-
son zamanlarda dikkatimi çeken çok önemli bişey var...
türk halkı alabildiğince hızlı bi şekilde batılaşıyo..bunun en basit örneklerinden biri de müzik...
örneğin nil karaibrahimin ekstra large diye bi şarkısı...
türkçe hiphop müzik vs..
artık müzikler türk kültürünü yansıtmıyo maalesef beynine sıçılmış gençler de bunu destekliyo..
sorun sadece nilin şarkısı değil neredeyse türk kültürünü yansıtan hiç bi eserin yakında kalmayacak olması ve bu de beni korkutuyor...
-
1- bunu yeni farketmene hiç şaşırmadım.
2- altta türkçemize neden dikkat etmiyoruz adlı topicte epey bir konuşuldu bu konu
3- türk halkının batılılaştığı falan yok
4- türk halkı sadece yozlaşıyor.
5- o beynine sıçılmış gençler heryerde
6- türk kültürünü yansıtan müzikleri SEN ne kadar dinliyorsun.
bence eleştiri yapmadan önce özeleştiri yapmayı unutma.
-
Sıçmak fiili ağzına hiç yakışmıyor betrola :P Ayrıca bu "çürümüş bu toplum cık cık cık" topicleri defalarca açıldı, konuşuldu, tartışıldı. Batılılaşma muhakkak var ama bu kadar büyütülecek kadar değil. Müziğe gelince, Türk müziğini savunup sahip çıkan biri olduğunu sanmıyorum betrola.
-
hav hav hav hav hav ar yu,wher wher wher wher wher ar yu,dabıl yu dabıl yu kom te re:)ve buna sayın dejenere de bişey demiyor..şaşkınlık içindeyim..bu popüler kültür denen şey kafalara kaznırcasına yayılırsa,kafasına kazınanlar da durumdan memnunsa bu böyle gider..kafaları değiştirmek lazım..
-
Bence siz saçmalamışsınız. Betrola haklı, gerçekten gereksiz bir şekilde aşırı batılılaşıyoruz. Ayrıca Türk müziğini savunmak için çok sıkı bir dinleyici olunması gerekmiyor. Hiç dinlemeyen birinin bile bu konuda kendini rahatsız hissetmesi doğal.
-
katılıyorum, kafaları değiştirmek lazım!!!
bi konuda bilgisi zayıf durumdayken yorum yapmaya çalışan kafaları değiştirmek lazım. söyleyeceği her şey çürümeye yüztutan ama platformlarda çıkıp maval okuyan zihniyete zon vermek lazım. bir cahilin arkasından giden zırcahillerin kafalarını değiştirmesi lazım.
bence siz müzikten konuşmaya devam edin.biraz daha fazla bilginiz var müzik konusunda.
saygılar
Ugly Kid Joe
-
Ayrıca Türk müziğini savunmak için çok sıkı bir dinleyici olunması gerekmiyor.
Ben de tersini iddia etmedim zaten. Ben bu betrola'yı az çok tanıyorum ve hakkında bir fikrim var. Bir şöyle bir böyle yanar dönerli yorumları var ve kesinlikle tutarsız. Bu nedenle gereksiz buldum konuyu, varacağı biryer yok çünkü. Aklı başında birileri çıkıp birşeyler söyleyecekse tamam, ama genelde çoluk çocuk laf dalaşına giriyor. Buyrun tartışın o zaman kurtarın memleketi.
-
Yaa bende bunu anlamıyorum dejavu saz kullanır özenti olur..Saçlarını rasta yapar amerikan olur??Ortasını bulmakmı lazım ne :))
Türk kültürünü şahink yeterince sergiliyo Puhahaha:))
-
haklısın abi...herkes özenti yani...:)
-
kesinlikle yozlaşıyoruz..
ilk cumhuriyetçilerde, ondan öncesi ittihatçılardan kalma bi eziklik var..
sanki batı çok mükemmel de biz yamyamız!!
pöh!!
amerikada bi kolun kırılıyo ve hastaneye yatmak için 8000 dolar para veriyosun..
öylece kapıda bekliyosun yoksa..ölsen mölsen kimse dönüp suratına bakmaz..
sonrada insan hakları diye bize martaval okuyolar..
önce insan olmayı bi başarsınlar, sonra insan haklarından söz etsinler!!
işte bu aşağılıklar refah içinde yaşıyo diye benim yurdumun güzide insanı bunlara özeniyo..
onlar gibi olunca MEDENİ olduğunu sanıyo..
yazık..
gördükçe sinirimden ağlayasım geliyo ama iki laf etsen irticacı oluyosun bu sefer de..
gericilik buysa, ben öyleyim!!
yapacak bir şey yok..
kul zulmeder, kader adalet eder..
bi gün hepsi düzelecek ben inanıyorum..
bir ricam var,
lütfen sırf bi halt söylemiş olmak için bok atmayın, BIKTIM!!!!
saygılarımla..
s.t.c.o.p.