Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Rocker'lara kız verilmez mi?

• Ktulu • 18 Mart 2005 01:00 • #455860
    Ya geyik sanmayın, ciddi ciddi düşündüğüm bişey...

Bunun çok pis acısını çeken birisi olarak soruyorum size:

Bir "rocker" görüntüsünde olduğunuz için, sevdiğiniz insanın ailesi sizi kabullenmeyecekse naparsınız? Ya da sevdiğiniz insan, bu görüntünüzden dolayı sizi ailesinin huzuruna çıkarmaya korkuyorsa..??

Hele ki ailesi için fikrinin hiçbir zaman değişmeyeceğini düşünüp, sizin manevi ve sosyal hayatınızı bildiği halde, inançlarınızı, toplumsal ahlâk ve görgü kurallarına olan bağlılığınızı ve bu konudaki görüşlerinizi sizi görmeden önce bilse bu aile.... Sizce o ailenin görüşü değişmez mi sizin için? Rocker'lar için görüşleri umurumda değil... Zaten bu sizi tanıdaıktan sonra değişmez mi bi şekilde? Sizi anladıktan, bazı şeylerin dış grüntüyle bitmediğini, kalbinizin temizliğini ve gerçek "niyet"inizi anladıktan sonra sizi de gerçekte onların arasında olduğunuzu ama sizi bugüne kadar hep kendilerine en uzak kişiler olarak gördüklerinden dolayı pişman olmazlar mı? Cahilliklerini anlamazlar mı?

Camiye girdiğinizde, uzun saçlarınız secdeye gittiğinde, kendilerinden utanmazlar mı?

Siz baba olsanız .....

rocker görünümlü "iyi bir müslüman evladı"na kız vermez misiniz?
  • sdqantaris • 18 Mart 2005 01:10 • #455862
    Kızım olsa kimi isterse onla evlenmesine izin veririm, delikanlı hakkında şahsen de bir fikir sahibi olduğumda ve de kızım 20li yaşlarına yeni girmediyse tabii. İnsanın fikirleri kolay oturmuyor. Kız benim kızımsa zaten aklı başındadır, insanları gözlemleme-tanıma yeteneği gelişmiştir ve seveceğini sevmiştir. Mümeyyiz bir insansa kendi istediğini biliyordur sonuçta kızım. Bunu da gelip bana söyleyebilecek olgunluğa erişmişse ilişkisi, olay tamamdır. O bana güveniyordur, ben de ona güvenirim. Onda gayrı müslüman hristiyan musevi ateist olmuş, saçı uzunmuş kısaymış, küpesi varmış yokmuş, rock dinlermiş halk müziği dinlermiş istediği insan farketmez. Görgülü, erdemli insansa "kendi gibi" birini sevmiştir sonuçta.

Baba ya da anne itiraz ediyorsa olaya farklı sebepler vardır ortada. "Haklı" ya da "haksız" demedim, başka sebepler. Daha derinlemesine bakmak lazım olaya.

Kolay gelsin, bu tip acılar ağırdır, umarım istediğin gibi sonuçlanır olay. Yine de merak ettim bir şeyleri ve bir iki önerim olabilir ama bunun yeri burası değil tabii ki.

Sonuçta umarım istediğine varır olay.

Saygı, sevgi.

Onur

Not: Ben de ne kız babası olurmuşum ya belki de baba olunca (kız ya da erkek babası) olay bir boyut değiştiriyordur bilemiyorum. Baba olan yok mu aranızda? O cevaplasın iyisi.
  • divinemusic • 18 Mart 2005 01:33 • #455863
    Bu ülkede maalesef bazı şeyler halen oturmuş değil. Bir popcu olsanız ailesi size kızını verir ancak rocker olsanız tam tersi gerçekleşir. Bu tamamen ülkenin hayat yapısına, ailevi kelimesini üstüne örterek saçma kurallardan oluşan materyallere, oturmamış veya arada kalmış kültür yapısına bağlı kavramlar bütünü olarak görüyorum. Bu kadar basit yapı taşları olan bir ülke daha göremeyiz herhalde. Bizim müziğimiz formen bir müzik değil, olamaz da.

Kızın ailesine gelince durum, ilk önce kızlarına güvenmeleri gerek. Sonuçta ailesi evlenmeyecek.
  • Barnie_ • 18 Mart 2005 07:24 • #455870
    werdim gitti hehee:))
  • AYŞA • 18 Mart 2005 08:43 • #455872
    :(bizimkilerde tam tersi
    "kızım şöyle küpeli metalci bir damat bul ne şeker olur"diyor annem..
    (gerçi bulduk)bknz cc_baran:)

konuya gelince önce ailenin kızlarına güvenmesi gerek.kız seviyorsa korkmaz..korku da ne demek?
    baran şu dakika al pohcanı gel desin..atlar giderim yanına,sevdiğim için,taptığım için..
    Aşkım için herşey feda olsun,gözüm karadır..
  • souls_for_rent • 18 Mart 2005 12:01 • #455883
    vermesinler ulan... almıyoruz biz de...
  • karete • 18 Mart 2005 12:31 • #455885
    :D
  • bimilyon1 • 18 Mart 2005 13:28 • #455892
    almasını bilmeyene hiç bir şey verilmez.
  • Ktulu • 18 Mart 2005 13:37 • #455893
    Mesele almasını bilip bilmemek değil...

Aile senin nasıl birisi olduğunu seni görmeden önce örense fikirleri değişmez mi diyorum.
  • AYŞA • 18 Mart 2005 13:55 • #455895
    ben ktulu nun ne demek istediğini anladm.)
    alt tarafı kıy o güzelim saçlarına git iste kızı,o kadar zorsa:))