-
harun tekin in ilk yazısı...
souls_for_rent arkadaşıma katılıyorum...
-
GRUP FAŞİZM VE NAZİZM i HOŞ KARŞILAMAMAKTADIR..Bir derdim var da ırkçılıktan hoşlanmadıklarının en iyi kanıtı olan şarkılarıdır..Bunu diler getiren Harun Tekin'e bu şekilde ağır laflar söyleyen insanların kültür seviyeleri kişilikleriyle bütünleşmemiştir,ya da kültür seviyeleri bütünleşse de değişmeyecek kişilerdir..Zaten bu insanlar da ettikleri hakaretlerle ne kadar agresif kişilikleri olduklarını göstererek ister istemez Harun Tekin'i haklı çıkarmıştır..Harun'un son yazısındaki lafları tam yerine oturmuştur..Ettiği lafların da arkasında duracak bir kişiliğe sahiptir..Tüm eleştirilere rağmen kaçıp saklanmayıp doğru gördüğü şeye devam etmiştir....Bir nickin arkasına saklanmak ve içindeki nefreti dökmek kolaydır..Zaten burda da saklanarak kişiliklerini 2.kez gçstermiştirler..Harun'un manevi tazminat isteğini de çok haklı görüyorum..Çok can sıkıcı ve gerçekçi olmayan bir şey bu..
-
haklısın ama demek istiyorum ki.ekşi sözlük te sadece faşist veya nazist yok.her türlü insan var.eğer ekşi sözlüğü eleştirecekse her yönüyle eleştirsin.ordan 2 nick seçipte onları hedef almasın.o adamların görüşlerine katılmıyorum,o ayrı konu.ama harun da dediğim şekilde eleştirisini yapmalıydı bence.
ırkçılık hakkında yazı yazacaktıysa,sadece ekşi sözlükteki örneklerinden bahsetmeseydi.
ekşi sözlük hakkında yazı yazacaktıysa sadece ırkçılıktan bahsetmeseydi.
anlaşıldım mı?
-
haklısın katılıyorum ama bence ekşi sözlüğün yazarlarının kültür seviyesinin düşmesi Harun'un gözünde önemli rol aldı..Tabii ki hepsi değil ama kitlenin büyüyüp yazar fikir yazıları sözlüğü sözlükten çıkarınca, Harun da böyel bir şeye karşılığını göstermiş..Ama ekşi sözlük ahalisi eleştirileri kabullenememiş..Irkçılıktaki zorbalığı Harun'a cevaplarında göstermişlerdir..Harun Tekin son yazısında:
Ekşi Sözlük, ortaya çıktığı zaman itibarıyla çok heyecan verici bir proje. Deneyimlerim bana sözlüğün var olan tarif ve tanımlarla yetinmeyen bir grup insanın ortaya koyduğu özgün bir emeğin ürünü olduğunu söylüyor. Bilgilerle yorumların iç içe geçtiği, öznelliğe prim tanıyan bir sanal ortam söz konusu. Yalnız üye sayısının dört haneli rakamlardan beş haneli rakamlara geçmesiyle birlikte vuku bulan bir hadise var: Vasatın egemenliği.
Hasetten kızarmış boyun damarlarıyla geçen haftaki yazım sebebiyle bana ve en sevdiğim dostlarımla birlikte sürdürdüğüm kolektif bir projeye (ne alakası varsa) dil uzatmayı beceren zavallı zevatın (evet, zavallı. Çünkü nickname'in arkasına saklanmak çok kolaydır. Çıkıp kimliğin tabak gibi ortadayken en ucube konularda fikir üretmeye ve onları paylaşmaya benzemez sadece fikrini beğenmediği bir insana kimliğini saklayarak hakaret etmek) dahi teslim edebileceği bir değişim var sözlükte.
İşte Harun ilk eleştirisine kaba cevaplar verildiğinde bu cevabı (bu yalnızca bir bölümü) yazmıştır ve sonuna kadar da haklıdır..
-
lan almanlar dışında herkes nazi faşizmi yapar oldu.
yarın Zimbabwe vatandaşı Uleguhenda abi çıkıp da naziyim derse şaşırmam.
-
doğru söylüyosun.işte ekşi sözlükte küfürün,aşağılamanın vs. serbest olmasının negatif yönü de bu.
-
aslında pek serbest değil.. yani abartınca orada da uçuruluyosun. nası burda 'bu yorum forum kurallarına uygun olmadığı için silinmiştir' var orda da üyeliğinle ilgili sorun çıkıyo.. yani önce çaylağa düşüyosun sonra tamamen uçuruluyosun... ayrıca dozunda eleştiri her zaman ihtiyaç olunan bişi... hep gaz ya da övgü olmaz ki!!
-
dozunda eleştiriye elebet gerek.ona kimse bişey demiyo.ama işte harun un ilk yazısından sonra anlaşılan pek te dozunda olmamış eleştiriler.
neyse didişsin dursun onlar :D
-
Ya ben şunu anlamıyorum.
Ekşi Sözlük nedir abicim ??
Tamam iyi okuyan eden kültür sanat bilim hede hödö insanların güzel açıklamaları, yorumları oluyo ama bunu neden her yazar dahiymiş gibi konuşuyoruz ??
Yani orada 5 kuruş etmeyen bir yığın adam var. Sanal alemde atıp tutan, gösteriş yapan göz boyayan insanlar var. Ekşi Sözlük niye bu kadar abartılıyor ??
Adamlar işi ticarete döktüler belli olmuyor mu ??
Oradaki zibidilerin hiç biri gençliği temsil etmiyor, hiç biri bu gençliğin kültürünü yansıttığını düşünmesin.
Rockçı metalci tayfaya iyice uyuz olmaya başladım zaten, onlara ayrı bi uyuzum.
Harun Tekin de konuşuyo konuşuyo ama şarkılarını telefona melodi yapan ortamcı gençliğe de gönderme yapamıyo.
-
yalnız Harun'un canını çok sıktı bu konu..Buradaki konserinde de söyledi ayrıca bana da söyledi..İnternette Ekşi sözlükçülerin Cambaz şarkısına verdiği anlamlara da çok canını sıkıyor ama kim nasıl anlamak istiyorsa anlasın diyor..Başta bu benim hoşuma gitmiyordu, savunduğunuz şeyin sonuna kadar arkasında durmanız gerekiyor diye düşünüyordum ama ekşi sözlükteki hakaretlerde grubun bir broşür haline geldiğinden,yapmacık olduğundan bahsediyordu ağır bir dille(normal eleştiriler de yoktu farkındaysanız..)Benim içimde kalıyor..Bildiğim bir şeyi insanların yanlış bildiğini görünce dayanamıyorum..Bu yüzden Bir Derdim Var ın sözlerinin herkes tarafından ırkçılığa karşı olduğu anlaşılsın istiyorum..Ama Harun bu konunun üstüne fazla gitmiyordu..Ben de kabullenemiyordum ama yazılanlardan sonra bir e-mail attım ona ve 'biz asıl dinleyicileriniz her zaman yanınızdayız..anlayana sivrisinek az,anlamayana davul zurna az,boşverin haklısın,anlamasın anlamayan' dedim..Hakikaten de halkımız Bir derdim var ı cambaz ı vs.. dünyanın düzensizliğine karşı bir duruş veya savaşa veya ırkçılığa karşı çıkış olarak algılasaydı bu kadar dinlerler miydi?hayır..çünkü halkımız vurdumduymaz..