Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

ROCKN COKE HAKKINDA

• eTSuLu_aLBiNo • 7 Haziran 2005 02:32 • #471078
    ya bi grup "bizim yaptığımız müziği çağdaş tekin dinlemesin" demediyse eğer ve ben onları seviyorsam eğer dinlerim.açıkçası ben de sevmiyorum müziğe başka işler karıştırmasını.
  • draw • 7 Haziran 2005 02:51 • #471079
    rock isyan demektır var olan bu duzene nefret demektır.sen bugun rockn coke a git yarın oss den sikayet et.ama gercekten muzık ıcın gıdıosan kımseyı dınleme gıt ama bazı seylerın farkında ol.rock muzıgın ozunu kavra.zaten kapitalizmi yasamadan komunizme varılamaz.bunlar cok uzun konular aslında burda tartısılacak seyler degil zaten.
  • karete • 7 Haziran 2005 05:03 • #471080
    saçma.. isyanın varsa git müslüm dinle ferdi dinle
  • sdqantaris • 7 Haziran 2005 07:16 • #471081
    Sevgili Mehmet;

Rock'n Coke hakkında çıkan bir ton anlamlı ve anlamsız tepkiden bunalmış olduğunu anlıyorum. Fakat her karşı çıkış lüzumsuz değildir. Açıkçası Korn canlı izlemek istediğim 3 5 gruptan biri fakat organizasyon dolayısıyla rahatsızım. Sonuçta büyük ihtimalle gidicem fakat orada bulunduğum süre içerisinde de rahatsız olucam.

Konu açık, kola içiyoruz ama coca cola'nın sponsorluğu bize ters geliyor. Tabii akla şu geliyor hemen, cola kapitalist icadı da tuborg komünal bir yapılanmada mı üretilip satılıyor. Hayır. Bu açıdan tepkiler saçma. Organizasyon da iyi eyvallah. Tamam.

Ama bu karşı çıkan insanların lakırdı yaptığı anlamına gelmez ve rock'ın isyankar bir doğası olduğunu da değiştirmez.

Öte yandan Barışarock örneğin iyi niyetli bir çaba olsa da ne denli yeterlidir ve neden Rock'n Coke var olmadan önce akla gelmemiştir, saçma.

İsteyen istediğini düşünür. Yapar.

Rock'n Coke lüzumsuz övülmesin de dövülmesin de.
  • sdqantaris • 7 Haziran 2005 07:19 • #471082
    Şu müziğe evet politika ve siyasete hayır geyiğini de bırakın. Bu da boş bir lakırdı.

Hayatımızda yaşadığımız her şey müziğe kaynaklık eder, edebilir, kimsenin de "müzikte şu olur bu olmaz" gibi tanımlara girmesi anlamlı değildir. Saçma. Kim kime sınır çizme yetkisi veriyor. Kişilerin aklına duvar örmeye çalışmayın. Daraltmayın insanı. Nefes almaya çalışıyoruz, kendimizi "muhafaza" etmeye çalışmıyoruz.
  • karete • 7 Haziran 2005 07:36 • #471083
    sevgili onur
    draw
    7 Haziran 2005 Salı / 02:51
    rock isyan demektır var olan bu duzene nefret demektır
    böyle saçma boktan bişeye katılıyorsan bilemem bu insanların kendi yorumudur hiçbir zaman rock müzik şudur budur gibi bişey yoktur bir kural yoktur neyse siz kural koyun madem müzikte siyaset yapacaksınız yok rockn coke filan gidilmez cart curt diyen kişilerde sallamanın allahıdır aynı adam gider bira içer yabancı marka sıgara içer gelir burda hava atar neyse benim yukarda cevap yazdığım şey alıntı yaptıgım saçma yerdir
  • sdqantaris • 7 Haziran 2005 07:42 • #471084
    Anlıyorum.

Benim açımdan bir ideolojiye karşı çıkış müzikle değil yine ideolojiyle olur.

Rock şudur rock budur sözleri en fazla öyle olmasını temenniden kaynaklanan gaz laflarıdır. Herkesin anladığı farklıdır. Öyle başlamıştır bu iş, ama öyle olmak zorundadır diye bir şey yoktur elbette.

Saç uzatmakla, metal dinlemekle karşı çıkış olmaz, avuntu olur en fazla.

İdeolojileri ideolojilerle kıyaslamak gerekir.

hiçbir zaman rock müzik şudur budur gibi bişey yoktur bir kural yoktur neyse siz kural koyun madem müzikte siyaset yapacaksınız

Ben bunun aksini söyledim zaten. Benim açımdan müzikte siyaset olmaz diyen adam kural koymaya kalkandır. Ben müzik siyasi içerikli olmalıdır demedim. Olabilir, kimse karışamaz dedim.
  • ibanetze • 7 Haziran 2005 08:16 • #471085
    yemişler rock n coke'u

bence de rock n coke aptal bi organizasyon,rock şudur budur falan demiycem tabi,ama sonuçta rock müzik türüdür gibi bi gerçek bu da,yani rockın doğuş sebebine ters değil mi "coke" ile bi arada kullanılması,ilk çıkışına baktığınızda ya da gelişiminde,içeriğinde,coke gibi firmalara hep bi karşı duruş varken(tabi sadece bundan bahsederler ya da hepsi coke firmasından nefret eder falan demek istemedim yani herkes bilir cokea nası bakıldığını),şimdi çıkıp tam da bu karşı duruşun hedefi konumundaki şirketlerden birinin rock festivali yapması şaka gibi,yani dalga mı geçiyolar bizle anlamıyorum,e hadi tamam rock festivali olsun da çamurdan olsun falan diyoruz,bi bakıyoruz sonra 50 cent falan çıkıyo,yani adamları orda ne çaldığı zerre kadar ilgilendirmiyo,nerden sömürsek milleti,nerden biraz daha bi şeyler kaksak diye bakıyolar,ben ona gideceğime bi sürü sağlam festival var içinde daha gerçek bi rock geçen onlardan birine giderim daha iyi
  • TurkishMetal • 7 Haziran 2005 10:00 • #471087
    yemişler rock n coke'u

and justice for all söylenicek başka birşey yok sanırım
  • easily • 7 Haziran 2005 10:21 • #471088
    gidilmez mi?!!

valla kesinlikle aklı ve gelme imkanı olan gelmeli bence... gerçi benim tek gitme nedenim red hot chili peppersın gelme olasılığının bulunması ama... markayla özdeşleştirmemek, müziği müzik olarka bırakmak daha akıl karı bence...