'n coke diye bi uluyo karı millet kafa buluyo ya senin metalci tiriplerine girmene ne gerek var bu sana + değil - puan kazandıracaktır çünkü performansına karşın bu metalci tiripleri hiç yakışmadı yapmacık oldu resmen!!!
-
şimdi laf etmeyin 50 cente. kendi çapında güzel müzik yapıyo. didoyla muse aynı festivale çıkıyosa 50 centle iggy pop veya ash aynı festivale çıkar. 50 Cent kendisi ayarlamıyo olayı zaten. record company işi
-
Umrumda bile değil
Festivalin ismi umrumda bile değil zaten festivalin ismi festivali ve gelecek sanatçılarıda bağlar diyede bir şeyde yok eğer öyle olsaydı çok sevdiğiniz iggy en başta itiraz edenlerden olurdu ya da herif parayı aldı umrunda bile olmazdı zaten öyle olmadımı.ki ben oraya festivalin ismi Rock'n ColaTurka olsa bile giderdim yeterki eğleneceğimi bileyim ve iyi bir organizasyon olsun.öyllede olmadımı işin en kötü yanı saat sabah 4'e kadar sürecek festival saat daha akşam 10 da son buldu tüm barlar ve müzik yayını kesildi millet çadırlarının derdine düştü çadırlar havada uçuştu eğlencenin en doruk yerinde bu çok kötü oldu ama genede memnunum.Gidenlerin çoğununda memnun olduğuna eminim
-
Bende gitmediğime çok memnunum
rock adı altında, tikilerin kendini sert müzik dinliyomuş gibi hissetmeleri için, adındaki rock kelimesi harici rockla alakası bulunmayan, kepazelik derecesinde popülist bi oluşum olmuştur. koka bokanın sonraki tüm reaksiyonlarınada %100 önyargılı bakmamı sağlayacağı kesindir. ama şu da gerçek ki sinekten yağ çıkarmayı bilen sponsorlar eğer gerçek rock kavramının, sıkı müziğin (monsters of rock misali) memleketimizde adam akıllı geniş bi kitlesi olsaydı, onada yatırım yaparlardı. üzgünüm ki dejenerasyon sarmış dört bir yanımı.