Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Black Metal bir trend degil, tarikattir

• Serpent_King • 21 Kasım 2005 07:28 • #489151
    bu müzisyen dediğiniz insanların elinden alalım distorşın pedallarını,o zaman napıcaklar bakalım.

bi ilgi kuramadım gerçekten , distortion pedalıyla çalmak renkli boyalı süslü mü gösteriyo adamın gitar çalışını ?

ki distortion la bir şeyi temiz çalmak clean le temiz çalmaktan daha zor bir olay yani daha hassasiyet gerektiren bi olay
  • Ktulu • 21 Kasım 2005 09:41 • #489155
    Benim gördüğüm çok metal grubu var sadece ve sadece "biz sert müzik yapıyoruz" demek için grup kuran. "Grubum var" dediğinde ne grubu diye soranlara "bilmemne metal" diyebilmek için bu müziği yapıyo bu adamlar (bayanlar vs.). Bayn bi vokalle konuşuyodum geçen gün, grupları varmış. Grubun tarzını sordum.gothic dedi. Vokal tarzını sordum. Ultra brutal dedi :). Nası oluyo o dedim. En sert brutal dedi Cannibal Corpse gibi...

Yani kastettiğim şey bu. Alakasız tarzları sırf isim olsun diye yanyana koyan insanlar...

Benim amacım grind'ı da kötülemek değildi, az da olsa dinlerim ama insanların "biz sert müzik yapıyoruz" demek için kullandığı bi maşa haline geldi grindcore türevleri.

Sen amatör grind grubu pek görmemiş duymamış olabilirsin ama senin dinlediğin izlediğin gruplar, "grup" bilincine sahip olmuş gruplar oldukları için barlara çıkabiliyolar, konser verebiliyolar. Kadıköy'de 1-2 rock cafeye git, ordaki insanlarla tanış. Hepsinin gore metal grubu var sözde :)

Böyle gruplar anca stüdyoda kalıyo işte. Zaten amaçları konser verip rezil olmak olmadığı için belki de içerde sevdikleri şeyleri çalıp dışrı çıkınca biz grind grubuyuz diyorlardır orasını bilemem.

Neyse konu blackti biz saçma sapan alakasız yerlere geldik :)

• superman • 21 Kasım 2005 12:07 • #489162
    "ki distortion la bir şeyi temiz çalmak clean le temiz çalmaktan daha zor bir olay yani daha hassasiyet gerektiren bi olay"

buna katılmıyorum.

demeye çalıştığım şey,distortion müzikte extra bir çekicilik yaratıyor.sıradan bir 5'li akor çalsan da insanın ilgisini çekiyor.eski blues müzisenleri,"artık isnanlar değil ,enstrumanlar çalıyor." derken de bunu kastediyor.

bu adamlarda da distortion'ın çekiciliğini kullanmaktan başka bişi yok ki bu da müzikal olarak yetersizdir.
  • superman • 21 Kasım 2005 12:08 • #489163
    "ki distortion la bir şeyi temiz çalmak clean le temiz çalmaktan daha zor bir olay yani daha hassasiyet gerektiren bi olay"

buna katılmıyorum.

demeye çalıştığım şey,distortion müzikte extra bir çekicilik yaratıyor.sıradan bir 5'li akor çalsan da insanın ilgisini çekiyor.eski blues müzisenleri,"artık isnanlar değil ,enstrumanlar çalıyor." derken de bunu kastediyor.

bu adamlarda da distortion'ın çekiciliğini kullanmaktan başka bişi yok ki bu da müzikal olarak yetersizdir.
  • Nofx • 21 Kasım 2005 12:12 • #489164
    sen ne söylesende bu forumlar k..çından anlama kapasitesine sahip kişiler ile dolu..Niye ki distortionmu çalıcak gitarı cevabı gülünç. ne demek istediğin halbuki çok açık..
  • kelle • 21 Kasım 2005 12:21 • #489166
    ortamın sıcak sevecen arkadaş canlısı olduğunu düşündüğünden dolayı şakayla karışık bi espri yapmış arkadaş. bu kadar büyütmeye gerek yok bence. black trend değil ama tarikat olayi biraz abes kaçmış
  • Ktulu • 21 Kasım 2005 12:25 • #489167
    :)
  • Serpent_King • 21 Kasım 2005 16:29 • #489179
    sen katıl katılma ama öyle malesef superman , distortiona hakim olmak diye bir olay var.Örneğin Pagannini nin 5. kaprisini bir clean de çalmayı dene sonra aynısını dist le çal , ne demek istediğimi anlıcaksın , string skeeping esnasında distortionda eşşek gibi sustain olduğu için o telleri susturman daha çok zorlaşıcak , daha hassas dokunman gerekicek tellere ama cleande böyle bir durum yok.Veya en basitinden sweep picking dene cleande çok daha temiz ses alabildiğini görebilirsin.
  • Serpent_King • 21 Kasım 2005 16:29 • #489180
    sen katıl katılma ama öyle malesef superman , distortiona hakim olmak diye bir olay var.Örneğin Pagannini nin 5. kaprisini bir clean de çalmayı dene sonra aynısını dist le çal , ne demek istediğimi anlıcaksın , string skipping esnasında distortionda eşşek gibi sustain olduğu için o telleri susturman daha çok zorlaşıcak , daha hassas dokunman gerekicek tellere ama cleande böyle bir durum yok.Veya en basitinden sweep picking dene cleande çok daha temiz ses alabildiğini görebilirsin.
  • ner • 21 Kasım 2005 18:43 • #489189
    müzik akrobatlık değil ki. paganini'nin herhangi bi şarkısını "bi şarkı yazıyım, genç dimağlar şarkıyı distortionla temiz çalabilmek için k.çından ter akıtsın" diye yazdığını "zan"netmiyorum. kasmayın kendiniz desem de havada kalır, neyse. takılın siz paganini şarkılarına kasılın distortionlı tonlarınızla, kasın mozart fügleri çalın, daha da temiz olsun ama.