Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

hıcbiriniz gercek muzik dinlemiyorsunuz !!!!!!!!

• musica • 27 Mayıs 2005 00:52 • #468651
    Yaptığın eleştiri fazla sert kaçmış. Herkesin dinlediği müziği bilmene, tanımana ve değerlendirmene imkan yok. Müziği o kadar tanımak ve bilmek kolay değildir. Ama eleştirel yaklaşman ve bunu sergilemen hoş bir şey. Yine de genellemelerden kaçın derim.
  • SoaD_Cı_KıZ • 27 Mayıs 2005 00:55 • #468653
    hey hey eminem SOAD ne demek yaa?? kim müzikden anlamıyo acaba iyi düşün!!! eminemle SOAD ı aynı kefeye koyan insan müzikden tek bi zerre anlamıyo demektiR.. o ikisinin adı yan yana yazılmaz!!! SOAD ın tek suçu ermeni olmaları adamların müziğine tek bi laf etmeye kimsenin hakkı yok.. Eğer kulağınız YOKSA o zaman istediğinizi söyleyebilirsiniz.. SOAD ve eminem b.ku yanyana.. YAKARIM BURAYI BE!!!! SOAD emin ol müzik için senden daha çok bişeyler yapıyo ve katkıda bulunuyo.. biraz araştır ona buna laf atmayı bırak.. kimseyi de karşılaştırma.. Zamanla müziğin içine edildi ama bunu da edenlerle tartışmak lazım gelip burda milleti kıyaslayanlara acıyorum zaten..

Bu arada gerçek müzik ne midir???
    Ruhdur olaya kendini katabilmektir.. Gitardır bateridir piyanodur kemandır.. Arkada kapı gıcırtısıyla koştura koştura bişeyler söylemek değildir.. Gerçek müzik insanın içinde olur.. diNlediğin melodidir ama müzik senin içindedir.. eğer o melodiyi dinleyince kendini iyi hissediyosan hüzünleniyosan çeşitli duygular yaşıyosan bu gerçek müzikdir.. Müzik sadece HİSTİR anlayın artık bunu.. bırakın da herkes içinden ne geliyosa onu dinlesin kimse kimseyi suçlamasın.. biraz medeni olmak gerek.. Gerçek müziği değil gerçek melodiyi yaşatmaya bakın o melodi bi şekilde insanların içine işleyip müziğe dönüşücektir.. Artık böyle kıyaslamalara girmeyin kimse bunları takmıyo artık..
  • a_lost_soul • 27 Mayıs 2005 01:06 • #468654
    SOAD ın tek suçu ermeni olmaları

demişsin -biliyorum bu konu 40 defa tartışıldı ama şunu söylemeden geçemiyeceğim. SOAD ın tek suçu ermeni olmaları değil türk düşmanı ermeni olmaları.Ben tüm etnik düşmanlıklara karşıyım...
    Ha bu arada soad senin çok hoşuna gidiyo olabilir,saygı duyulmalıdır(bazı parçalaırnı ben de severim)ama başkası sevmiyorsa.SOAD onu etkilemiyosa,eminem den de etkilenmiyosa ikisini aynı kefeye otomatikman koyar.Kişisel tercih meselesi...
  • Ulaireattea • 27 Mayıs 2005 01:14 • #468657
    Bencede SOADı itici bulduğun için müzik yapmıyorlar dersen o lafdan sonra yazıcağın yorumlarda ciddiyetsizdir.Yani müzik kişiden kişiye anlam kazanır.Bana göre elektronik cihazların başına geçip parnaklarıyla tuşlara basıp duran adamın yaptığı müzik değildir kimisine göre sanat eseri (elektronik müziği kastediyorum).Burda anca kendi kafanda olanları toplarsın, burdan başka birşey çıkmaz.Herkese bu muzik değildir dinleme diyerek devam edersen anca kendi sevdiğin takdir ettiğin grupların reklamını yaparsın bu muabbetin sonu budur...Bence bu konu dünya güneşin etrafında dönüyor hayır dünya kedni etrafında dönüyor tarzında anlamsız bir geyikden ibaret.Müzik ve müzik değil diye şarkıları 2 ye ayıramazsın bence ama özen gösterilmiş ve sallamadan yapılmış diye ayırabilirsin ona birşey dememde sonuçta sallayarak yapılsada müzik...
  • mkcervy • 27 Mayıs 2005 02:57 • #468664
    bravo!! :) peki sen kimsin?eski günlerini hatırlıyomusun?? :p
    SHOW yapma...hadi bakalım kolay gelsin.
    dj-f'e itafen.
  • HayalPerest • 27 Mayıs 2005 09:08 • #468671
    gerçek müziği bi tanımlarsan yardımcı olucam sana. hadi bu kıyağımı da unutma.
  • TurkishMetal • 27 Mayıs 2005 09:32 • #468673
    bazen müziğin hayatımın büyük bi parçası olduğunu düşünüyorum bazense sadece bi araç olarak görüyorum kimi zamanda amaç.muziği tartışmak saçma gelir oldu bana.emineme de kimse başarısız diyemez.mamalı bi şarkısı vardı.dinleyen herkesin aklına zorla melodiyi sokabilecek kadar başarılı bi adam bence.başarısını kimse yadırgayamaz yaptığına berbat diyemez.diyenin gözünde at gözlüğü vardır.

müzik show değildir gibi birşey söylemiş.bu kısmı bana saçma geldi.avril lavigne değildir müzik filan demişsin.bi grubun sahne performansı sıfırsa bir yere gelemezler zaten.klip güzeli olurlar.metallicanın hangi yılki konseri bilmiyorum teksas konserini izlersen adamların çoşkuyu nasıl ayakta tuttuklarını görürsün.ya da senfonik konseri.görsel birşeylerin olması gerekiyo.kıvırmaktan bahsetmiyorum.kıvırarakta yapanlar var.tarkanın konserini izlemedim ama izleyici sayısından anlayabilir herkes.fatih kısaparmak adam konserinde oturuyo sandalyeye şarkılarını söylüyo gidiyo.her şarkı bitiminde de alkışını alıyo.bu adam birşey bilmiyo diyemeyiz müzik yapamıyo diyemeyiz.

onçün müziği tartışmayalım artık diyecem havada kalıcak.bu konular asla bitmeyecek cevap verenlerinde ardı kesilmeyecek.yoksa garaj müzik birimi değilde zaman geçirme birimimi.bir daha garaja gelmicem diyen adam başka bi üyelikle tekrar geliyo.demekki insanları çeken bi yanı var garajın.

müzik işte yaa ne olursa olsun bi tarafı çekiyosa dinleyeceksin.vokalin sesi berbattır müzik mantalitesine bakarsın zorla dinletir kendini.herşeyi dinleyin.ben bi ara müslümün 3 kasetini almıştım.kimse başladığı müzikle ölüp gitmiyo.yıllarca metal dinleyen biri bakmışsın başka tarafa kaymış.kimse sabit kalmıyo.herşeyi dinleyin anasını satıyım.
  • ThErİoN • 27 Mayıs 2005 10:12 • #468679
    helal olsun çok doğru söylemişsin...
    yav müzik son derece göreceli bir kavram, bana göre mükemmel, etkileyici bir parça bir başkasına hiçbir anlam ifade etmiyor olabilir, bu da bu forumlarda tartışılarak giderilebilecek bir durum değildir.

eğer bana günümüzde dinlenmekte, denenmekte olan yeni türler hakkında ne düşündüğümü soracak olursanız; hiçbiri beni açmıyor, parçalarda ruh yok beğenmiyorum derim!

ama garajda bir forum açıp da başkalarının dinlediği müzik türüne sataşmak da benim müzisyenlik anlayışıma ters gelir.

bu yazıyı okumakta olanların "sen önce kendine bak çok iyi bir müzisyensin sanki" dediklerini duyar gibiyim, tamam kabul iyi bir müzisyen değilim ama olmak için çabalıyorsam bazı şeyleri de sataşmadan olduğu gibi kabullenmem gerektiğini düşünüyorum.

saygılar.
  • p_L_a_C_e_B_o • 27 Mayıs 2005 10:26 • #468680
    PEKi sen dinlediğini düşünüyo musun ev aslında bu yaşta bö le şeyleri düşinemn çok güzel müziğin bozuldığu bi gerçek bunu bize ahtırlattığın içn sağol
  • Maymuz • 27 Mayıs 2005 10:47 • #468681
    Abebe Bikila!!

Yokuz biz aslında, yoksunuz... Matrix beaa!! Nihaha.. Hiçbiriniz gerçek kahvaltı etmiyorsunuz!! Ey insanlar eskiden yediğiniz yumurtaları hatırlayın!