System dinliyorum ,dinlemeyenede saygım var ,fakat grubu eleştirmek ile gruba küfretmenin arasındaki ince çizgiyi göremeyipte eşeğin kulağına su kaçıran forumdaşlarım olmuş...Kınıyorum...
Şimdi grubun düşüncesine karşı çıkanlar okusun ,ondan sonra kendileri karar versinler:-Bir ortam düşünün ,doğuyorsunuz ,büyümeye başlıyorsunuz yavaş yavaş ,okullarda başka bir milletin sizin milletinizi katlettiği ve sizin ırkınıza soykırım yaptığı öğretiliyor...Evde aileleriniz o ırktan nefret ediyor ve sizede bir şekilde aşılıyor ,zaten okullarda duyduklarınız ile çevrenin konuşması sizde bir nefret oluşuyor.Biraz daha büyüyorsunuz ,bu sefer dünyadaki devletlerin dediklerine kulak kabartıyorsunuz...Bütün devletler sizin devletinizi haklı görüyor fakat karşıdaki devlet 'Biz soykırım yapmadık ,onlar bizim insanlarımızı katletti' şeklinde açıklamalar yapıyor...
Şimdi tarafsızca durup düşünün...Böyle bir ortamda büyüseydiniz ve onların yerinde olsaydınız bunları kafanızdan hemen bir kenara atıpta 'Biz haksızız onlar haklı' diyebilirmiydiniz? Sanmam...Tamam bir Türk olarak yaptıkları açıklamaları (ki eğer gerçekten yaptılarsa tabii) beni üzüyor...Fakat onların yerinde olsaydım 'Türkler Haklı' diyebilir miydim?Diyemezdim ,milletimin tarafını tutardım bütün dünya gibi ve bize soykırım yaptıklarını sandığım için nefret kusardım...
çok haklısın
biz nasıl bize ailemiz ve okul tarafından öğretilenlerden dolayı soykırım yok diyorsak onlarda aynı sebepten var diyor.
bazı konularda kimse kimseyi ikna edemez bence.
soada gelince adamlar iyi müzik yapıyor beni o ilgilendirir.