Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

barışarock dandikliği

• erbil • 19 Temmuz 2005 03:45 • #478737
    http://www.sabah.com.tr/ozel/barisarock163/dosya_163.html
    burada barışarock'a destek veren kuruluşların listesini bulabilirsin.
    bunu linki bulmam, google da barışarock yazarak, 1 saniyeden daha kısa sürdü. lütfen böyle şeyler yazmadan önce, azıcık zahmet edip araştır!
  • deathmoon • 19 Temmuz 2005 09:17 • #478743
    insanlar bence özgür olmalılar tabi ki siyasi görüşleri müziklerine de yansır grup yorum da bunu yapıyo bende çok seferim kendilerini ama bana biraz abartıyolar gibi geliyo hatta dehap a oy çağırısında bulunan ünlüler arasında başı çeken grup yorumdur ama işin açıkçası beni rahatsız etmiyolar..
  • punklives • 19 Temmuz 2005 11:09 • #478747
    erbil e teşekkürler bi de siz girip okuyun neymiş barışarock...koka kola nın neyine karşıymış....hadi bakam
  • Barisa_Rock • 19 Temmuz 2005 12:21 • #478754
    selamlar Barışarock hiç bir siyasetin tekeli altında olmamış ve olmayacaktırda barışarock gerçekten rock müziğini seven ve dinleyen ve kendini gerçekten rockçı denen üç beş gencin bir araya gelip yaptıkları organizazyondur.
  • a_lost_soul • 19 Temmuz 2005 13:17 • #478757
    paşam siyaset seni neden bukadar rahatsız ediyo anlamış değilim?
    daha önce de söylemiştim gerçeklik payı olduğunu hiç sanmıyorum.Bir geri zekalının bok atmasından başka bişey değildir(burda konuyu açan arkadaşı kastetmiyorum.o da başka biyerden duymuş).
  • cc_baran • 19 Temmuz 2005 15:27 • #478767
    emperyalizm in en büyük aracını daha çok zengin eder.....anarşistim der koka kolaya gider....nası oluyorsa...

punklives arkadaşım ;

anarşist görüşü savunan bir kimse koka kolaya gidemez mi ?? senin anarşizmden anladığın nedir ??
    asi gençlik, isyankar punk, marjinal anarko gençler olarak göstermek istiyorsunuz kendinizi ama cehaletin burada ele verdi sadece bi özenti olduğunu.

git de oku biraz. siyasal sosyalist düşünce tarihi var iki cilt, proudhon ve bakunin var senin benimsemeye çalıştığın ideolojinin en büyük kuramcıları, az oku hele.
    ursula guin var utopik anarşist görüş yazarıdır kendisi.

anarşizm, devletin ortadan kalkması gerektiği inancıdır. anarşist görüşe göre kimsenin bir diğeri üzerinde doğrudan bir yaptırım gücü olamaz. etnik mezhep veya kültürel benzerliklere göre küçük federe topluluklar halinde daha adil ve daha özgürce yaşanabilir. demokrasi bi yerde çoğunluğun azınlığa diktatörlüğü olabilir.

bu açıdan bakarsak anarşizm belli bir ideolojiye karşı çıkmaz, hepsini toptan inkar eder.

Sonuç olarak kapitalist bir oluşumdan yararlanıp yararlanmamak anarşist bir adamın pek de s*kinde değildir.

anladın mı genç ???
  • a_lost_soul • 19 Temmuz 2005 15:55 • #478771
    Sonuç olarak kapitalist bir oluşumdan yararlanıp yararlanmamak anarşist bir adamın pek de s*kinde değildir.

anarşizmin tekbir şekli yoktur.Anarşizm deyince insanların aklına tek bir olgu gelmez.Benim aklıma devletin olmadığı,özgür yardımlaşmalar sayesinde varlığıunı sürdüren bir komünizm şekli geliyor.Buna ulaşabilmek için de ilk önce yıkılması gereken sistem kapitalizmdir.Kapitalizm yıkıldıktan sonra yerine (zamanla kapitalizmin yerini alacak )yeni bir yönetim kurmadan, insanların bireysel ve sosyal gelişimini engellemiyecek,ortak servetin ortak kullanıldığı bir oluşum getirmek her anarşistin hayali olmalıdır.
    Hem unutma günümüzde devleti ortadan kaldırıp,para babalarını bırakırsan bunun adı anarşizm olmaz.Artık devletler büyük firmaların kontrolünde.Günümüzde dev şirketler artık birer devlettir.Savaşlar başlatıp,ülkeleri işgal edip,işgence yapar,çocuk işçi çalıştırıp insanları sefalete mahküm ederler.Yani devlet anlayışı ve tanımı değişti.50 yıl önce yazılmış kitaplarda bunun önceden görülmüş olmasını beklemiyorum.
    Bence her anarşist, devlet yapısına karşı çıktığı kadar(belki daha da fazla) kapitalist sisteme ve onun dayatmalarına karşı çıkmalıdır.
    Çok şey bildiği mi idda etmiyorum ama görüşlerim bunlar.İnsanları sen "hiçbişey bilmiyosun,git kumda oyna çocuğum" diye rencide etmek doğru değildir.Bu da -peşinde olduğumuz- "bireyin özgür gelişimi" önündeki engellerden biridir.herkesin kendi altındakini ister sözle ister haraketleriyel ezmesi kabul edilemez...
  • punklives • 19 Temmuz 2005 17:26 • #478774
    bak şimdi cc_baran proudhon,bakunin,kropotkin,stirner hepsini bilirim ve okumam gerektiği kadarını okudum..kendimi ne isyankar punk nede marjinal anarko olarak göstermeğe çalışıyorum...
    senin yaptığın tanım anaşizmin sözlük tanımı zaten herkesin dediği şey anarşi nedir dendiğinde devletin ortadan kalkmasını isteyen düşüncedir der geçer...
    benim orda dediğim cümle ise şu eğer bi kimse anarşistim diyorsa koka kola yı veya diğer yabancı markaları desteklememesi gerektiğidir...anarşizmdeki bi nokta şudur yaşadığın ülke kendi ihtiyacını kendi karşılamalıdır...yani koka kola gibi amerika gibi başka bi şeylere muhtaç olmadığını göstermektir...bana çok bilmişlik taslayarak ne kazanırsın bilmem ama ben düşüncelerimi ve bildiklerimi yazmıştım...sana göre özenti olsamda çok .ikimde değil zaten..
  • gokcen • 19 Temmuz 2005 18:10 • #478777
    aman ya yine cıvımışsınız
  • cc_baran • 19 Temmuz 2005 20:23 • #478788
    Anarşizm, ülkesi ırkı milleti olduğu sürece anarşizm değildir.
    Tıpkı sosyalizm gibi ya bir bütünü kapsayacak ya hiç olmayacak.
    Bu yüzden kendi ülkende kapitalizm karşıtı mücadele vermen diğer bölgelerde benzer direnişler olmadığı sürece başarılı olmaz.

Anarşizm diyeceksek insan özgürlüğü ve refahını ele alcaz, ülkeyi bölgeyi değil, tüm bir insanlığı kapsayacak.

Devleti kontrol eden kapitalizmdir ama başarıyı sağlamak için kapitalizmle mücadele etmek gerekmiyor. Tüm sistemlerin temelinde, çıkış noktasında insan yatar, çoğunluğun yetki verdiği azınlıktır muhalefetin karşı çıktığı. Bunu genellersek sadece kendi ülkende kapitalizme veya devlet yaptırımına karşı çıkman yarar sağlamaz, anarşizm açısından bakarsak hiç sağlamaz çünkü hiçbir ülke kendi başına var değil.

Bir anarşistin koka kolaya karşı çıkmasıyla her hangi bir kamu malına karşı çıkması arasında bir fark yok. Çünkü her ikisinin de anarşizm de yeri yok. Paradoks da burada başlıyo, biri özel sektör diğeri devlet ama sen ikisinden de yana değilsin..

Bu yüzden bir anarşistin o festivalde bulunması yadırganacak bi durum değildir. Nasıl ki aynı anarşist hakkını aramak için mahkemeye gittiğinde onu yadırgamıyorsanız..

Ve son olarak bu son paragrafta yazdığım nedenden ötürü saldırdığım üyenin saçmaladığını düşünüyorum. Yaptığım şeyin adını ne koyarsanız koyun..