Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Nedir bu 'özenti' muhabbeti?

• gomcabbar • 11 Haziran 2005 13:24 • #472014
    özentilik derken kastetmek istediğiniz şey taklitse bu elbette kötü birşeydir.
    ama bence özentilikle taklitçilik farklı kavramlar olarak düşünülmeli. eğer bu ülkede rock müzik varsa bu özentiliktendir. ve tabi ki daha iyi olmak istiyosak bizden iyi olanlara özenmeliyiz. eğer bizden de bi iron maiden bizden de bi placebo veya bi anathema bi radiohead çıksın istiyosak ilk başta onları örnek almalı ve ikinci planda da kendi tarzımızı oluşturmalıyız. bu bağlamda mor ve ötesi
    duman hatta hiç sevmesem bile manga gibi grupları bu tür şeylerle suçlamak gereksizdir. ortamı germekten başka bişeye yaramaz. müzik dil gibi, kültür gibi, toplum gibi organik bi yapıdır. doğar büyür gelişir. bırakalım da gelişsin. hatta bırakmayalım; bakalım,besleyelim...
  • Antibiyotik • 11 Haziran 2005 14:07 • #472017
    duman,kurban neyin takliti.kimsenin.bence kendi müziğini dinlemeyen yabancı müziği sırf laf olsun diye dinliyodur.
  • dead end • 12 Haziran 2005 10:36 • #472163
    athena...red hot taklidi fake adamlar..tikiyim ama asiyim tarzı ayrıca
  • darkness_rebel • 12 Haziran 2005 18:17 • #472222
    bir de türkçe şarkıların muhabbeti açıldığında ayy ben hiç dinlemem diyen tipler vardır, sürekli türkçe müziği kötülerler, yani tam özentiler!
    benim için grup önemli değil zaten misal Alişan'ın şu ikimize birdeni var yaa, Alişan'I sevmem ama şarkı güzel , en azından sözleri...
    ha bu arada sesi benden güzel olsa da ben soylerken onun gibi uzatmadığım için daha güzel soyluyorum :D
  • eUrYDIke • 12 Haziran 2005 19:18 • #472240
    yaa ben bu "özenti" kelimesine zaten uyuz oluyorum..bi insana "özentisin sen!" demeniz onun yaratıcılığını daha da köreltmez mi?sonuçta adam biraz daha uğraşırsa kendine has bi tarz yaratabilir.biz ne yapıyoruz,onlara destek verip daha iyilerini yapmalarına yardımcı olmak yerine direk özentilik etiketi yapıştırıyoruz.daha çoook çalışmamız lazım çoook...
  • deathmoon • 13 Haziran 2005 18:07 • #472393
    ya özentilik etiketi yapıstırıyoruz diyosunz ama bence yani kendi adıma ben ayırt edebiliyorum insanları.kime özenti deyip kime demiyecegimi.özentilik bence insanlarn gösteriş için biseyleri taklit etmesidr.ben böyle insanlara özenti derim.ama bunun yanında örnek almak bambaska bişeydir ki herkesin görüs alanını genişletir.kim diyebilir ki ben doğduğmdan beri metal dinlerim.herkesin esinlendiği biri ya da bi konu olur bu noktada.
  • numb88 • 13 Haziran 2005 19:36 • #472407
    bak olay şu bizim TÜrk gruplaarı müziklerini giyim taarzlaarını prensiplerini batıyaaa kaaydırıyorlaar özenti işte budur yeni bi oluşuma kalkışmaadan olanlaarı taaklit etmekkk
  • yarens • 14 Haziran 2005 23:15 • #472754
    blue dinleyenler:))
  • Oceanides • 14 Haziran 2005 23:29 • #472764
    butun mesajlari okumadim ama umarim ozenti lafiyla maNga ya da Vega gruplarini ayni cumlede kullanmadi kimse cunku bence cok muthis bir emege saygisilik etmis olusunuz.. Turkiye de ozenti bir isim varsa o da Ozlem Tekin'dir bence..
  • partikel88 • 15 Haziran 2005 13:34 • #472830
    özenmek normal birşey sonuçta kimse anasının karnından metalci ya da punk dogmadı bu zamanla ondan bundan görerek a bu hoş bişey bende dinliyim ya da albümlerini alıyım derken kendinizi geliştirmeye başlarsınız, ama bundan sonra özenmeyi biraz daha abarttıgınızada bence bu saçma , abuk olur. yani illa kendini belli bi insan topluluguna kabul ettirecem diyerek kasan tipler komik duruma düşer. marka giyicem ya da giymicem diye kasmak veya yırtık pırtık giyinicem, pis gözükiyim de beni de cool sansınlar diye abuk subuk tavırlara girmek aptalca bence, insan nasıl hissediyosa öyle olmalı rahat davranmalı, kasmamalı.