-
aslında genel olarak söylediklerine katılıyorum, fakat the tears'ın coverını da çalan var mı cidden merak ettim. varsa söyleyin gidip alnından öpücem. the tears'ı bir tarafa bırak suede çalan bile yok, en azından ben duymadım.
ne korn ne offspring benim umrumda değiller. benim bütün derdim the tears. biraz da skin.
-
haklısın evet arada iyi gruplarda var ama sonuçta reklamı durmadan tvde dönen the cure, korn, offspring altında ezildi o gruplar bence...zaten olayın ne kadar piyasa olduğu ordan belli değer gruplardan söz edildiğini ben hiç duymadım...
senin gibi düşünen 10 kişi gider o festivale diğerleri deminde dediğim gibi işte özenti kesim...
-
bundan bir kaç sene öncesine kadar bu isimlerden herhangi birinin bir şekilde Türkiye'ye geleceğini düşünmek sadece hayaldi.
sonuçta festivallerde lokomotif grupların olması gerekiyor. bu lokomotif gruplar sayesinde diğer gruplar da buralara gelmiş ve kendilerini daha geniş kitlelere tanıtmış ve buradaki kitleyi tanımış oluyorlar.
benim açımdan korn'un offspring'in hele hele the cure'un gelmesinin hiç bir sakıncası olamaz. çünkü onlar gelmese diğerleri de gelemeyecek. asıl dinleyici, izleyici çekenler onlar oluyor.
bir roskilde festivali içeriğindeki festivali hiç bir zaman Türkiye'de görebileceğimizi sanmıyorum. o yüzden elimizdekilerin değerini iyi bilmeliyiz.
coca cola'nın sponsor olması bir dezavantaj fakat elimizdekinin en iyisi bu ne yazık ki.
piyasa için her zaman her yerde birileri bulunuyor, özenen kesim ise özensin özenerek öğrenilir.
kimse kimsenin keyfine de karışamaz, istemeyen katılmaz, isteyen barışarock'a gider.
daha hala festivaller konusunda yeniyiz, daha iyi şartlarda daha iyilerinin olmasını temenni etmekten başka çaremiz yok.
-
lokomotif grupları senin ülkendeki piyasa belirliyosa o festivali en iyisi olarak göstermek anlamsız...
elimizdekinin en iyisi filanda değil ayrıca bunu nerden çıkardın anlamadım... rock the nations rock republic rock istanbul bunlar ne sence...
ayrıca megadeath manowar garbage gibi grupların yanında bunlara söz düşer mi bu festivale en iyisi denir mi bilmiyorum...
bu gruplara özenilerek buraya gelen topluluğa özenilerek bişeyler öğrenilecekse ben bundanda korkarım açıkçası...
bana kalırsa tiky diye hitap edilen kesimden daha fazla markalaştırılmaya başlanan bir kesim var bana göre oda bu yaştaki alternatif diye geçinen topluluklar...
aslında rock dinlediklerini zannediyolar ama popülerist anlayış içinde bir müzik dalında geçmişini bilmeden sallanıp gidiyolar... bana kalırsa bu çok kötü bir gidişat bunun gibi piyasa bazında kalmış organizasyonlarda bunları körüklüyo... ama umarım senin gibi bu organizasyonu kimse en iyisi olarak düşünmüyodur bu düşünce gerçekten kötü...
-
sadece rock'n coke için değil en iyisi bu dememin. genel olarak elimizdekiler bunlar.
bu sene diğer festivalleri çok umursamadım, garbage ya da diğerleri beni heyecanlandırmıyor çünkü. ama rock'n coke beni heyecanlandırıyor.
söylediklerine katılıyorum, hayır dediğin yanlış demeyi istedim.
daha festivaller ve onları izlemeye gelen kişiler konusunda gelişme aşamasındayız. daha hala önlerine ne konursa onu beğenen ve onu yücelten geri kalan her türlü müziği aşağılayan dinleyicilere sahibiz. garajda her yerde bunu açıkça görebiliyoruz.
evet belki 1000 kişide 10-20 kişi var ama o kadar. lokomotif grubu belirleyemez bu 10-20 kişi.
-
evet ama bu 10-20 kişinin artması için bu kişilerin çevresindeki insanlara müziğin ilk başta nasıl bişey olduğunu aşılaması lazım... sonra bu insanlar çoğaldıkça daha kolay bişeyleri ortaya kayabileceğiz bunun için o 10-20 kişinin durumunda sert ve taviz vermemesi lazım...
o yüzden ben bu tür organizasyonlara karşı sert bir tavır içerisindeyim... çünkü bizde bunlara olur biter geçer bakışıyla bakarsak bunların sonu gelmez...
ilerde benim ülkemdede sağlam müzikler yapan gruplar çıkmasını istiyorum ama bunun örnekleri bu lokomotif gruplar olacaksa gidişatı bu piyasa belirleyecekse tek düzelikten öteye gidilemeyecek...
ya da sadece popüler diye bazı gruplar iyi müzik yapan grupların önüne geçecekse (bunun örneklerini her yerde görüyoruz) bunu değiştirebilecek sadece o 10-20 kişidir...
o yüzden taviz verilmemeli bence...
en azından insanlar önüne konanı almamalı sorgulamalı geçmişi bi karıştırmalı ne dinlediğinin farkında olmalı... zamanında müslüm gürsesin bile çıktığı adında rock olan bi festival bu ya kola içen rock dinleyen çocuklar festivali derim ve yerden yere vururum açıkçası...
kim ne derse desin bu bakış açım hiç değişmicek bu organizasyona...
-
tabe cnm katılırm gidilmez oraya sırf offsprung icün.
ne dırect var ne duman ne cılekes ne dejavu kurban zaten olamaz ne ediyim ha
-
valla ben gidiyorum böyle fırsat kaçmaz erkek arkadaşım ben arkadaşlar musik eğlence kaçırılmaz özellikle korn
-
aynı zamanda geçen sene iggy pop geldi rockn coke a ve bence bu gerçekten büyük önemli bi adımdı..sonuçta iggy pop o senin piyasa diye bahsettigin milletin dilinde olan sanatçılardan degildi..ama gerçekten de konseri mükemmeldi bence..her zaman piyasa olan gruplar da çıkmıyo ama tabii bi takım insanların dikkatini çekmek için bilinmesi, ünlü olması da şart, kalite de lazım ama onun yanında bu gibi şeyler önemli organizatörler için ki dogal bişey çünkü adamlar para kazanacaklar..getirseler hakkaten iyi müzik yapan ama çok az bir kesimin bildigi sanatçılar, bu kadar ilgi toplamaz, bu tartışılmaz bişey..ki bu sene gelenler de gayet önemli en başta the cure..hiç bi şekilde piyasa olduklarını kabul etmiyorum hem olsa ne farkeder adamlar adam gibi müzik yapıyolar ve kaç yıl öncesine dayanan geçmişleri var ve kaliteliler de aynı zamanda..offspring desen onlar da punk rock için son derece önemliler her ne kadar bazı insanlar sadece offspring dinleyerek ben punk ım diye geçinse de, yine de kaç yıldır orjinalligini yitirmeyen gruplardan bi tanesi..
bence sadece tek açıdan bakmamak lazım türkiye kendini müzik konusunda geliştiriyo ve buna destek lazım ki gelecek senelerde bunlardan çok daha iyilerini ülkemizde görelim..
-
kendi adıma, kimseye birşey aşılamak niyetinde değilim, azınlık grubunda olayım ya da çoğunluk grubunda olayım.
bir şey aşılamaya gerek olduğunu da sanmıyorum. iyi müzik dinlemeye niyeti olan bir kimse alıcılarını açık tutarak aradığı müziğe rahatlıkla ulaşabiliyor artık.
bu festivaller olup bitip geçmeyecek, başladılar ve daha iyiye doğru gitmeliler. Ve sanırım gidiyorlar da.