-
ozaman bana açıklasın arkadaş "gerçek müzik" kavramını??
-
hiçbiriniz gerçek müzik dinlemiyosunuz gibi bi genelleme yapman açıkçası çok saçma çünkü sen hiçbirimizin neler dinlediğini kesin olarak bilmiyosun... önceden belirteyim amacım tartışmak değil sadece uyarmak... ve ben gerçek müzik dinlediğime inanıyorum çünkü gerçek müzik nedir biliyo musun? yıllar geçse de değerini yitirmeyen müziktir. emek verip uğraşıp ve didinip yorumlanan müziktir. çalmak müzik değil demişsin. çalmadan müziğin yorumlanması gibi bişey söz konusu bile olamaz. şov yapmak müzik değildir demişsin. bu konuda sana kısmen katılıyorum çünkü sadece şov yapan ve müzisyen adı altında geçinen çok kişi var ama müzik şov da içerir çünkü sanatçının sahnedeki görüntüsü de çok önemlidir. eseri yorumlarkenki hareketleri ve mimikleri, dinleyiciyi kendisine daha fazla odaklamasını sağlar... bilmişlik taslamak asla istemiyorum sadece düşüncelerimi söyledim :) saygılar...
-
gerçek müzik için ortaya genel bir tanım koyamayız...
ama bence;
gerçek müzik, kişinin ruhunda hissettiği müziktir...
-
Gerçk müzik herşeydir. Kapı gıcırtısı da dahil...John Cage de Leo Brower de kapı gıcırtısını da kullandılar çay bardağının kırılma sesini de... Müzik herşeydir, müzik sadece melodiden oluştuğunu zannedenler çok saftırlar!Ritm vardır müziğin içinde. Armoni vardır. Matematik vardır. Herşey vardır müziğin içinde.
-
müzikte matematik olmasaydı ben de dinlemezdim zaten :)
ben de sana katılıyorum.
bu arada manga ile ilgili bilgi edinmek istiyorum. önerisi olan???
-
o zaman gerçek müzik funktır..groove'u olan herşeydir..nedir ki şimdi bu? şaka mı?
-
"Gerçek müzik" ne demek abi? :)))
Güldüm valla...
Hele ilk 20 cevap falan süper geyik olmuş çok tuttum bu topic'i ;)
Müzik ve müzik değil diye şarkıları 2 ye ayıramazsın bence ama özen gösterilmiş ve sallamadan yapılmış diye ayırabilirsin ona birşey dememde sonuçta sallayarak yapılsada müzik...
demiş yukarlarda bi arkadaş. Güzel demiş..
Cengiz de sağlam konuşmuş.
Ama bence gerçek müzik, pure black metaldir :P
Mohahaha. Alın bakalım biraz da burdan sı.ın sıvayın! :D:D:D
-
aynı aptallığı ben de daha önce yapmıştım ama sonradan karar verdim ki aslında gerçek müzik dinlemiyosun diye bişey diyemem kimseye. gerçek müzisyen kim? bu kişiden kişiye değişir ki...
-
evet acıklıyorum....
bende sızın gıbıydım ama sunu bılın muzıgın yası olmaz..
hayatta takılmak ıcın muzık dınlıyorsanız gercek muzık degıldır..
bak burada bır arkadas ne guzel demıs ınsanın hosuna gıden muzık gercek muzıktır dıye ... ama sızın dınledıklerınızın her gun muzıgı daha bı bozduguna kanaat getırıyorum....
cunkı bu ınsanlar ahmet kaya gıbılerle dalga gecıyorlar ( benım gordugum kadarıyla ) sımdıkı muzıklere bır bakın... kacını damarlarınızda hıssedıyorsunuz..
ya bı kere muzık hayattır...hayat bozulurmuya...nedır bu..
felsefe yapmıyorum burda sunuda kafanıza sokun.......
sız gıdın ısmaıl yk- soad -jenııfer lopez dınleyın..
-
ben dj-f e tamamen katılıyorum. evet kimse gerçek müzik dinlemiyor. siz de öyle. hadi dinleyin o sevdiğiniz seyleri. müzik kirleniyor, gençlik kirleniyor, herkes etrafa çöp atıyor. çimlere basılıyor, kırmızı ışıkta geçiliyor. insanlık öldü bea!