Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

AMATÖR GRUPLAR

• death_glory • 7 Aralık 2005 03:47 • #489907
    http://www.mesnetzine.com/mesnet/tr.html
    bu sitede (grup tanıtımları) baya sağlam gruplar var.
  • noktasız_üye • 7 Aralık 2005 13:15 • #489924
    hmmmm iş müzik konusunu aştı demek. bu forumda tartışıp antisosyal olmak mümkün mü sence?
  • melodic_satan • 15 Aralık 2005 11:09 • #490298
    öyle amatör grupları pek dinleyen biri değilim ama bir keresinde kuzenle dorock a gitmiştik şans o gün orda konser vardı adından tam emin değilim ama CONSTANTİNOPOLİS diye bi grup çıkmıştı kendi adıma benim çok hoşuma gitmişti
  • grupmulanbu • 15 Aralık 2005 13:23 • #490308
    biri bana "amatör grup"un tanımını yaparmı?benmi yanlış biliyorum acaba..benim bildiğim amatör demek yaptığı işten para kazanmayan(profesyonel de tam tersi oluyo haliyle) demektir..yani bu durumda barlarda sahne alan alternatif rock gruplarına amatör diyemeyiz..değil mi? Serpent_King'e katılıyorum..diğer tarzlarda müzik yapan gruplara bakmak lazım..örneğin, ne kadar iyi bi grup olursa olsun albümü çıkmıcak veya albümlerini kendi çabalarıyla çıkaracak gruplara bakmak lazım..böyle gruplarada bakınca görüyoruzki; mesela çok iyi bi heavy metal grubu amatör kalamaz..yaptığı işten illaki para kazanır..yani bu işi yapan kişiler müzisyenliği meslek olarak seçmiş olmayabilrler(seçmiş olanlarda olabilir tabi)..ve birde işin albüm yönüne bakarsak, albüm çıkarmak kolay iş değildir(maddi yönden)..bu tarz yapan gruplara herkes albüm yapmaz..(mor ve ötesi bile ilk albümlerini çıkarırken kendi plak şirketlerini kurmuş[biyerden duymuştum]) sonuçta böyle gruplar albümlerini çıkarmak için ellerini ceplerine atarlar..böyle bir işide yaptığı işten para kazanan gruplar yapar..(tekrar başa döndük)iyi olmayan grupta para kazanamaz(halkın belli kesimine hitab eden tarzlar için söylüyorum)...yani para kazanırsa amatör olmaz, kötü olursa para kazanamaz amatör olur...

yani iyi+amatör grup yoktur veya parmakla gösterilcek kadar azdır..

yanlışım varsa n'olur düzeltin..saygılar sevgiler..mesajımı okduğuuz için hepinize teşekkür ediyorum..
  • Serpent_King • 15 Aralık 2005 14:50 • #490311
    grubun adı sabhankra olarak değişti.

www.sabhankra.net adresinden takip de edebilirsin ve teşekkürler :)
  • Serpent_King • 15 Aralık 2005 14:55 • #490312
    profesyonel grup demek müzikten herhangi bir yolla para kazanan grup demek diğil.o zaman metro istasyonlarındaki 3 4 kişiden oluşan kemanlı flütlü gruplar da profesyonel olurdu.
  • grupmulanbu • 15 Aralık 2005 19:19 • #490332
    sağol aydınlattın beni :D nur gibi parladım mübarek :P
    hayır ben profesyonelin tanımından yola çıkmıştımda..o bakıma..
  • Serpent_King • 15 Aralık 2005 21:49 • #490339
    güzel kardeşim

benim bildiğim amatör demek yaptığı işten para kazanmayan(profesyonel de tam tersi oluyo haliyle) demektir..yani bu durumda barlarda sahne alan alternatif rock gruplarına amatör diyemeyiz..değil mi?

bi grup para kazanamazsa amatördür demişsin kazanırsa profesyonel yapmışsın , halbuki bir grubun para kazanamama olasılığını esgeçmişsin.çok para kazananları da ordinaryus grup yaparsın sen bu gidişatla o yüzden aydınlattım sana nur verdim. :)

barlara gidebiliyo musun bilmiyorum , kaç tane bara gidip grup izledin onu da bilmiyorum ama çok çok çok fazla grup para filan almadan canlı performans sergiliyo burda , yani her barda çalan gruba profesyonel grup da diyemezsin.

evet profesyonelin tanımı , bir işi para kazanmak için yapan kimse.ama para kazanamayan insanlara da amatör , ya da haftada bir bara çıkarak iki tane kıytırık piyasa şarkı çalıp 5 kuruş para alan gruba da profesyonel diyemeyiz.
  • bigbooots • 17 Aralık 2005 00:24 • #490456
    amatör grup nedir ya.. albümün ç1karsa profesyonelsin ç1kmamissa amatörsün.. k1stas türkiye'de bu!! arada grup84 gibi bi piyasa sark1 yapars1n albümün gerisini de coverlarla donat1rs1n hoopp tamam oldu bitti iste profesyonelsiniz..
  • grupmulanbu • 17 Aralık 2005 02:41 • #490460
    yanlış konu tartışılıyo..

burda tartışılan amatör grupların nasıl çaldıkları..amatörlerin içinde de çok iyi çalan gruplar var..ve haliyle kötü çalan gruplarda var..yani bu tartışmaya profesyonel grup konusu girmemeliydi..yani iyileriyle kötüleriyle sadece amatör gruplar tartışılmalıydı..ben amatör ve profesyonel grup kavramlarını tanımlarıyla ele alıp gerek karşılaştırma yaparak (bilgimin yettiği kadarıyla) inceledim..

bu bende takıntımıdır nedir bu tarz(yani ; profesyonel grup=iyi çalan grup, amatör grup=kötü alan grup) kavramların karıştırılmasından pek hoşlanmıyorum..bu topic'e ilk yorumumu bu nedenle yazmıştım..amacın bilgiçlik taslamak ve forumlarda yer tutmak için laf salatası yapmak değildi..
    hatalıysam lütfen : 05XX XXX XX XX :P

(kusura bakmayın edebiyatım pek iyi değildir..helede kompozisyonum felakettir :S)