-
bravooo...herşey para değildir ama herşeyin bir kuralı bir adabı vardır...
-
Nası olsa müzisyen olmayacaksınız. Niye müzik piyasasını bilmeden konuşuosunuz ki.
Ve ben bu kafa ile çok para da kazandım. İstediğim her türlü müziğide yaptım. İstediğim her ekipmanı da fazlasıyla aldım.
24 yaşında ben bu kafayla stüdyomu ve yapım şirketimi kurdum ve hala yapımcılık belgeme de sahibim.
Neredeyse 30 yaşıma geldim ve müzikte artık çok daha farklı şeylerin peşinde koşuyorum. Ben o kadar emek verdikten sonra elbette ki daha fazla para istyeceğim ve hayat standartımı yükselteceğim. Çulsuz kamak isteseydim sokak müzisyeni veya düğün müzisyeni olurdum.
Peki sen bu kendi görüşlerinle neler yaptın da beni eleştiriyosun?
-
1-Müziği maddiyat için değilde eğlenmek için yaptım.
2-Mütevaziliği ön planda tuttum(müzik ekipmanlarını kullanmak konusunda)
3-Müzisyen olmak isteyenlere bedevaya yardımcı oldum.
4-Paranın müzikten önce gelmeyeceğini kavradım hayatımda uyguladım.
5-Ben bunları yaparım şunları bilirim gibi havalar atmadım.
6-Bu işten şu an çok para kazanmayan(Moğollar-cem karaca)grupları v.s sokak müzisyenleri olarak nitelendirmedim..
Öpüyorum seni canım..
-
yupppii yeni tarzımız oldu.(POP-CORE)
abi bi de bu herifleri nu-metal,cross-over diye değerlendiren öküzler var yuhhh be demek istiyorum.tööbe töööbe
adamlar resmen linkin park ın türkiye şubesi konumundalar bu da ayrı bi özgünlük katıyo hallerine:)
abi bu dernek için rozet falan yaptıralım acayip satar rock aleminde
-
ya zaten başımıza bu müzik piyasasında ne geldiyse sizin gibiler yüzünden gelmedi mi?para için ismail yk gibi tipleri piyasaya çıkaran(yurtseven kardeşlerin son 5 yılına bakın tarzdan tarza atladığını göreceksiniz hala belirli bir tarzları yok adamların:) ) sizin gibi yapımcılar değilmidir.nedir sizin bahaneniz."halk istiyormuş".bir kere siz çıkarmasanız halkta istemez bu böyle biline.şu anda piyasada neden her hafta onlarca kişi kaset çıkartıyor?tamam bu amerikada da böyle.haftada 300 albüm çıkıyor.ama bunların yavaş yavaş kaliteyi düşürdüğünü SENDE ÇOK İYİ BİLİYORSUN.para kazanmak güzel bişi hatta gerekli ama diğer mesajımda dediğim gibi herşeyin bir yolu yordamı var.peki sen bu müzik piyasasına örnek olacak hangi SANTÇIYI kazandırdın bir yapımcı olarak sen söyle peki??
-
yupppii yeni tarzımız oldu.(POP-CORE)
Bi de pop corn var..başka?
-
bu sitede gördüğüm en absürük tarz "punkmetal" idi..Ve bunu nerden uydurdun diyince verdiği cevap blujean de okudum olmuştu..:)))))
-
Bana bir daha asla canım deme. Bunu aklında tut.
Müzik ekipmanlarını kullanmak konusunda mütevazilik diye bir şey olamaz. Bu da senin müzisyenlikle alakan olmadığını gösteriyor. Çünkü bir müzisyen aç lakmak pahasına da olsa kendisi için en iyi ekipmanı ne yapar eder alır.
Müzisyen olmak isteyenlere bedavadan ne yaptın merak ettim doğusu. Gerçekten bu işi yapabilecek potansiyeldeki insanlara paralarının yetmediği kayıtları yaptın mı? Veya birine bir ekipman yardımında bulundun mu? Penanı verdin heralde dimi?
Paranın müzikten önce gelmeyeceğini senden daha iyi bilirim merak etme sen. Ama idealistliğin insanın aç karnını doyurmayacağını da bilirim.
Baba parasıyla daha kolay olur her zaman idealistlik.
Uzun süre çalışıp alın teri ile yapılan şeyleri söylemek hava atmak ve ukalalık değildir. Aradaki farkı demek ki öğrenmen gerekiyormuş.
Bence Moğollar-Cem karaca aklına ilk gelenler olduğu için sen öyle nitelendiriyorsun ben değil. Sokak müzisyeni sokak müzisyenidir. Yani sokakta çalar.
Saygılarımla..
-
popmetal çıkmadımı hala :))) ya da fantezirock falan :)
-
1. Beğenmediğini dinlememek gibi bir özgürlüğün oldunu biliyorsun değil mi? Daha iyi şeyler üretilebilmesi için daha kötü olanların yapılması gerektiğini bilmen gerekiyor yalnız. Bu da para sirkülasyonu için gereklidir.
2. Lütfen herkezi Unkapanı piyasasında olan yapımcı bozuntularıyla karıştırmayın. Öyle olsam burda işim ne? Bakkalla market arasında ki farkı bilirsiniz heralde..
3. Yeni bir sanatçıyı yapıp çıkartma riskine hiç bir zaman girmedim. Her zaman bilinen insanlarla çalışmayı tercih ettim çünkü riskim daha az.
Saygılarımla..