-
saçma ve gereksiz topic
-
özenti lafını kullanan herkes öözentidir.. pouhahuahuhahu....
-
Zararlıları da kendini kandırmanın yanında başkalarına saldırırlar.. "Hiphop dinleyen ölsünn.. burada yeriniz yokk defolun lenn.. Rap mii o da nee ııyykk.. şuna baakk arabesk dinliyooo
çok doğru.Aynen.
-
özenti dediin etrafına bakar diyelim brtiney spears dinliyor bu eleman ve çevresindeki ortamı iyi olan genç insanları görüyor ve bunlar atıyorum metal müzik dinliyorlar.adam diyor ben çok özendim yav metal tarzından birkaç parça öğreneyim statüm metalci olsun bu ortamda takılayım,çok da iyi olur diyor ve böylece özentiliğin ilk adımlarını atıyor.bu kişi aslında bu müzik tarzından hoşlanmıyor.sonra ortamdan sıkılıyor başka bir 'punk' ortamı görüyor ve biranda punk a dönüveriyor
-
işte ozenti
herkese selam .. yahu adam kendini anlatacak burası Turkiye, Turk forumu, Turk sitesi, kullanıcılar Turk ama yazan zatı muhterem kendini ingilizce anlatıyor?? bu nedir ozenti degilmidir!!! hadi sarkı sozu felan eyvallah ama kendini bir insan bu sitede neden ingilizce tarif eder!! ya da sacma sapan ingilizce cumleler kurmayı kendisine gorev olarak kabul eder? işte bu zatı muhterem ozentidir! yahu adama mesaj atıyorum ya da baska bi sey o kadar ozentiki mesaja bile ingilizce yazı yazarak karsılık veriyor bu kadarına pes dogrusu ben sadece bu gibi insanlar için hiç cekinmeden ozenti kelimesini kullanıyorum kullanmayada devam edecegim...hoscakalın pardon!! bye bye !!afazuhahah:))) keske mesajı ingilizce yazsaydım belki daha buyuk bir sahsiyet gibi gorunurdum :)
-
işte ozenti
özentiliği kendince anlatmışsın iyi hoş da müzikle nasıl bi alaka kurduğunu ben çözemedim?!
-
işte ozenti
ya şöyle diim, özentilik kelime anlamında pek bişe ifade etmesede türkiyede inanılmaz şeyler kasteder,giyiniş tarzıyla özentilik, konuşma tarzında özentilik, müzik dinleme babında özentilik, ideolojik manada özentilik. giyiniş tarzında özentilik için öncelikle bağdat caddesi taraflarına gitmeniz şiddetle tavsiye edilir, buradaki muhterem insanlar beni bu mekandan tiksindirmiş olup son 5 senedir bu mekana en fazla 100 metre yaklaşma zorunluluğu getirmişlerdir, bu insanlar televizyondaki ünlülerin yaşamlarına özeniyo olup onlar gibi haraket etmeyi severler.. konuşmada ise yan dallar vardır, ingilizce özentiliği, ciks konuşma özentiliği vs.. müzik tarzında ise en fazla gördüğüm özentilik ise rock-metal özentiliğidir, ulu orta "baba ben rock'cıyım ben metalciyim ulen" diyen birini görürseniz hele bi'de baska insanlardan görüp üstüne bi siyah tsirt altına da convers çektiyse buda özentidir beline yaş kızılcık sopasıyla vurulup mekandan def edilmesi gereklidir, ideolojik manada ise dönemin popüler olan düşünce tarzlarına hiç bi objektif yaklaşım sergilemeden , millet bunu seviyor bende seversem millet de beni sever mantığıyla yaklaşan kabullenici koyun sürüsü de farkında olmadan özentilik standartlarına erişmiştir.. özentiliğin başka dallarını keşfedenleri okumayı sabırsızlıkla bekliyorum =)
-
işte ozenti
İdeolojik özentiliğe bir örnek:özel liselerde okuyan herkesin 'solcu' olması (fetullah okulları hariç tabi)
-
biri dinlediği müzikle ilgili hiç bişey bilmiyosa özentidir. herhangi bi müzik türünü saygısızca aşağılıyosa özentidir. iki kelime ingilizce öğrenince, ingilizceyi dünya dili sanıyosa, hem cahil hem özentidir. Türkçe konuşurken amerikan aksanı yapıyosa özentidir. sırf moda diye bişeyi alıyo ya da yapıyosa özentidir.
Özentiler, kendinin özenti olduğunun farkında değildir çoğunlukla. küçük yaşlarda özentilik normaldir ama büyüyünce özentilikten kurtulmazsa kişi birey olamaz. taklitçi, kukla, düşünmeyen zombi olur. Özentiler, kendinin özenti olduğunun farkında değildir çoğunlukla çünkü hala olgunlaşamamışlardır, birey olamamışlardır.
-
işte ozenti
zaten baslık sadece muzik ozentisiyle alakalı degil!!! eger muzikle alakalı istiyorsan ondanda ornek vereyim mesela insanlar daha anadolu lisesindeyken ya da ingilizce hazırlık verilen bir lisedeyken baslıyor ozentilik halleri nasıl ki meslek lisesinde okuyan bireylerin buyuk cogunlugu arabesk ve fantezi muzige yonlenirken anadolu liselerindekilerin metal ve rock muzige yonelmeleri!! bir dusunun sizce bu tarz yerlerde okuyan ogrencilerin hepsinin fikri dusunceleri aynımı ki! aynı tarz muzik dinliyorlar?(tabi genel olarak! hepsi degil) işte sana muzik ozentiligi ben ingilizce egitim veren bir lisede okudum ve halen ingilizce egitim veren bir okuldayım ben istesemde istemesemde cevresel etkenler insanın ozenti olmasını etkiliyor!! ben bireyim ve bireyin cevresel etkenlerle her hangi bir muzik turu ya da her hangi bir hayat tarzına yonelmesine ozenti derim buna kendimde dahilimdir belkide! ulkemiz gelişmekte olan bir ulke oldugu için bu gibi seyler elbette normaldir cunku daha gelişmiş ulkeler az gelişmiş olanlara daima iyi ya da kotu ornek olacaktır!.. ama bunu ulkemize ve yasam tarzımıza zarar vermeden yani dozunu kacırmadan yaparsak bu hem kendimize olan guvenimizin yerine oturmasına hemde ulkemiz için daha hayırı olacagına inanıyorum saygılarımla ;)))