Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Black Metal bir trend degil, tarikattir

• ibanetze • 20 Kasım 2005 12:58 • #489110
    hakkaten yav

üçer beşer,Allah ne verdiyse :)
  • deli forever • 20 Kasım 2005 14:54 • #489115
    çüşşşş....
  • Serpent_King • 20 Kasım 2005 21:25 • #489135
    Türkiye'de şu sıralar rock adı altında yapılan grup müzikleri neden tapılacak biçimde glam rock v e death metal uçlarında birikmektedir?

siz bu lafları söylerken ya da üstüne yorum yaparken , türkiyede sevdiği , özendiği müzikle uğraşan insanların , verdikleri konserlerde ne gibi fedakarlıklar yaptıklarını biliyor musunuz ?

black ve death metal öncelikle extreme bir müzik türüdür bu yüzdendir ki bu müziği ciddi olarak icra etmek isteyen insanlar sizin söylediğiniz gibi , "en sert ben olıyım" hevesiyle yola çıkamazlar çünkü belli bir seviyede enstrumanlarına hakim olmaları gerekir ve bu kolay iki dakkada oluşabilcek , o düşünceye sahip bir insanın elde edemeyeceği bir özelliktir.

Eğer bir death black veya sizin gözünüzde artık herneyse bilmemneyin grubunun bir demosu , bir iki bestesi , ya da daha başka bişeyleri bi özverisi bi fedakarlığı varsa , sırf eğlenmek için diğil müzik yapmak için çabalayan müzisyen ruhu barındıran insanlarsa siz bunlara özenti filan diyemezsiniz ya da ben sert olıyım hesabı iş yapan adamlardır , gençliktir gelir gider de diyemezsiniz.
  • Kkero • 20 Kasım 2005 21:33 • #489136
    kendi tarzı ozenti olan tiplarin lafı o kilisli arkadasım sen onalrı takma. black metal tabi ki apayrı bişey tarikat lafı guzel olmuş
  • Nofx • 20 Kasım 2005 21:42 • #489137
    Evet canım evet...
    Aşırı siyah giymekten bu halemi geldin canım sen..
  • superman • 21 Kasım 2005 00:10 • #489139
    bu müzisyen dediğiniz insanların elinden alalım distorşın pedallarını,o zaman napıcaklar bakalım.
  • Ktulu • 21 Kasım 2005 00:58 • #489140
    Süha'cım alınmana gerek yoktu. Arkadaşın kastettiği şey senin anlatmak istediğin şeyle alakalı değil pek. Benim dediğimle de seninkinin alakası yok. Benim ve bu arkadaşın lafı sanırım grindcore gibi türlere.

Tabii ki herkes zıp diye bu tarz müzikleri ihşa edemezler, ama şu da var ki teknik beceriye sahip herkesin de death yapamayacağı. Hiç olmazsa iyi solo atabildiği için ya da saniyede bilmemkaç twin vuabildiği için değil, birşeyler anlatmak istediği için o müziği yapmış oluşu. Amatör olarak da çok fazla grind grubu var ama hayatları boyunca amatör olarak kalıcak %99'u. Belki de daha fazlası. Arkadaşın da kastettiği buydu sanırım. En azından benim öyleydi.

• Ktulu • 21 Kasım 2005 01:00 • #489141
    Niye abi distortion pedalı mı çalıyo o gitarı?
  • Serpent_King • 21 Kasım 2005 01:31 • #489144
    valla abi ben çok ama çok yani büyük ihtimalle burdaki çoğu insandan çok grup gördüm izledim , dinledim amatör piyasada , hiçbirinin de biz sert olmalıyız filan şeklinde bi eğilimi olduğunu görmedim.

Şu da var ki evet her tekniği olan adam death yapamaz , ama death metal yapılması için buna benzer kriterleri barındıran bi müzik türü diğil ki :)müziğin özünde önemli olan yaratıcılık , zaten bunu söylemeye gerek yok ki yaratıcılık yoksa müzisyen olamazsın zaten :)

ben şahsen türkiyede amatör olarak çok fazla grind grubu görmedim :)

bilenler yazsınlar merak ettim kaç tane var. Ayrıca grind gore çalmak kötü birşey de diğil , bunlar göreceli şeyler arkadaşlar , black metal nasıl fantastik bir takım öğelerden oluşuyorsa grind gore da aynen öyle , siz sevmeyebilirsiniz ama başkalarının sevmemesini o müziği icra etmelerini işte çeşitli nedenlere bağlayarak yadırgayamazsınız.
  • kelle • 21 Kasım 2005 04:22 • #489149
    black metal trend değil evet de tarikat ne iş. galiba on yıldır dinlerim black ama tarikata davet edilmedim ne yazıkki.neyse telepati yoluyla iletişim kurayim diğer black ler ile.