Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

"özenti" kavramına açıklık lütfen...

• marla singerr • 2 Kasım 2005 20:54 • #488151
    ben getirecem şimdi

özetle -miş gibi davranmak desek.. hani insanalrın kaçış yoludur kimlik bulmaya çalışırlar ya her alanda kendilerine bunu müzik alanında arayanlar kendilerine farklı olabilecek alanı sıradan olmayan metal rock punk gibi müzik türlerinde bulabilecekelrini sanıyorlar. ve miş gibi yaparak kendi kimliklerini baştan yaratıyorlar.. olayın derinliğine değil görüntüsüne önem veriyorlar.. bir çok alanda özzentiler meevcut çevremizde.. dindar gözükmek için dine yaklaşanalr kendi kimliklerini özelliklerini orda arıyanlar, farklı isyankar gözükmek için 2 metal grup dinleyim ben "metalci"yim veya punk çıyım diyen ve farklı olmaya çalışırken kendini bi kalıba sokup sürünün bi parçası olan insanlar.. ne yazıkki çağımızın hastalığı.. kimlik arayışları..
  • anfi88 • 7 Kasım 2005 18:19 • #488410
    ben getirecem şimdi

sen akıllara ziyansın yaa resmen destan düzmüşsün çok boş vaktin var heralde ehe ehe
  • dexter_holland • 7 Kasım 2005 18:35 • #488411
    ben getirecem şimdi

Özenti denilince alınan, boşverip geçemeyen, olmadığını kanıtlamaya çalışan insanlar özentidir. Ve ben diyorum ki bu forumda birkaç kişi hariç (nofx, superman, ben, vb) herkes özenti. Buna ne diyorsunuz bakalım?
  • Loffr • 7 Kasım 2005 18:50 • #488412
    ..

valla bence özenti insan iced earth & blind guardian dinliyorum deli gibi diyip my last sunrise i bilmeyendir bence özenti rage against the machine e nu metal diyendir bence özenti nu metal dinliyorum diyip vıcı vıcı rap özentisi raprock dinleyendir(sevenler severde nu metalle alakası yok ) vb. haddini ve dennini bilmiyen şahsiyetlerdir ayrıca bence tek bi tür müziğe takılı kalmakta özentidir ne güzel türk halk müziğimiz türk sanat müziğimiz var bunlara öğk diyen tipler tanıyorum bence esas özentilik budur başka bi kültür için kendi kültürünü satıp sora bödö bödö böbürlenmektir
  • re-arranger • 7 Kasım 2005 21:53 • #488420
    ben getirecem şimdi

"hiçbişey" desem özenti olmadığımı düşünecek misin peki? senin öyle düşünmene gerek yok. Zaten böyle yüzeysel ve amacı sırf birilerini kızdırmak için söylenmiş şeyleri üzerlerine alınıp öyle olmadığını kanıtlamaya çalışmak gereksiz yere zaman kaybıdır ve anlamsızdır zaten.
    Ama özentilikle bi alaksı olduğunu sanmıyorum. "kompleksli" falan desek o tiplere daha doğru olmaz mı?
  • re-arranger • 7 Kasım 2005 21:56 • #488421
    ..

evet bu da ciddi bi özentilik yani sevmeyebilirsin belki türk halk müziğini türk sanat müziğini(ben de sevmem pek) ama saygı göstermek zorundasın senin müziğindir senin kültüründür.
  • dexter_holland • 7 Kasım 2005 22:00 • #488422
    ben getirecem şimdi

Bence özenti sözcüğü gayet yerinde. Düşünsene, bu forumda ne zaman birisine özenti dense başlıyorlar "vay efendim, ben şu grupları bilirim, şöyle rockçıyım, böyle metalciyim" diye. Sen savunmanın zaman kaybı olduğunu biliyorsun ama sence diğerleri öyle mi?
  • beeftech • 7 Kasım 2005 22:39 • #488428
    ben getirecem şimdi

orada acayip acayip özenti muhabbetleri döndürüp konuyu saptırmayın bakam.. ne o öyle, yok özenti olduğunu kabul etmeyen falan filan.. biri sana b*k attığında onu temizlemeye çalışırsın.. savunmanın temel amacı budur ve birine özenti demek tam anlamıyla bir b*ktur. yani sen "kişiliksizsin" diyorsun adam da "tabi ya ben kişiliksizim nolcak" mı diyecek??
    bu iş dalgaya gelmez tamam mı elalemin metalci hipapçı vs ... lerine özeneceklerine kendileri bişey üretse ya insanlar???
  • dexter_holland • 7 Kasım 2005 22:56 • #488429
    ben getirecem şimdi

özenti "hakaretini" kullanacak kadar geri kafalı birinin sözüne kulak asmak onun kadar geri kafalı olmak bence. Bütün insanların ne düşündüğü umrunda olanlar pek zeki yaratıklar değiller.
  • zennon • 8 Kasım 2005 00:00 • #488430
    ..

herkes özentidr birazcık..
    bunu tarıts mak da sacma geliyo,,en azindan bu forumda..ne diyceksinz**nereye göre tartıscaksnz anlimiyorum.. empati lazım aslina,,gelenl olark özenti popçuların birden bire hoop diye ortada siyah sac boyalarıyla metalci diye dolasmaları olarak aligilansa da birilerine göre de özentilik bireden bire kokos giyinmeye baslayıp ortada popcu olarak bitivermektir.. yani burdaki herkes özentinin ne dmek oldugunu bilir..kot montun içne metallica tisörtü giymektyen falan bahsediosnz.. off bırakın bu seikliciligi... üstümüze gydigimiz pacvraların diger insanlrın göznde bizi özenti yapıp yapmaması öneli degil..yani giylm tarzı size genelleme yapma olanagı vermez.. ama bosverin takılsınlar öyle..elleşmeyin.. varsın özenti olsunlar.aslolan insandr:P