Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

grup kurma yaşı 15'e düştü ne iştir bu ya!!!

• ibanetze • 12 Nisan 2005 22:53 • #460079
    yav hakkaten çok saçma bi başlık olmuş bak biz 20 yaşındayız nerdeyse yasıtlarımızın şarkılarını coverliyoruz adamların 10 yaşında elinde les paul oluyo yurt dışında... o adam bir sıfır önde başlıyo haliyle, ben çok dertliyim bu konuda kalbinizi kırarım falan yani neyse hadi eyvallah
  • düşyılmaz • 12 Nisan 2005 22:57 • #460080
    *ıyara bak!
    ulan ne grubu
    sen alışmışsın bizli sizli konuşmaya
    ''ben'' de
    ''sen'' de,öyle hitab et.

15 yaşında senden iyi çalan biri görmüşsündür de bu konuyu açmışsındır.
    ne 15i,benim çocugum olsun, kulağına adını değil
    müziği fısıldayacağım.

gurp kurma yaşı imiş.
    ..
    gitar çalarmış, basla ilglenirmiş. kemana başlamışmış.
    başladında nereye göötürcen bu işi, ueni başlayanlara öğretmek gerek savundugun müziği.
    ben müzisyenim falan demiyorum hem zaten.

17 yaşında vitüöz olmuş jonny lang i tanırmısın mesela?
    yavuz etinin hayran oldugu bir eleman..

sanki meclise giriyoru ha.
    grup kurma yaşı..
    vekil seçilme yaşı..
  • Ktulu • 12 Nisan 2005 23:33 • #460087
    Kill'em All'daki parçaları ve James'in sesini dinlemenizi tavsiye ederim.

Adam resmen çocuk...

Ama şu anda yaş ortalaması 15-16 olan hiçbi grubun, en azından "müzik yapmak için" bile bir araya geldiklerini düşünmüyorum.

Amaçları sadece birkaç parça çıkartıp, okullarında arkadaşlarına (ya da kızlara-erkeklere) hava atmak için bişeyler yapıyolar. Tabii ki ortaya hiçbirşey çıkmıyor. metaligirl'ün söylediği en güzel laftır bana: "Müziği iyi niyetle yapmak lazım"

Bence kerematay arkadaşımız da bu yaş ortalamasına sahip arkadaşların yaptıkları müziklerin kalitesinden şikayetçi büyük ihtimalle ama bunu düzgün bir dille ifade edememiş. Bu konuda ona sonuna kadar katılıyorum.

Ama şunu merak ediyorum: Bu yaştaki arkadaşlar belli bi hakimiyete ve bilgi seviyesine geldikten sonra neden beste yapmaktan korkuyorlar? Evde Malmsteen kasıp onun parçalarını layıkıyla çalmaya uğraşacaklarına neden layklarıyla "kendi parçalarını" çalmıyorlar?

Neden hep daha seslerinin oturmasına 7 sene varken scream vokal yapmaya çalışıp hem seslerini hem kendilerini rezil ediyolar? :)

Niye yani..

• klavyeci • 12 Nisan 2005 23:35 • #460089
    17 yaşında vitüöz olmuş jonny lang i tanırmısın mesela?
    yavuz etinin hayran oldugu bir eleman..

sanki meclise giriyoru ha.
    grup kurma yaşı..
    vekil seçilme yaşı..

+100

Millet sosyalleşsin,resim yapsın,tiyatroyla,müzikle ilgilensin diye insanlar kıçını yırtarken; elemanın açtığı foruma bak.Var mı bundan daha güzeli?keşke 8-9 yaşlarında başlasa çocuklar müzikle ilgilenmeye,keşke her yer müzisyen çocuklarla dolup taşsa..
    Hayret bişey yaa...Yaklaşıma bak sen!!!
  • düşyılmaz • 12 Nisan 2005 23:36 • #460090
    Neden hep daha seslerinin oturmasına 7 sene varken scream vokal yapmaya çalışıp hem seslerini hem kendilerini rezil ediyolar? :)

eheh
    üstad, kendi bahinde son noktayı koydu :D

bir böör de görsün yavrucaklar tuncay abileri :P
  • kerematay • 13 Nisan 2005 00:12 • #460097
    ...
  • virtioz • 13 Nisan 2005 00:20 • #460100
    yılmazla hiç ters düşmedim şimdi de düşmüyorum fakat;insanlar gençler müzik kulağı olan enstruman kabiliyeti olan herkes grup kurar çalar söyler ne güzel de; müziğin bir de hayatla yaşamla felsefeyle insanlarla en önemlisi gönülle bir alakası vardır bu da 15 yaşında oluşmaz.
    İyi bir neyzen 40 yaşından sonra dermiş "ney üfleyebiliyorum" diye...artık siz düşünün ama yine de diğer arkadaşların söylediklerine katılıyorum.topiği açan arkadaş da keşke 15 yaşındayken grup kursaymış derim en son ...
  • düşyılmaz • 13 Nisan 2005 00:54 • #460104
    yav ben ilk defa 12 yaşımda istanbulda mızık çaldım, orda cok sevdim müiği mesela.

ama bak yukarda da dedim
    müzisyenim demiyorum ki ben bityerde gidip..

bun 13 15 yaşında ne gitaristler, sazcılar tanıyorum
    kendimden utanıyorum
    onalr biraz daha büyüsünler,
    40 yaşındaki neyzen gib olur, öyle düşünür konuşurlar.
    cocuk yaşta müzikle yogrulmuş ,yogrulan bilinç,
    müzikler bir fiil geçen ergenlikten daha iyisi varmıdır yahu??
  • sdqantaris • 13 Nisan 2005 01:09 • #460107
    Mümkünse çocuğuma 6 yaşında hangi enstrümana kabiliyeti ve arzusu varsa ondan alıcam ve isterse tabii ders aldırıcam. Umuyorum 19 yaşına geldiğinde bir Eren Kömürlü olmayacak. Böyle efendi uslu, kendi halinde bir insan olacak. Müziğini yapacak. Doyumunu bu şekilde sağlayacak. Umarım da kimse onu denetlemeye kalkmaz. Müzisyeni denetlemeye kalkan adamı alnına tekme çakmak suretiyle yere sermek isterim.

Kastetmeye çalışıp da kastedemediğin, anlaşılmadı diye de millete çullandığın konuya gelince. Açıklamanı anlaşılır bir dilde yaparsan herkes anlar ne olduğunu ona göre yorum yapar. Ben şöyle düşünüyorum. Sosyalleşmeye başladığımız yaşlarda hepimiz bir şekilde kabak çiçeği gibi açılıp karşı cinsle ilişkilerimizi de geliştirme amaçlı şeyler yapıyoruz. Ayrıca varlığımızı ispat için kafamızı kaldırıp konuşmaya başlıyoruz. Muhalefet ediyoruz, gerekli gereksiz. Bir sürü şeyler yapıyoruz. Bunlara da ergenlik çağında normal bakmak gerekiyor diye düşünüyorum. Kiminde az oluyor kiminde çok. Buna gitardı gruptu alet olabilir. Olsun. Ne yapalım.

Bunun dışında yani. Öf neyse. Benim uyku düzenim çok bozuldu. Ben ona bakıyorum. Ne oldu ya böyle. Akşam 9'da yat gece 00:30'da kalk. Nasıl bir hadise. Ama iyi olmuyor da değil. Kimse yokken, her şey susmuşken kafa daha da bir böyle rahat huzurlu çalışıyor. Yine de olmamalı. Bu da nasıl alakasız bir paragraf böyle.

Saygı, sevgi.

Onur
  • düşyılmaz • 13 Nisan 2005 01:16 • #460110
    Müzisyeni denetlemeye kalkan adamı alnına tekme çakmak suretiyle yere sermek isterim.

abicim seninleyim bende, ağzını burnunu dağıtalım varsa öyle biri valla :))

heeeeeyt ulen !!