Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

metal müzik dinlemek faşistlik mi?

• catalist • 30 Aralık 2004 20:22 • #446095
    LUCİFER77 UTKUJUM SLMLAR SANAAAAAAAA NERELERDESİN?:ppp

YA YOK BÖYLE Bİ OLAY.böyle sorular sormayın artık.garaja nerdeyse 5 aydır hiç girmiyodum yine girdim formlar aynı.hep metal müzikle ilgili saçma sorular.Faşistlikle müziği nasıl bagdaştırabiliyosunuz anlamıyorum.oda bir müzik türüdür iyi ya da kötü... böyle bir ayrım olamaz:PpP...
  • Serpent_King • 30 Aralık 2004 20:30 • #446098
    LUCİFER77 UTKUJUM SLMLAR SANAAAAAAAA NERELERDESİN?:ppp

İyide değerli ( artık değersiz ) yazarlarımızdan biri böyle saçma bir yazı yazmış buna ne diceksin ?
  • catalist • 30 Aralık 2004 20:41 • #446100
    sadece gülücem zuhahahahahah:)))(konuyu dagıtmamak için)ama garaj sesimi duyurmanın tek çaresiydi affedin bu saçma davranısı :)İyide değerli ( artık değersiz ) yazarlarınız :P
  • eelmaa • 30 Aralık 2004 23:54 • #446115
    maalesef öyle olduğu sanılıyor ve bunun daha yeni olarak en son can dündar olması lazım öyle bi yazarımız hemde örnek vererek anlatmaya çalışmış onu bulursam buraya weririm ama çok saçma ve salakça bir düşünce yazık bize :)

evet merakla bekliyoruz?
  • eelmaa • 30 Aralık 2004 23:57 • #446116
    hatta bulduk okuyoruz yorum da yapacaz birazdan.

Savaşta bayram

Bir süre önce çok yakın bir dostla, üstü açık bir arabayla yola çıktık.
    Karayolunun uçsuz bucaksızlığında saçlarımızı rüzgarın okşayışına bıraktık.
    Arabanın teybinde Metallica çalıyordu.
    Ve hoparlörlerin gümbürtüsü arttıkça arabanın hız göstergesi de artıyordu.
    Teypteki grup, elektro gitarların ve cehennem tamtamlarının eşliğinde çığlık çığlığa haykırdıkça çılgın bir hıza ulaştığımızı fark ettik.
    Müzik, adeta ölüme çağırıyordu.
    O çağrının intihar sarhoşluğunu hissettiğimden, Felluce'yi cehenneme çeviren Amerikan askerlerine, harekata başlamadan önce heavy metal dinletildiğini öğrendiğimde hiç şaşırmadım.
    Haberlere bakılırsa Coni'ler, operasyon arifesinde M - 16'larını kaldırarak müziğe eşlik etmişler ve bu ecel dansı esnasında "Siz, hükümdarsınız. Kutsal bir ışıksınız" diye pohpohlayan bir kadın sesiyle hepten ajite olmuşlardı.
    Bu "metalik ayin"in, savaş sırasında da sürdüğünü Fahrenheit 9/11 belgeselinde görmüştük. Kulaklıklarından beyinlerine akan müziğin afyonuyla kendinden geçen Amerikan askerleri, yok etme iştahıyla ana avrat küfrederek katliama girişiyordu.
    Heavy metalin, dünyanın en gürültülü uçağı sayılan Concorde'un sesiyle yarışan bir volümde korku, şiddet, hiddet ve ırkçılık yayan türlerini tanıyanlar için normal bütün bunlar...
    80'lerin apolitik isyanında palazlanan bu müzik, bir yandan Neo - Nazilerin gözdesi olurken, öte yandan da "şeytani" tınılarıyla Kilise'yi ayağa kaldırmıştı.
    Ancak görünen o ki, Pentagon, "şeytanın müziği"nden, bir "ayin metalikası" yaratmayı becermiştir.
    Ve "ağır metal", 21. yüzyılda "katliamın fon müziği" misyonunu üstlenmiştir.
    Direnişin sancaktarı olan Iraklılara gelince...
    Onların "ayin musikisi", Kelime - i Şahadet...
    Kadir Gecesi başlayıp Ramazan Bayramı'na sarkan bu katliamda şehitlik dışında mükafat tanımıyorlar.
    Tam teçhizatlı 15 bin işgal askeri karşısında cılız 1500 direnişçi, insanlığın son kalesini savunur gibi çarpışıyor bir haftadır...
    Tanıklar, Felluce sokaklarının, çürümüş kadın ve çocuk cesedi koktuğunu söylüyor.
    İşgalini bir yalana dayandıran pervasız süper güç, işbirlikçi Irak yönetiminin gözetiminde, vatanını savunan insanları "terörist" diye suçlayarak Ortadoğu'yu ateşe veriyor.
    Yaktığı her yerde, daha radikal yeni kuşakların tohumunu atıyor.
    Bu bayram günü kalbimiz Felluce halkı için atıyor.
    Direnişin haklılığı kadar, tarihin tanıklığına da güveniyoruz.
    Biliyoruz ki, haksız işgalin kaba gücü, Cezayir'de isyanı bastırmaya yetmedi.
    Vietnam'da yetmedi.
    Irak'ta da yetmeyecek.
    Ve metalik ayinlerle afyonlanmış paralı askerler ne kadar zulmederse etsin, işgal bitmeden bu savaş bitmeyecek.
    Daha barışçıl bayramlarda buluşmak ümidiyle...
    Hepinize iyi bayramlar!

can dündar

http://www.milliyet.com.tr/2004/11/14/yazar/dundar.html
  • eelmaa • 31 Aralık 2004 00:23 • #446118
    Ve "ağır metal", 21. yüzyılda "katliamın fon müziği" misyonunu üstlenmiştir.

müziğin kötü emellere alet edildiği ortada ama bunu metal=faşistlik diye algılamak çok yanlış.ayrıca hangi şarkıymış çalan merak ettik.

"Siz, hükümdarsınız. Kutsal bir ışıksınız"

bu hangi şarkı onu da anlayamadım.bilen varsa ve söylerse sevinirim.

O çağrının intihar sarhoşluğunu hissettiğimden, Felluce'yi cehenneme çeviren Amerikan askerlerine, harekata başlamadan önce heavy metal dinletildiğini öğrendiğimde hiç şaşırmadım.

bu bilgiyi nereden aldı?kaynağı ne?böyle yazılara illet oluyorum.herkes kendine bir köşe buluyor sallıyor bol keseden.can dündarı severim.onun bunu yapması çileden çıkardı beni...
    Fahrenheit 9/11.bu filme gelince.bir türlü izleyemedim.en kısa zamanda izleyeceğim...

can dündar eksik olmasın bi saattir site site dolaştırdı beni..
  • heimdall • 31 Aralık 2004 01:41 • #446121
    ben elmaanın yazısını görmeden ne yazacağımı biliyordum ama artık inanın bilmiyorum!evet bende severdim can dündarı ama artık düşüncelerim çok değişti!
    İnsanlar anlamadıkları şeylerden korkarlar!ve bu herif de aynen öyle eskiden ona bu şekilde hitab etmezdim ve edenede karşı çıkardım ama artık onun hakkında söylemek istediklerimin yanında bir iltifat gibi kalıyor herif sözcüğü!bu herif meğerse bizi yıllarca kandırmış aydın,bilgili,kültürlü ve akıllı bir yazar zannettiğimiz bu herife biz nasıl kandık yıllarca!kendi sevmediğini ve anlamadığını bu denli yüzsüz,bu denli aptalca,bu denli cahilce ve bu denli saçma bir yazıyla nasıl olabilirde dile getirebilir bir insan!
    meğer bu herif sadece çok iyi kelime oyunu yapan insanların nabzına göre şerbet veren utanmaz iki yüzlü ve aşşağılık bi herifmiş meğer bu herif aydın olmayı bir kenara bırakın kara cahilin biriymiş!
    yazıklar olsun bu ve bunun gibi zihniyetlere! ben bu herifin yazısını okurken benim ve benim gibi bir çok kişi için çok değerli olan bir müzik türü ve yaşam felsefesi olan bir kavrama böyle utanmazca ve cahilce saldırdığı için ondan tiksindim!
    kendsi için azıcık da olsa önemli olan birşeyi köşeye sıkışmış bir hayvanın vahşliği ile savunan fakat başkalarının yaşam felsefelerine hiç önem vermeyen bu cahil ve ukala insancıklar benim sadece miğdemi bulandırıyor!
  • gizem_cobain • 31 Aralık 2004 10:23 • #446137
    bu görüşe tek cevabım puhahahahahahaaa
  • eelmaa • 31 Aralık 2004 12:09 • #446139
    abartmayalım arkadaşlar o kadar da değil.sorun aslında başka.can dündarın kapitalist düzene karşı olduğunu ve ABDnin de bu oyunda yer aldığını bizlere defalarca kitaplarında söylediğini biliyoruz.durum bundan ibaret.yalnız can dündarın atladığı nokta bizim genç olduğumuzu unutması.evet ben de trafikte gaza gelip hız yapıyorum bazen ama bu dinlediğim müzikten değil.sanki metal vs dinlemesem yine olmayacak mı bunlar.sorarım kendilerine hiç dağıtmadı mı?içip içip naralar atmadı mı?şayet yapmadım diyorsa yazık olmuş gençliğine.

şunu unutmamak gerek can dündar tarafsız bir gazetecidir.hemen çarmıha germeyelim. :)
  • Serpent_King • 31 Aralık 2004 12:43 • #446144
    Can Dündar aydınlatmış kara cahilliğiyle...

Şu pasajı okudum ve dedim ki bir kez daha o geçen satanist olaylarında olduğu gibi halkın son derece cahil tepkilerini üzerimizde hissedeceğiz arkadaşlar.

"Can Dündar" diye bildiğimiz yazar , şimdi isim filan değiştirmeli bence.Şu yazıyı okuyan ve heavy metali yaşam felsefesi olarak seçmiş milyonlarca savaş karşıtı insan bu adamı yolda görürse öldürür.

Örnek verdiği grup da Amerikan sisteminin bir çok ezik yanına karşıt bir grup.Ride the lightning , master of puppets , and justice for all ne içeriklidir sormak lazım kendisine.Bir de bu adamın sıfatı var araştırmacı yazar diye.Bu nasıl araştırmacı yazar ?

Heavy Metal dediği gibi 80 li yılların ortasında poh pohlanmış mı ? Ya küfür etmemek için sabrediyorum ama kim Ozzy Osbourne ün arkasından körüklemiş de heavy metal i yaymış ? Yoksa Amerikan hükümeti sanatçıları toplayıp " hadi bakalım bizim askerlerimizi körükletici azgınlaştırıcı bir müzik yapın" mı demiş.Ya da heavy metalcilerin öyle bir amacı mı vardı ? Hangisi savaş çığırtkanlığı yaptı ?

Can Dündar yıllardır yapılan Savaş Karşıtı heavy metal organizasyonlarını filan araştırmadı heralde.

O arkadaşıyla "üstü açık" arabasında giderken dinlediği "Metallica" ve bunun üzerine yaptığı "savaş metalikası" gerçekten bizim arka taraflarımızla gülebileceğimiz şeyler.

Bu tür müzikle kara cahil insanları kandırırsınız işte aynı Can DÜndar gibi insanları.Nasıl amerikan hükumeti heavy metalin coşkun müziğiyle askerlerinin beynini yıkadğı gibi...Ama burda farklı birşey var.Can Dündar kendi beyini kendi yıkamış kara cahilliğiyle.