-
olmazzzz
cok klasik oldu bu dusunce.nasil he muzigi dinlerim der bi insan.metal dinleyen insan damar dan nasil zevk alabilir.
-
gereksiz bir polemik konusu.
eger bir insan müzisyen olmak istiyorsa hemen herseye acık olmak zorunlulugu var.aynı şeyleri dinleyenler kalıplaşır müziklerine hiçbir şey katamazlar.
bir insanıda black metal dinniyo yaw bu adam ne işi var punkla numetal le diye yargılamak müthiş derecede anlamsızdır.hatta ve hatta sacmalıktır.
insan her dinlediği müzikten yeni birşeyler cıkararak müziğine daha yenilerini katar.sentez yapmak için malzeme gereklidir.eger bir insan hep aynı tarz müzik dinlerse benzer şeyler çıkarır ortaya ve daha sonra biz tüketiciler de şu yorumu yaparız onlar için: .... özentisi lan bunlar.
yüce ülkemin insanlarının komplekslerinin asıl nedenide budur.sentezleyenler ve sentezleyemeyenler...
edit: ben dinlemeye calısıyorum sadece hoşume gidenlerle sınırlandırıyorum maalesef.benden iyi bir müzisyen olamayacagını daha bu yaşta görmek adıma üzüntü verici bir durum:(
-
her türünü değil..
Metal müzigi sevdigim kadar Klasik müzigi de severim
yeri gelir Metallica dinlerim günlerce, yeri gelir Paco De Lucia..
yıllardır da offspring hayranıyımdır..
yani tek bi kalıba sokmam kendimi
kaliteli müzik olduktan sonra dinlerim
ama kimse bana petek dinçöz dinletemez!!
//Allah korusun // :)
-
tür??
sadece 2 tür müzik vardır:iyi ve kötü müzik.ben ilkini dinler.(lois armstrong)
katılıyorum
-
ben müziğin her türünü dinlemem
bence de doğru bi yaklaşım zeynanın ki
insanın müzik tercihi onun kişiliğini yansıtır ve bi tarzı yoksa bişiler oturmamış demektir
bu bi işyerine müraacat edip de her işi yaparım diyen bi adamın yaklaşımı gibi
çünkü bunu söleyen bi adam hiç bi işten anlamıyo demektir we eğer bi insan her türlü müziği dinlerim diyosa hiç bir müzik tarzını adam gibi dinlemiyordur we ben de bunu bi rock metal klasik müzik dinleyicisinin söyliyceğini hiç sanmıyorum!!!
-
ben müziğin her türünü dinlemem
Ben de nicki dark devil olan birinin mantıklı birşey söyleyecğini sanmıyorum. ne yani? İki farklı müzik türü dinlersen bunları adam gibi dinleyemez misin? Bence tam tersine "ben sadece metal dinlerim başka birşey kattttiyen asla dinlemem" diyen birinin karakteri oluşmamıştır, çünkü herşeyi, her müzik türünü bildiğini sanmaktadır ve çevresine "artistik" yaomaktadır. Attalos en güzel cevabı vermiş. Sonuna kadar katılıyorum ona. İyi ve kötü müzik çok iyi bir ayırma yolu. Ayrıca kendisine Louis Armstrong dinlediği için saygı duyuyorum, buradan sevgilerimi yolluyorum =)
-
tür??
Sönmez arkadaşımıza katılıyorum, ama şuda bir gerçekki, metal ve klasik müzik melodi zenginliği bakımından birbirlerine benzerler ama dersenizki "Peki rap ve metal?" gerçek metalle rapi aynı bünyede barındıramazsınız..
-
tür??
klasik müziği metale benzetenlere çok şaşırıyorum. Ne kadar klasik müzik dinlediniz, ne kadar şey biliyorsunuz klasik müzik hakkında böyle bir yorum yapabiliyorsunuz? Ayrıca çok çok iyi müzisyenler (özellikle klasik müzikle uğraşanlar) jazzı da aynı ölçüde severler ama jazz ve klasik müzik alakasız şeylerdir. Bu durumda Fazıl Say, Fahir Atakoğlu gibi müzisyenlerimizin de hatta sadece onlar değil bütün iyi müzisyenlkerin karaktersiz olduğunu düşünüyorsunuz. Çünkü birşeyler başarıp kendini kabul ettirmiş en iyi müzisyenler hep çok yönlü olmuşlar, tür ayrımı yapmadan müzik dinlemişlerdir. Saçma olan şu, sırf kendiniz tek bir müzik türüne yoğunlaştınız diye kasıntı olmayıp iyi olan herşeyi dinlemeye çalışan insanlara ne hakla kişiliği oturmamış diyebiliyorsunuz? Kendinizi bu kadar yukarıda ve "kişiliği oturmuş" görmenizin tek sebebi sadece metal ve rock dinlemeniz mi? Eğer öyleyse kişiliği oturmamış olan biz değil de başkaları olur sanki. Ne bileyim Amon Amarth dinleyen birisi Robbie Williams'ın albümünü aldığı zaman kişiliksiz, almayıp "hayır ben metalciyim" diye sevdiği halde kendini hoşlandığı müzikten mahrum bırakan birisi kişlikli oluyor. Anlıyorum, hem de çok iyi.
-
tür??
Evet haklısın, klasik gitar ile ilgili aldıgım her kitapta
/nothing else matters/ fade to black olur..
demek istedigim bu :)
ben ikisinide seviyorum ya..
-
tür??
-melodi zenginliği bakımından--
:)