Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

MP3 dinlemek CAİZ mi?

• karete • 26 Nisan 2005 23:01 • #462195
    yurt dışından ucuz gitar getirmek caizmidir

sevgili hacı hoca ekibi yurt dışından ucuz gitar getirmek caizmidir
  • vincent vega • 27 Nisan 2005 10:59 • #462217

haramdir
  • bigboots • 27 Nisan 2005 15:13 • #462231

bi ara albümlerin kaldırılması gündeme geldi dışarda.. mesela adamlar yapacak şarkısını sen bi kuplesini dinlicen beğenirsen cüzzi bi miktara alıcan tek şarkıyı dinlicen.. (tabii bütün şarkıları beğenirsen pahalıya gelir)
    ama bence b.k gibi fikir; her albüm bir kompozisyondur bir bütündür. ben o kompozisyona para veririm kardeşim yoksa bi şarkıyı dinlicek olsam nie para veriyim?? indiririm mp3ü beleşe babalar gibi..
    olmasın böyle bişey istemiyorum ama bir iki tanınmış simanın bu işe girmesinden ve bunun yaygınlaşmasından korkuyorum!!

- bitti -
  • karete • 28 Nisan 2005 10:34 • #462388

bi süre sonra kendisini yok eden mp3 formatına benzer bişeyler yapıp piyasaya sürmek lazım :)
  • berry88 • 7 Mayıs 2005 21:36 • #464551
    bence de
    önce bi cd yi faiş fiyatlarla piyasaya sürüyolar sonra da korsana hayır diyolar böyle bi mantık var mıdır? müzik dimlemek bile artık zenginlerin oldu gibi bişey oluyo o zaman
  • mor_ve _ötesi • 7 Mayıs 2005 21:48 • #464556
    mp3 dinlemek caizdir

haram,günah,mekruh,şeytan işi,çarpılır kalırsınız..çalıntıdır..hırsız yerine girersiniz..mesela anathemanın mp3 ünü aldıysanız öbür dünyada onların size haklarını helal etmeleri lazım..yoksa öbür dünyada ateşler içinde yanar,cennetin güzelliklerini göremessiniz..eğer bundan önce bi mp3 aldıysanız bi hocaya gidip kendinize üfüttürmeli,7 tane kedi kuyruğu kesip hocanın dediği şekilde suda kaynatıp 3 defa da cezvenin üstünden atlayıp bir elma ağacının dibine döktükten sonra kuran-ı kerimi 3 kez hatmedip 1.5 ay 3 gün 13 saat 24 dakika 56 saniiye sonra bu ağaçtan bir elma koparıp yemelisiniz..başka türlü tövbe ederek belki kurtulabilirsiniz..(tööbe tööbe günaha gircem şimdi)
  • Affedilmeyen • 7 Mayıs 2005 22:46 • #464565
    mp3 dinlemek caizdir

yavaş.
  • mor_ve _ötesi • 7 Mayıs 2005 22:49 • #464567
    mp3 dinlemek caizdir

oke oke sakin olucam :D
  • wsc • 9 Haziran 2005 13:21 • #471616
    mp3 dinlemek caizdir

bu e garip başlık yahu?Ulan ben napayım yani herifler bi cdyi 30 milyon yaparlarsa!!!öğrenci bütçesi diye bişey var kardeşim!siz kaç tane işi başından aşkın yetişkinin
    opeth cdlerine para verdiğini?yani belli müziğe para yatıran çoğunluk öğrenci/genç!bence caiz olmadığını düşünenler caiz yoldan(balkondan) ezanı dinlesin.beleş...güzel...e daha ne istiyosun bi de sevaba girersin bak extradan.
  • punk_girl_punk • 9 Haziran 2005 13:40 • #471621
    tövbe deee tabi günahhh çarpar Allahu tala seni
    Hadi Allahın selameti ve rahmeti üzerinide olsun dinlemeyinn ha bak çok büyük günahı var ayıbı var!!!
    p_L_a_C_e_B_o