-
:))
umarim diğerlerinide indirirsin oqz, beğeneciğine eminim :)
-
Crimson Curtains
bi de klip çektik mi tamamdır..
şöyle tren istasyonunda olsun,rüzgar uçursun bütün yaprakları
valla bir tek madness of messiah'ı dinledim. Bunun klibine yaprak yetmez.Tren devirmeniz lazım..... :D
-
umarım indirebilirim :)
çok iyi çalmışsınız, çok iyi..
-
Crimson Curtains
:)aşkıma trenler feda olsun:P
-
iyi tabi ne sandın:)
aslanlarım benim yürüyün be.P
-
kötü olmasını beklemiyordum zaten sadece bu kadar güzel olabileceği aklıma gelmemişti :))
-
Dostluk....
Baran Kardeşimizin Demoları Geçensene Çıkmış Demekki Bizde Yeni Dinlediğimize Göre BARAN DEMOLARI SAKLAMIŞ :):):)
Bak Diğer Demoların Yani Yeni Demoların Çıktığında Direk Dinleyelim Hep Beraber 1 Sene Sonra Çıkarma Yine :D Çatlatma Bizi He :)
Hala Dinleyemeyen Varsa www.muzikpark.com/crim/ TIKLAYIN TÜM DEMOLARI KARŞINIZDA dinleyin bak güzel gerçekten
-
Crimson Curtains
evet "Fall of Mirrors" kayıtları 2004 Mayıs'ında bitti. Ankara çapında müzik marketlere dağıttık, bir kaç yerle temas da kurduk ama fazla beklentimiz olmadığı için karşılığında hayal kırıklığı da yaşamadık :)
açıkçası böyle çok yönlü fırsatlarımızın olduğunu bilmiyordum ve büyük bir ihmalkarlık örneği gösterdim, bundan sonrası için saklı demo kalmayacak :)
yorumlar çok hoşumuza gitti, beklediğimizin üzerinde geldi. ve bu bize öyle bir gaz verdi ki Nisan ortası gibi yeni bir demo hazır etmeye çalışacağız. maddi imkanlar el verdiği sürece bir sorun kalmayacak.
ve yine muzikpark, turkrock ve garaj'da tanıtım ve parçaları bulabilceksiniz.
muzikpark'tan aktivasyon mail'i gelmiş olacak, junk maillerinize bakınız.
kyakuz'un verdiği link'ten üçü de sorunsuz inecektir.
detaylı yorum ve eleştirilerinizi anasayfadaki demo haberine bekleriz.
yine çok teşekkür ediyorum.
-
Crimson Curtains
aysa kardes destek demissin bu olayı pek anlamadım ama hep destek tam destek diyorum elinden tutun bu abilerimin
haa seninle surtusmemize de gelince bosver be olaydır mazidir eee ne de olsa bi arkadas kolay kazanılmıyo di mi :))))
-
Crimson Curtains
Selamlar ;
Öncelikle tüm yorumlar için çok teşekkür ediyorum, türkçe parçalarımız prova aşamasında, yakın bir zamanda kayıtlar başlayacak ve bitiminde burada yerini alacaktır.
Sevgili sansar eleştirin için sana da teşekkür ediyorum. Asla hakaret olarak almayız, eleştiri olmazsa bir adım dahi atamayacağımızı biliyoruz. Doğru ve olumlu eleştirilerin yanında çok yanlış görüşler de ileri sürmüşsün.
Bir çalışmanın her hangi bir tarzı karalaması gibi bir durum olamaz, tarzının en kötü örneği olarak gösterebilirsin ancak, karalamak ve insanları bu tarzdan soğutmak her hangi bir çalışmanın, özellikle de amatör bir grubunun demo çalışmasının harcı değildir.
Bizler uzun yıllar önce, öyle ki daha ağzımız süt kokarken, abilerimiz sayesinde heavy metalle tanıştık. O zamanlar rock adına Ankara'da bulabildiğimiz her kasedi, fanzini alır ve gerek radyo gerek televizyonda yayında olan her rock programını büyük bir hevesle dinler,izlerdik. Zamanında İngiltere'de yaşamış olmamın getirisi olan ingilizcem, benim bu tarzı liriksel ve felsefi olarak kaynağından yani orijinalinden öğrenmemi ve ilerletmemi mümkün kıldı. Rock, metal ve türevleri adına üretilen her eseri ve gelişmeyi büyük ilgiyle takip ettim. Bir süre sonra da entrüman çalmaya, bu işin eğitimini almaya ve bir şeyler üretmeye başladık. Bu açıdan bakacak olursan benim bu tarzı lekeleyecek işler çıkarmam zor. Bir sınıflandırma yapmak istemediğim için "rock-metal tarzında" ifadesini kullandım. Müzikalite açısından şahsi görüşüm olumsuz olan bu çalışmanın güzelliği ise görecelidir. Bu işi bırakmamı söyleyen ve bunun dinlediğimiz tarza yanlış yansıdığı düşünen bir insanın gerçekten başarılı olması gerekiyor. Haricindeki eleştirilerin göz önünde bulundurulacak cinsten.
Bu 2004 Mayıs'ına ait bir çalışma ve ilk kayıt deneyimimiz. Söz-müzik bana ait, elektro gitarları-bas gitarları ve vokalleri o zamanki eleman eksikliğinden dolayı ben üstlendim, yalnızca bir arkadaşımın ikinci gitarlarda büyük yardımı dokundu. Kısacası demoya ait her şey benimdir, tek başına bu işe kalkışmak, özellikle profesyonel bir kayıt stüdyosunda iyi kötü her eleştiriyi önceden göğüslemek büyük cesaret ister ama bu müziğe olan tutkum, hevesim ve iyi kötü bir şeyler üretip beğenilere sunma isteğim korku ve kompleksleri yenip ortaya atılma azmi aşıladı bana.
Tüm bunları yazmamın sebebi çok açık. Ben tek başımaydım ve elbette şimdiye oranla müzikal olarak çok yetersizdim. Ama tüm bunları dert edineceğime, üretmekten korkup köşeme çekileceğime, karamsarlık kostümü giyip hiçbir şey için bir "start" vermeden öylece bazı şeylerin ayağıma gelmesini bekleyeceğime bir önce kafa yormayı ve "hele iyi kötü bir başlayalım, gerisi elbet gelir" demeyi daha uygun buldum.
Prodüksüyon zayıf çünkü ben bir öğrenciyim ve maddi imkanlarım sadece bu kadarına yetti. Aranje ve yazım için ise o zaman daha iyisini yapacak düzeyde olmadığımı, daha iyi birinden yardım alamadığımı ve işin sadece kendi beynimden çıkmış olması için doğallığına bırakmak gerektiğini söyleyebilirim ki bu da kayıtta yakaladığın kusurların da güzel bir cevabı olacaktır.
Ses konusuna gelince önce eleman eksikliği, sonra zaman problemi ve daha sonra kendi parçalarımı kendim söylemek isteyişim vokali benim yapmama yol açtı. Brutal kolay değildir ki benim orada yaptığım şey tam anlamıyla brutal olmuyor zaten. Duygusuz ifadesi için ise anarşist ideolojiyi temel alan ve metafiziksel imgelem kullanılan şarkı sözlerinde ne tür bir duygu yoğunluğu gösterebilirdim bilemiyorum.
Yaratıcılık için ise şunları söyleyebilirim ; o zamanki müzik bilgim, çalışmalarım bu kadarını mümkün kıldı, maddi sıkıntılar ve öss sınavı maratonunda bulunan bir öğrenci için fena saymadığım bir çalışma çıktı ortaya yine de. Rifflerin, aralardaki "clean" partisyonların hoşuma gittiğini söylemekle birlikte genel gidişatın matlığını o zamanki olumsuz faktörlere bağlıyorum. Her türlü zorluğa rağmen bir şeyler için uğraş veren, en azından bir başlangıç için kayıt ve yazım tecrübesi edinen bizler ileride temsil edeceğimiz tarzı karalamak, lekelemek gafletine asla düşmeyiz.
Tekrar söylüyorum müzikal açıdan yaptığın eleştiriler yerinde ve olumlu ve ortadaki kayıttan çok bu işe gönül verip kalkışanlara saldırman pek de hoş olmadı.
O zamandan bugüne geldiğimiz süreçte parça yazımı ve gitar tekniği adına oldukça fazla şey kazandım, gitar hakimiyeti konusunda muamma yaratmayacak kadar inandırıcı olmak isterim ama bunun yolu konuşmak değil üretmektir ve demodan sonra ürettiklerimiz istemediğiniz fazlalıkta solo, komplike aranje ve çok çeşitli riff içerecektir. Maddi imkanlar el verdiği sürece burada olacak ve çok yönlü çalışmamızı sizlerin beğenilerinize sunacağız.
Tekrar tekrar çok teşekkürler.
Baran Öztürk.
Anasayfadaki Crimson Curtains Demo haberi altında yapılan bir eleştiriye verdiğim cevabım. Burada da bulunsun istedim.
İyi kötü her yoruma açığız. Teşekkür ediyorum.