Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

bayan davulcu olurmu?

• da hui • 10 Şubat 2006 14:30 • #493708
    tamamen ritim duygusuyla alakalı bi olay...

Tam olarak değil aslında. Davul çalarken diğer enstürmanlara oranla çok daha fazla efor sarfediliyor. Yani davul çalarken teknik haricinde türüne göre hızlı, sert çalmak gerekebilir, ayrıca herkes oturup 2 saat boyunca davul çalamaz. Bu belli bir dayanıklılık gerektirir. Yani kısacası erkekler kas gücü açısından biraz avantajlı ama bu "kızlar davul çalamaz" demek değildir kesinlikle.
  • Holy_Bastard • 10 Şubat 2006 15:22 • #493713
    eski sevgilim ve okuldaki grubumun davulcusu olmak üzere iki bayan davulcu tanıyorum :)
  • haplo_trm • 10 Şubat 2006 18:03 • #493717
    ya olur ama olmasa daha iyi olur çünkü (müzikal anlamda bişey diyemem mutlaka iyiler vardır) bi bayan davul çalarken erkeklerin ilgisi genel olarak üst bölgede sallanıp duran birtakım organlara kayar:)

inkar etmeyelim GENELDE olan budur...
  • hesil • 10 Şubat 2006 19:29 • #493722
    bayan davulcu:S

eisi harikadır kötüsü cehennem azabı:P
  • STEPGOD • 10 Şubat 2006 19:32 • #493724
    ryhthmer niye taktın bana anlamadım ? dünyada kaç tane erkek dansöz var sayarmısın 1 tane bana! eğere gerçekten dediğin kadar iyi olsalardı muhakkak bi idol yaratılırdı! gerçeten sana katılıyorum iyi kadın davulcular olabilir! ama acaba kadın oldukları için mi iyi olduklarını düşünüyoruz ? aynı ritimleri atıpta adam yerine konmayan hatta ismi hiç ortaya çıkmamış sokakta çalan süper ötesi adamlar var! kadın davulcuların ünlü olması ticari kaygının doğurduğu farklılık yaratma çabası olabilirmi? ezilmiş oldukları için zencilere iyi davranalım kadın odukları için de her ne yaparlarsa destek olalım fikri bana biraz saçma geliyo!
  • TheCanMeButThe • 10 Şubat 2006 20:07 • #493730
    Bak şimdi eşşeen aklına karpuz kabuu düşürdün :)
    üniformalı hatunlardan sonra fantezi deryama bi balık daha attın
    oldumu şimdii :)
  • anemas • 10 Şubat 2006 21:27 • #493740
    sanamı düştü tasası.
  • morphinebaby • 11 Şubat 2006 12:35 • #493778
    ritim atmaya çalışan değil,erkeklerden çok daha iyi ritim atan davulcular olsa gerek bu bayan davulcular!!!büyük ihtimalle hiç karşılaşmadın bile böyle bi şeyle muhtemelen böyledir diyerek yazmışsın!ya da bizi görmemişsin ne diyim:)
  • fizban • 11 Şubat 2006 15:06 • #493792
    olaya biraz fiziki ve biyolojik açıdan bakıcak olursa. eh bateri oldukça efor isteyen bir ensturmandır. kas olarak ise erkekler kadınlardan daha üstündür doğal olarak. bu nedenle en azından yorulma ve ya performansı yitirme sınırı olarak erkekler daha iyi olabilir. ama ritm atamazmış beceremezmiş. bu konuya katılmadığımı belirtmeliyim. bir çok jazz bateristi vardır bayan. gayette iyidir. bu daha çok kadından şöför mü olurmuş gibi bir soru olmuş:-)
    haa bu arada görüntü olarak bir bayanın eline bir o kadar zarif bi ensturman olan keman ya da yan flüt gibi daha estetik ensturmanlar çok daha hoş görünür. misal haggard:-)
  • ever-frost • 11 Şubat 2006 17:31 • #493799
    kaslarda değil marifet
    vurmayı bilmekte zaten,bence gayette olabilir bayandan baterist niye olmicakmış
    hatta sahnede bayan bateriye sahip olmak artı bile olabilir bi grup için
    ben şahsen ilgiyle izlerim:)