-
ben müziğin her türünü dinlemem
nerde yaşadığın hakkında bir fikrim yok... ama ülkemizde bu cevabı veren her 10 kişiden en az 7 sinin kişiliğinin oturmamış olduğuna eminim... yoksa bu cevabı vermelerinin nedeni bütün müzik türlerini dinleyip hatim etmiş olmaları değildir... genel olarakta piyasa müzikleridir her türlü müzik dedikleri...
Dipnot : Herkez => Herkes
-
kişilikle nasıl bir ilişki kurabiliyorsunuz anlamış değilim. müzikle içiçe olmayan çok insan vardır, bi çok müzisyenin, grubun adını; ne icra ettiklerini bilmez ama duyar; kulağına hoş gelir ve dinler. ben şu an klasik müzik dinliyorum, az sonra canım çeker heavy metal dinlerim, sabah uyandığımda pop da dinleyebilirim /'pop' dan anladığınız kral tv popu olmasın; Türkiyeden çok büyük pop sanatçıları çıkmıştır; bu gün yoklar ama eserleri hala mevcut.../ blues ve rocknrollu da çok çok seve seve dinlerim, gidip jazz sanatçılarını araştırmam, cdlerini bilmemnelerini almam; radyoda tvde rastlarım; oturur yine seve seve dinlerim... çok seve seve türk sanat müziği dinler ve de söylerim, he kendime en yakın bulduğum heavy metaldir ki; bu da zaten glam, thrash, death, black... kendi içinde bi cümbüş... punk dinlemem, hiphop da dinlemem; dinlememiş olduğum bi dünya şey de var; ama ben yine de müziğin her türünü dinlerim. ne yani metal dinliyoruz bi şarkı duyduk metal diğil ama çok güzel, iyi çalınmış, kulağa hoş geliyo... racona ters dinleyemem bunu, böyle mi diyosunuz siz?
-
hayır yaf... iyice sapıtıldı he.. böyle adamlar var diyorum ben...
bende oturup sabah akşam metal dinleyen biri değilim heralde...
bende poptan (senin tanımdaki) rock a kadar herşeyi dinlerim...
robert johnson da dinlerim, x japan da dinlerim yeni türkü de dinlerim...
-
diğer türlerin de ne olduklarını nasıl olduklarını kimleri içerdiklerini bilirsin ama sen yine sevdiğin türün izinde gidersin.. bana mantıklı gelen bu..
-
ben müziğin her türünü dinlerim
bende dinlerim
-
Şimdi bakın olay şu, şahsen bana sorsalar ne diyeceğimi bilemem çünkü gerçekten belli bir tarz dinlemiyorum. Benim için önemli olan tek şey kaliteli olması. Genelde "farketmez" diyorum. Çünkü her türü dinliyorum demek yanlış. Cool jazz, acid jazz, new wave dinliyor muyuz? Ya da daha bilmediğimiz yüzlerce müzik tarzını? Cevabımız hayırsa "herşeyi dinlerim" demek pek sağlıklı değil. Gerçekten belli bir tür varsa sevdiğiniz, bütün underground gruplarını biliyorsanız o türün falan filan saygı duyarım. Ama iki üç grubun albümünü alıp punk dinlerim, metal dinlerim demek aptallık geliyor bana.
-
rere rörö
ya bir ilerleyin yauuu
-
ben müziğin her türünü dinlerim
archangel, müzik tarzıyla hayat tarzını bağdaştırmak bana saçma geliyor. Nasıl desem, evet her insanın olaylara, hayata farklı bir bakış açısı vardır ama bu dinlediği müzik türünü etkilemez bence. Sadece yaptığı müziği engeller. Bana çok ters geliyor sadece tek birşeyi dinlemek. Birinsan sadece bencil, sadece agresif, sadece iyi niyetli olamaz. Bunun dışında bir sürü özelliği varsa dinlediği müzik de tek yönlü olamaz. Ayrıca bir de şunu düşün, her insan farklı, hiç kimse birbirinin benzeri değil. Öyleyse her insan için farklı müzik tarzları gerekir. Seninle aynı şekilde düşünen insanlar başka tarzlarda müzikten hoşlansalar bile sırf karakter atmak için sadece metal sadece punk dinliyorlar. İçleri gitse bile bir Madonna CDsi görünce almıyorlar, sırf punk gözükebilmek için.Ünlü müzisyenlere bakarsan çoğu zaten herşeyi dinliyordur. Belli bir tarzın üzerine gitmek için kasmak çok gereksiz, müziğin görüşle değil hissettiklerinle ilgisi var. Önemli olan sende uyandırdığı duygular.
-
"ne dinlersin?" sorusuna
- ağırlıklı olarak x (ne dinleniyosa) ama bunun yanında kulağıma hoş gelen her tarz müziği dinlerim.
şeklinde cevap vermek çok mu zordur?
yoksa bu cevap kendini, kişiliğini sadece dinlediği grupların isimleriyle ifade edebilenler için yanlış mıdır?
-
Müzik kişiliği bell etmez. Aynı müziği dinleyen insanların aynı olmasını beklersin öyle olsaydı.