-
en salaq topic budur derim ben
-
Peki tankard, bir de şöyle düşün:
Nightwish'in gitaristi Alexi ayrıldı gruptan, yerine başka bi gitarist bulunur, ama her ne kadar zor olsa da yeni gitarist eski besteleri aynen Alexi'nin çaldığı gibi çalabilir, hatta beste de yapabilir.
Ama bir de soprano Tarja'nın ayrıldığını düşün. Aynı sesi bir daha bulabilir misin? Başkasının değil Tarja'nın sesini isteyen insanları nasıl geri çevirirsin?
Bkz. Iced Earth (eski vokal - yeni vokal)
Bir enstrümanın birebir aynısını çalan birini bulabilirsin (Malmsteen dahil), ama aynı tonda bir vokal dah abulamazsın. Aynı duyguları yansıtacak bir vokal daha bulamazsın. Vokal tamamen kendine özgüdür.
Bu vokalin, gruptaki en önemli kişi olduğunu gstermez belki ama en değişilmez parçası olması gerektiğini kanıtlar bence.
-
Ya şöyle düşünün:
bi yerde oturmuşsunuz, Ronnie James DiO'nun Don't Talk To Strangers'ı çalıyo. Ama DiO'nun vokalinde değil parça.
Parça girene kadar birebir aynısını çalan bi grup olduğunu düşünün ama sözler girdiği gibi bambaşka bi sesle karşılaşıyosunuz...
DiO'yu aramazmısınız? Ben ararım...
(Bu arada D.I.O. da dejenereye yakalıyo hayret :D)
iyi ya da kötü olmak görecelidir. tarja dan daha iyi yansıtan mutlaka cıkıcaktır önemli olan onu bulmak. soprana şu bu onemli deyil therion buna iyi bir örnek işte. ordada herşey christofer. yani gitarist o cıkarsa o iş cıkmaza girer mesela vokalistleri deişti martinayı arayan aaa gitti kız artık dinlemiyoruz dien kimse yok ya da cok az. olmazsa olmaz die bişi yok. haa bu grubu kötü etkiler ya da iyi ama bu butun elemanlar için geçerlidir. önemli olan konsepti bozmıyacak eleman bulabilmek.
-
grup gruptur ama solistler goz ardı edilemez cunku daha ondedirler solist ayrılırsa grup dağılır....
-
no doubtta da durum böyle gwen stefani hep önde...
-
O BİR Ronnie James DiO. O BİR GRUP DEĞİL. YA DA BEN ÖĞLE BİR GRUP BİLMİYORUM :)) Dio'yu ararmıyız? Ararızda çok tutmasın burda amerika. Kontör yazar sonra :))
-
nuri'ye
dogru ıkısınde farkı yok.
-
BENCE YANLIS BIR DUSUNCEDESIN . GRUB DAHA ONEMLIDIR. RAGE AGAINST THE MACHINE IN VOKALI GITTI GRUB DAGILDI MI HAYIR BASKA BIR VOKAL ILE BASKA BIR ISIMDE CIKTI. AMA GITARIS DAVULCU VE BASS HALEN AYNI DEVAM EDIYORLAR. BUNU DA GOZ ARDI ETMEYELIM .
-
ya işte arkadaşlar çok zor bir konu buldum heralde bir türlü fikir birliği olmadı o zaman oylama yapalım