Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

"özenti" kavramına açıklık lütfen...

• beeftech • 26 Ekim 2005 20:37 • #487881
    ya biz "metalci" bi lise grubu kurduk. haliyle metalika calmayla basladık. ama ben grubun vokaline ve solistine "özentisiniz siz" diyorum çünkü bence metal harici bir sey calınca yadırgayan bir kisi özentidir(kendine verdiği sıfattan dolayı yakıstıramaz). kill em all tisörtü üstüne kot mont giyen adam da özentidir... hön hön müziği "öğrenci velilerine calmak"(??) da bir özentiliktir(bu ne lan). simdi haklı mıyım bilemiyorum ama sizi bu "özentilik" konusunda tartısmaya davet ediyorum... bu kadar .oku attıktan sonra sorum şu:

"Özenti kime denir?"
  • Nofx • 26 Ekim 2005 21:03 • #487882
    ahhh ahhhh....

Bende şunu merak ediyorum neden haliyle metallica çalıyorsunuz..?? Özentilik kavramını fazla uzaklarda arama derim ;)

Metalci lise grubu
    ..Bu nedir yaoww??
  • girlmetalgirl • 26 Ekim 2005 21:49 • #487885
    özenti

öncelikle bu sorunun cevabı çok şıklı bana göre olan başka birine göre olmaz ama bana göre özenti
    müzii sadece cool olmak için dinleyen,dinlediini iddaa esttiği grubun sadece 1 şarkısını bilen onunla oratlıklarda dolaşan,önüne gelene bunu söleyene denir benim açımdan
    ama bu konuyu konuşmaktan çok sıkıldım artık
  • re-arranger • 26 Ekim 2005 22:35 • #487887
    özenti

Kendini gerçek ya da sağlam müzik dinleyicisi olarak görenlerin kendilerinden daha az sayıda grup bilen ve daha az müzik dinleyenlere verdiği isim. Tabi onlar da daha sağlam müzik dinleyicileri tarafından özenti yerine konuluyor.

Aslında başkasına özenti diyenler kendilerini üste çıkarmaya, daha dikkat çekmeye ve farkedilmeye çalışıyorlar, özenti dedikleri insanlarla benzer davranışları gösteriyorlar, farkında değiller. Kimsede böyle bir üste çıkma, ezme hastalığı olmasa özenti diye bi terim de kalmaz ortada.

Benim görüşüm: Başkalarını ezme hastalığı olan kimse özentidir.
  • 2ve4 • 27 Ekim 2005 00:13 • #487890
    özenti

sallayın ya herkes bişeye özenir zaten takmayın kafanıza böyle şeyleri siz takılın öyle metalci metalci.
  • SoadTrFanSite • 27 Ekim 2005 01:23 • #487894
    Özenti sana denir...!

SANIRIM SEN DE BİR ÖZENTİSİN...YANİ ÖZENTİ SANA DENİR...
  • davulist 35 • 27 Ekim 2005 09:45 • #487897
    özenti

özenti; içinde hiç bişe geliştirmeyen,sadece dıs görünüsünü süleyen içini,beynini,fikirlerini süslemeyen adamlara denir.
    yani esas olan felsefedir ama adam sadece görünüşünü degiştirir ama aslında sadece bi holigandan ibarettir.
    elbette insan kıyafetini baskalarına bakarak,özenerek secebilir begenebilir ama önemli olan beynimizdir.iç dünyamızı degistiremezsek ve sadece kıyafetimizi degiştirirsek işte bu özenti olur.
  • minasius • 27 Ekim 2005 10:04 • #487899
    Değil

Yaptığı herşeyi başkaları yapıyor diye yapan, üretmeyi düşünmeyen, en çok kişi ne yapıyorsa onu yapan, sürü psikolojisinde, toplum içinde kaybolma kaygısı duyan, bu yüzden başkalarının bildiklerini kendine mal edip bunlarla hava atma gayesi içindeki, dar görüşlü kimselere denir. Biri grup kurup metallica çalınca özenti olmaz. Kill em all t shirt ünün üzerine kot mont giyince de olmaz. Yani şık durmaz belki ama onun seçimidir. Hatta kendi aslıdır, haklıdır, yapsın tabi...

Özentilik konusunda tartışacak bir şey yok. "Özenti" şeklindeki aşağılamayı çoğunlukla yine özentiler yapar :) Bu da oldukça traji komik bir paradokstur. Öyleyse kimdir bu özenti bir kez de ben soruyorum :P
  • hic_yoktan_iyi • 27 Ekim 2005 12:47 • #487905
    ...

çok gereksiz bir soru çok gereksiz bir tartışma 20 yaşınızı geçtikten sonra emin olun niye tartıştık bunları diyeceksiniz...
  • SimsiyaH • 27 Ekim 2005 14:35 • #487909
    yahu

allah allah ya takmış millet bi özentidir gidiyo.yaw şu özenti dediklerinizin yaşındayken sizde aynı şeyleri yapmıyomuydunuz?annenizin karnından heavy metalll!! die baırarak çıkmadınız heralde..