Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

En yetenekli elemanlardan kurulu rock/metal grubu ne sizce???

• HardrocK • 12 Mart 2005 20:54 • #455026
    Bence kesinlikle Dream Theater.

Dün Metropolis konserini aldım dinliyorum abi böyle birşey olamaz.

Mike Portnoy zaten insanlıktan çıkmış,John Petrucci'ye birşey dememe gerek yok.Heriflerin klavyecileri bile solo atıyor şarkılarda.Ha birdebasçıları mükemmel (ismini unuttum ama:) Solistlerinin sesi acaip etkileyici hem ince sesli hemde gırtlağını konuşturabiliyor.Neyse çok konuştum kısacası ben önünde eğiliyorum bu grubun.

Sizce en yetenekli elemanlardan kurulan rock/metal grubu ne?
  • MaD_Bassist • 12 Mart 2005 21:06 • #455029
    Bence Death yetenek asıl budur öyle kasıntı sololar atmıyorlar ama calınmayacak kadar da zor parcaları var portoy gibi hayalet nota vuran bir davulcusu yok ama davulu hakkını vererek calıyor bilmeyenlere tavsiye ederim dünya üzerinde gelmiş geçmiş en iyi guruptur death müziğe hakkaten ruhunu vererek calan bir gurrp öyle deli sahne sovları yok ama durusları bile insanı ucurmaya yetiyor asıl yetenek müziğe ruhunu vererek calanlardır teknikle calamyı herkes yapar önemli olan ruhunu vererek calmaktır unutmayın ki "Bazıları vardır sadece müzik dinler Bazıları vardır müzik yapar ma Bazıları vardır ki işte onlar müzik yaratır" Chıck Schuldiner'a adanmıs bir söz sevgiler saygılar...
  • amino • 12 Mart 2005 21:30 • #455030
    <<<<<<<<<DT>>>>>>>>>>
  • ASPRYN • 12 Mart 2005 21:42 • #455034
    Bence de Dream Theater.Queen de cok yetenekli elemanlardan olusuyor.Freddie Mercury,John Deacon,Roger Taylor ve tabi Brian May.Hepsi gercekten cok yetenekli.Özellikle John Deacon slap atmadan,sov yapmadan da iyi bass calınabileceginin bir kanıtıdır.
  • Ktulu • 12 Mart 2005 22:58 • #455052
    Dimmu Borgir

23 yaşında aşmış bir klavyeci, BC Rich'in bass'ını parçanın içinde elektro kadar hissettirebilen, ve inanılmaz güzel tonu olan sesiyle tek kelimeyle "mükemmel" back vokaller yapan basssçısıyla, Cradle Of Filth'ten kaçma twin manyağı barbar davulcusuyla tam bir black metal grubu (Şimdi çıkıp "Dimmu Borgir black metal yapmıyo kiiii" diyen salaklar alnının orta yerine bi depik yerler haberleri olsun şimdiden.

Cradle Of Filth

Dani Fith gibi "insanötesi" bir organizmayı bünyesinde barındırması zaten tek başına yeterli Cradle için :) Adam en tiz'inden en pes'ine kadar tüm sesleri o 1,5 metrelik boyuyla nasıl çıkartıyo insanın inanası gelmiyo.. Tam bir "yaratık". At The Gates'ten gelme ve Nicholas'ı aratmayan coşkusuyla (her ne kadar aratmıyo desem de Nicholas'ın Queen Of Winter'daki yeri başkadır), Adrian'ın BC Rich'i resmen tırmalamasıyla yine dehşetengiz bi grup. Yalnız bu sıralar (daha doğrusu 2000'den beri) Cradle Of Filth'i her metal dinleyicisi dinlemeye başladı. Hatta metalle alakası olmayan insanlar dinlemeye bile başladılar. Bu yüzden black metalcilerin çok önemli bi kısmı kendi müziklerinin "underground" olarak kalmasını istediklerinden Cradle'dan gün geçtikçe soğudular. Benim için de durum böyle diyebilirim. Metallica gibi olmasını istemem sonlarının.

Opeth

Mikael Akerfeldt. Duyguların, sertliğin, melankolinin, yeteneğin ve zamanı mükemmel bi şekilde "yönetmenin" bu dünyadaki isim karşılığı herhalde Mikael Akerfeldt olsa gerek. Bu saydığım gruplar arasında çok ayrı bi yeri vardır müzikal olarak. Son albümleri Damnation'da da biz blues da yaparız, progressive de, doom da, death de deyip piyasanın altını üstüne getirebileceklerini, ancak sadece ve sadece duygularını "kusmak" için müzik yaptıklarını gösteriyorlar herkese. Kimse kişisel şovunu yapmak için ön plana çıkmıyor. Herkes kendini "enstrümanının kollarına" bırakmış onun bi uzantısı halinde akıyorlar müziğin içine. Tam anlamıyla böyle.

Children Of Bodom

Dünyadaki en "gaz" gruplardan birisi Bodom. Ama bu hissi verirken bazı eski gruplar gibi melodilerden ve sözleri unutmaktan ibaret değil bu coşkuları. Alexi gibi bir klasik müzik aşığı adamın yapacağı besteler ancak bu kadar kasış olabilirdi zaten. Children Of Bodom, 20 sene öncesinin Slayer'ı neyse şimdi O'dur bana göre.

Nightwish

Ve yine Alexi... :)

Norther

Ve yine Alexi.... :))))))))))))

Tüm elemanları virtüöz olan gruplarda duygu namına hiçbişey bulamıyorum...

Yetenekleri onların olsun..

NOT: Death grubunu da bu listeye dahil edebilirdim ancak Death hakkında pek bi bilgiye sahip değilim. Onu daha iyi bilen arkadaşlar anlatsınlar..
  • souls_for_rent • 13 Mart 2005 09:53 • #455076
    Tüm elemanları virtüöz olan gruplarda duygu namına hiçbişey bulamıyorum...

aynen olmasa da, kısmen katılıyorum :))

Aynı dönemin iki grubu;
    Deep Purple... herkes virtüözdür, şarkılar güzeldir ama beni pek duygulandırmaz...
    Led Zepplin... virtüözlük Deep Purple'daki kadar değildir. Hatta çok daha aşağıdadır. Ama duygularımın içine eder...
  • pmd • 16 Mart 2005 02:30 • #455418
    sadece süper teknik ve süper armoni bilgisi yetmez.bunlara süper duyguyu da katmak gerekir.bence en iyisi slayer.zaten müzik tarihine geçenler de tekniği ve bilgisi üstün olanlar değil,duygusu üstün olanlardır.gerçek yetenek de budur.sürüyle virtüöz var zaten.sürüyle iyi besteci var mı?
  • andresson • 16 Mart 2005 07:20 • #455463
    Slayer ? Hoşuma gitti de 15 sene önceki halleri iyi.
  • pmd • 16 Mart 2005 07:52 • #455465
    slayer'ın seneler önce yaptığı o şaheserler,günümüzdekileri tank gibi ezer geçer zaten.south of heaven ve reign in blood insana bir ömür boyu yeter.
  • andresson • 16 Mart 2005 10:14 • #455494
    1991'den beridir Entombed - Left Hand Path ve Clandestine'de benim plak takıldı bencede onlar