Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

SİZCE TÜRK HALKI ROCKERLARI NASIL GÖRÜR???

• superman • 17 Mart 2005 11:17 • #455704
    nedir abicim bu biz biz deyip duruyosunuz?rock müziği iyice din haline geldi zaten.kötü gözle bakılmasının en büyük nedeni bu bence.

ben de rock müzik dinliyorum ve toplumun içinde yaşıyorum.kimse de bana satanist,asi,i.ne gözüyle bakmıyor.
  • X-LoMBaRDo • 17 Mart 2005 12:22 • #455709
    süper kardeşşş

Süper arkadaş sen konuya uzak kalmışsın sanırım!Orda bütün yazılanları okursan ne demek istediğimizi anlarsın!
  • grungeforever • 17 Mart 2005 22:14 • #455810
    süper kardeşşş

eğer gerçekten rock felsefesini özümsemish bi elemansan kötü gözle bakılır ama haluk levent dinlersen kimse bişey demez
  • grungeforever • 17 Mart 2005 22:14 • #455811
    süper kardeşşş

eğer gerçekten rock felsefesini özümsemish bi elemansan kötü gözle bakılır ama haluk levent dinlersen kimse bişey demez
  • cc_baran • 17 Mart 2005 22:22 • #455815
    İ

hatasız yazım alttadır, bu yanlışlıkla oldu.
  • cc_baran • 17 Mart 2005 22:46 • #455829
    İyi Okuyun !!!

İyi Okuyun

yok arkadaş, felsefe falan anlamaz benim rock dinleyicim.
    burası da öyle, boş beleş adam dolu.

siyahlara bürünüp bileklikler, zincirler, tasmalar takıp metalci sıfatı kazanan insanlardır bunlar, sağını solunu deldirmekle, absürd dövmeler yaptırmakla, elde bira kusa kusa dolaşmakla metalci olunacağını düşünen zavallı imaj meraklılarıdır. ortam için, sözde karizma için, sükse için, marjinal hissetmek için bilimum tuhaf faaliyetlere girişirler. adam değildir bunlar. sanat bilmez, kültür bilmez, insan bilmez, sabah akşam dandirik muhabbetler yapıp sözde damar metalci geçinirler.

paylaço gibi takıp takıştırmakla, giyinmekle, süslenmekle punk olunduğunu zanneden akranlarım sürtüyor sokaklarda. orası burası cırtlak renklerle boyalı, ziyadesiyle delik teşik, paylaço ayakkabıları giymiş bu cüzdanı dolgun "punk"ların beyni diğer metalciler gibi çalışmaz. en pahalı şaraplardan içerler ama sokakta içtikleri için kendilerini punk ilan ederler. güya rahat, takıntısız, serbest insanlardır bunlar, bilirim hepsini alayı tavuk gibidir, höt desen topuğu basarlar. sokakları da bilmez bunlar, ama sokakların insanlarıyız derler, marka meraklısı cıvır cıvır salak hatun ve aynaya bakmadan sokağa çıkan erkeklerden oluşan özenti kafilesidir bunlar.

rock dinlerim diyenler de toplumda açıkta kalmış kimlik arayan zavallı çocuklardır. duman teoman ve türevleri rock müziğin yerli ilahlarıdır onlara göre. yabancı dalda ise sadece mtv ve dream tv nin verdiklerini alırlar. blue jean okuyup o saçma salak yazarların referanslarına uyarlar, sınıflandırma yapar albüm alırlar. arşivlerindeki en eski albüm muhtemelen 2000 senesine aittir. albüm olsa yine iyi, hep mp3 vardır bunlarda. sum41, blink182, avril gibi mtv şebekleri punk diye lanse eder, soad linkin park limp bizkit ve türevleri rap metal, rap-core gibi zöttürük tarzlar çıkartıp araya metal eklemeden duramazlar. bunlar küçüktür zaten, mtv den müzik öğrendikleri için rock punk metal hakkında fikirleri yoktur, parlak kapaklı milyon dolar prodüksüyonlu temelde bir b*k olmayan ama reklamla ilah kabul edilen albümleri dinleyip gençlik bunalımlarını, cinsel arzularını dışa vururlar.

bir de 20'sini geçip de hala etiket kovalayan, hatun ayıklama derdine kendini aşan müziklere maruz kalan bir kitle var ki ne siz sorun ne ben söyleyeyim.

yani bunlar olayın felsefesini, amacını falan bilmez, iki satır yazı okuyamayacak kadar tembeldirler, rock-metal nedir ne değildir bilmez, laf olsun diye dinleyip torba dolsun diye ortam avına çıkarlar.

itimadım sıfırdır artık, toplum nasıl bakarsa baksın, haklıdır.
  • grungeforever • 17 Mart 2005 22:46 • #455830
    İ

pek anlayamadım?
  • grungeforever • 17 Mart 2005 22:48 • #455832
    İyi Okuyun !!!

katılıyorum küsel söylemişsin rockın ne olup ne olmadığını rakçıyım dienlerin çoğu bilmyo maalesef
  • Fetus • 18 Mart 2005 14:18 • #455905
    İyi Okuyun !!!

Ya cc_baran arkadaşım ağzından bal damlamış, bazılarının söylemeye cesaret etmediği veya akıllarına bile gelmeyen güzel bi açıklama yapmışsın... Ne diyim katılıyorum...
  • AYŞA • 18 Mart 2005 14:26 • #455910
    İyi Okuyun !!!

baran git allahını seversen ya..
    iyi yazmışsın güzel ifade etmişsin ona sözüm yok ama bu yazdığın özelliklerden bir kaçı sendede yok mU?
    sorarım sana

3-bu bir çelişkidir

Ortam kendini bişey sananlarla dolu..
    kurtarın o zaman memleketi
    kurtarın o zaman müziği