Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

SİZCE HEAVY METALİN EN ÖNEMLİ TEMSİLCİSİ KİMDİR

• tabula_R_DRUM • 11 Aralık 2004 17:48 • #445053
    ????????????????????????????????????????????????????????????
    sizce kimdir ?
  • death_glory • 11 Aralık 2004 18:14 • #445055
    metalika olmadığı kesin!!! aslında hvy metalin temsilcileri Black sabbath, Ledzeppelin ve Deep purple ama onlar daha çok rocknroll yaptılar yani bu akımı başlatanlardı. onlardan önce bir BLUE CHEER varmış çok fazla dinleyemedim ama zamanın en sert grubu......
  • heimdall • 11 Aralık 2004 23:54 • #445075
    bence başlatan Venom(ayrıca distorsionu da bulmuşlardır amcamlar ups pardon dedemler:P) olabilir ama tabii öncü olarak death_glory'nin dedikleride var ayrıca Ramones ve Kiss de sayılabilir başlatanlar arasında!
    ama yok illa metal grubu istiyorsan Iron Maiden,Helloween diyebilirim en azından tür yaratmış gruplar olarak!
  • andresson • 12 Aralık 2004 00:01 • #445076
    Iron Maiden.
  • death_glory • 12 Aralık 2004 00:23 • #445077
    yapma! onca topluluk arasından nasıl eledin eledin iron maiden eledin! ya ben nedendir bilmem iron maiden sevmiyorum ve dinlemiyorum ama kabul ediyorum ki gerçek anlamda hvy metal yapanlar arasında. benim çok sevdiğim kiss, motley crue ve tabii judas priest de birkaçı. metal öyle dallanıp budaklandı, birbirine çok yakın olmasına rağmen farklı farklı türler oluştu; ki hvy metal denince akla bu isimler gelmelidir. dediğim gibi benim yukarda bahsettiklerim mutasyon geçirmemiş olan orjinal rocknroll un temsilcileri! ve yüzler arasından birini seçmek güç.
  • jubei • 12 Aralık 2004 00:43 • #445078
    arkadaşlar bırakın şimdi heavy metal in en önemli temsilcisini de Paul Gilbert manyağı hakkında ne düşünüyosunuz onu söyleyin.
  • andresson • 12 Aralık 2004 00:47 • #445079
    Ben yapmad1m Iron Maiden yapt1 :)) ama Rock'n Roll temsilcisiyse mesela ilk albümden Iron Maiden sarkisi var. Birde tam anlam1yla Heavy Metal müzigi Rock ve Blues etkilerinden rafine etme olay1. Ayr1 bir kimlikle bir türü olusturma. 25 senedir ayn1 kadro.
  • andresson • 12 Aralık 2004 02:13 • #445081
    Sitesi ve ders videolar1 kopart1yor c1v1k adam yaw ama süper çalar.
  • latimer • 14 Aralık 2004 16:46 • #445199
    bence bir şeyin temsilinden bahsederken, önce onun ne olduğunu, nasıl doğduğunu, neleri içerdiğini.. bilmek lazım. anladığım kadarıyla( duyduklarımdan(!!?),dinlediklerimden, okuduklarımdan özümsediğim) Heavy Metalin protest( karşı, muhalefet) duruşudur Heavy Metal i Heavy Metal yapan. siyasi iktidara, toplum kurallarına, sosyal ilişkilere...sorgulamasıdır hayatı(ölümü :)),dini, mitleri, sanatı.. yoksa gürültüsü, bangırtısı, gıcırtısı, böğürtüsü, virtiözitesi değil (kanımca).. etkileri yok demiyorum ama asıl dertleri bu değil. bu açıdan baktığımda queensryche in operation:mindcrime albumu gercek bir heavy metal( NWoBHM) albumudur, veya megadeth e baktığımda, iron maiden a, sepultura ya.. baktığımda bunun etkilerini görebilirim.. en önemli temsilcisine gelince: önemden neyi kastediyoruz? dünyaya duyurması mı önemli olan(ayak altına alınması mı diyelim veya populize olması), tarzından taviz vermemesi mi, yıllardır kökleşmiş bir grupla aynı tarz müziği yapması mı vs.. neyse(cok can sıkmadan) bence bunların hepsinin belli oranda payları var "önemli temsil" konusunda ve en önemli temsilcisi iron maiden ve megadeth tir.
  • cc_baran • 14 Aralık 2004 22:14 • #445237
    latimer sonuna kadar katılıyorum sana.
    yalnız şöyle bir gerçek var,heavy metal çok geniş kapsamlı.
    Söylenen gruplar arasında bazıları new wave of british heavy metal dediğimiz akıma dahilken bazıları thrash,bazıları klasik rock,bazıları power falan oluyor. hepsi temelde aynı görüşten doğuyor,60 sonlarına doğru sistem karşıtı öfkenin yoğunlaşması ve hippilerin ve müziklerinin yanında daha ağır ve düzenli iş çıkaran bir gençlik akımının varolması. bunun yanında her tarz kendi içinde bölünüyor ve büyük britanyada icra edilen rock kraliyet karşıtı temellerle çıkarken,amerika'da savaş ve ayrımcılık karşıtı bir boyut alıyor. genel anlamda insana insan olarak davranılması gerektiğini savunan bu akımın müzik bazında en büyük temsilciliğini Black Sabbath,Danzig,Diamond Head yaparken ideoloji olarak Megadeth 80 sonrasına damgasını vuruyor ve bugün bile Bush ve Clinton'ı albüm kapağına koyarak aslında cumhuriyetçi ve demokratlar arasında fark olmadığını müzik yoluyla anlatıyor.

bi sigara versenize...