-
bir insan eğer sonuçta onun özgürlüğünü kısıtlayabilecek bir şeye destek veriyorsa ve de anarşistim diyorsa bence saçma....bu özgürlüğü kısıtlayacak şeyde benim ilk dediğim hani anarşist nasıl bu festivale gider olan işte burda özgürlüğü kısıtlayacı etken koka kola dır.
benim karşı olduğum şey burda koka kola dır,koka kola ya gidilceğine barışarock gidilsin kimsenin maddi bir çıkar sağlamadığı bi festivale gidilsin diyorum....ama milletde sevdiği gruplar geldiği için kendinden taviz veriyor bana saçma gelen bu...
bak şimdi arkadaşın birinin verdiği linkte yazanlar
Festival yetkilileri Barışa Rock organizasyonunu şöyle tanımlıyor:
"BARIŞAROCK, geçtiğimiz yıl, Koka Kola'nın düzenlediği sözde rock konseri Rakenkok'a karşı yükselen, tepkiden doğan bir karşı festivaldir!
Barışarock, Koka Kola'ya ve temsil ettiği değerlere karşıdır. İnsana dair her şeyi alıp satmaya yeltenen anlayışa karşıdır
Savaşlara sponsor olan küresel bir markanın barışın ve özgürlüğün müziği olan Rock N Roll'a sponsor olmasını içine sindiremeyen bir festivaldir
Barışarock, Irak'ta, Filistin'de, Güney Amerika'da ve Türkiye'de, kısacası tüm dünyada, yoksulluğu ve savaşları çoğaltan kapitalizme karşıdır.
Barışarock, sanatın ve özellikle rock müziğin ticarileştirilmesine, sanayileştirilmesine karşıdır.
Barışarock, karşı çıkmakla yetinmeyin, hayallerini gerçek kılmaya çalışanların festivalidir.
Barışarock müzikten taviz vermeyen, yüksek sesle barış ve özgürlük isteyen bir festivaldir."
işte en mantıklı tanımı festivali yapanlar veriyor,ben anarşizmi benimseyen biriyim ve koka kola yerine barışarock destekliyorum hepsi bu kadar...(erbil arkadaşa saygılar)
-
Anarşizm, ülkesi ırkı milleti olduğu sürece anarşizm değildir.
Tıpkı sosyalizm gibi ya bir bütünü kapsayacak ya hiç olmayacak.
Bu yüzden kendi ülkende kapitalizm karşıtı mücadele vermen diğer bölgelerde benzer direnişler olmadığı sürece başarılı olmaz.
bu söylediklerine tamamen katılıyorum.Ama hala kapitalizme karşı olmayan bir anarşist düşünemiyorum.
Anarşizmin devlete karşı olmasının sebeplerinden biri de devletin egemen zümreyi koruması onun halkı ve üretenleri ezmesini kolaylaştırmasıdır.(bunun yoları olarak birçok şey sıralanabilir)Yani sen aradan devleti kaldırıp da egemen zümreyi ortada bırakırsan bu hiçbir şeyin çözümü olamaz.Demek istediğimi umarım anladın.
Bu arada arkadaşın konusunu çok fazla meşkul ettik.İstersen anarşizm kolonisine gel ordada tartışalım.Birbirimizden bişeyler öğrenebiliriz belki...
http://www.garaj.org/koloni1533.htm
-
lost sağl sana katılıyorum. faşist ler bence. system konusu mesela sırf ermeni diye bu grubun müzik yapmalarını engellemeye calısmak cok sacma bence.
-
20 mesajla da system i tartışırısak valla bu konuyu açan arkadaş bizi kovalar.Sebep adamların sadece Ermeni olması değil.Türk karşıtı ermeni olması...
-
barışarock da koka kola nın kapital düzenini eleştiren gruplar (moğollar.bulutsuzluk özlemi,mor ve ötesi v.b.)diğer sponsor firmaların desteklediği festivallere katılıyorlar.mesela en basitinden mor ve ötesi 2 sene evvel fanta gençlik festivaliyle turneye çıkmadılar mı?o zaman kapitalistlerdi de şimdi mi sosyalist humanist oldular?arayın bakın heryere.fanta emperyal koka kolanın sağ kolu değil mi?bırakın bu numaradan solcu,sosyalist kolpa adamları.müzik ciddi bi iştir ve müzisyen ciddi olmalıdır.yalana dolana tokuz biz arkadaşlar.barışarock da harcadığın onca para ne oluyor?hiç düşündünüz mü?kimlerin cebine kapital olarak giriyor?
bi sözüm daha var.bu hafta sonu yapılan zeytinli rock fest. de ana gruplar hariç hiç bir grup parayla sahneye çıkmadı.dikkat edin sağa sola
-
az doğru çok yanlıştan iyidir.Fanta da Coca Cola da aynı halt.O festivalde doğru dürüst para kaldığını sanmıyorum adamların elinde.Kalsa da nereye gitiğini bilmiyorum.Sen biliyosan söyle ama lütfen PKK'ya falan diye saçmalama...
-
tabii ki saçmalamıcam ama bildiğim bi şey varsa senin benim param kola olsun barışarak olsun gittiği yer patronların cebi.ha 3 az ha 5 fazla.o yüsden raaat edelim herkes bi şekilde olayları kılıfına uyduruyo.bise de tartışıp atıp tutmak kalıyo
-
herşey bir anda olmaz.En açık hedeflere yönelmek lazım.ufak ufak tepkiler birleşip büyür.Büyümese bile ben en azından kendimi rahatlatıyorum.Değil Corn feriştahı gelse beni o alana sokamaz.Diğer markaları da almamya çalışıyorum.Nike'a Adidas'a hiç para vermedim.Verirsem de onların fabrikalarında sefalet içine çalışan insanların sorumluluğunu duyarım.Bilirim ki verdiğim paranın en az %60'o vampirlerin büyüyüp ağlarını daha sağlam örmesi için kullanılacak...
-
cehalet fazla cesaret getirir.barışarock ta giden para nereye ne kadar gidiyormuş bir anlatta öğrenelim.sonra barışarock ta hangi grup ne kadar para alıyormuş onuda öğrenelim.ve barışarock ın bilet fiyatları hakkında bilgin varsa o organizasyona bundan önceki 2 festivalde yetmiş mi onuda öğrenelim ha bi de daha önceki festivalden kimlere borçları kalmış belki bu arada bunu da bulursun...
-
geçen sene gittim barısarock a futbol turnuvasına katıldım bizlere forma verdiler isimler dikkatimi çekti sanki millete birşeyler söylemek istemişler...
herkez biliyor barısarock ın niçin yapıldığını...