Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

KİMDİR BU ÖZENTİLER??

• beware_world • 5 Mart 2006 03:33 • #494870
    işte ozenti

ya şöyle diim, özentilik kelime anlamında pek bişe ifade etmesede türkiyede inanılmaz şeyler kasteder,giyiniş tarzıyla özentilik, konuşma tarzında özentilik, müzik dinleme babında özentilik, ideolojik manada özentilik. giyiniş tarzında özentilik için öncelikle bağdat caddesi taraflarına gitmeniz şiddetle tavsiye edilir, buradaki muhterem insanlar beni bu mekandan tiksindirmiş olup son 5 senedir bu mekana en fazla 100 metre yaklaşma zorunluluğu getirmişlerdir, bu insanlar televizyondaki ünlülerin yaşamlarına özeniyo olup onlar gibi haraket etmeyi severler.. konuşmada ise yan dallar vardır, ingilizce özentiliği, ciks konuşma özentiliği vs.. müzik tarzında ise en fazla gördüğüm özentilik ise rock-metal özentiliğidir, ulu orta "baba ben rock'cıyım ben metalciyim ulen" diyen birini görürseniz hele bi'de baska insanlardan görüp üstüne bi siyah tsirt altına da convers çektiyse buda özentidir beline yaş kızılcık sopasıyla vurulup mekandan def edilmesi gereklidir, ideolojik manada ise dönemin popüler olan düşünce tarzlarına hiç bi objektif yaklaşım sergilemeden , millet bunu seviyor bende seversem millet de beni sever mantığıyla yaklaşan kabullenici koyun sürüsü de farkında olmadan özentilik standartlarına erişmiştir.. özentiliğin başka dallarını keşfedenleri okumayı sabırsızlıkla bekliyorum =)

sana sonuna kadar katılıyorum...vesselam :)))
  • bobdylan • 5 Mart 2006 22:37 • #494903
    merak ettim bu zavallı insanı...
  • bobdylan • 5 Mart 2006 22:57 • #494904
    işte ozenti

bireyden ülkeye yönelişi çok güzel anlatmışsın.bu kompozisyonu sevdim.yazma zahmetin için teşekkürler...
  • beware_world • 6 Mart 2006 11:16 • #494922
    [108 kez okundu]the onspring
    24 Şubat 2006 Cuma / 18:00
    ne kadar acayipsiniz?
    zaten eğer özenti olmasaydık hiçbişey yapamazdık gitar çalamazdık çünkü kimseden özenmezdik punk müzik dinlemezdik çünkü ilgilenmezdik saçmalamayın bence bu dünyadaki herkes ve bende özentiyim Kaşar olup erkeklere takılmaktansa özenti olup punk dinlerim

helal kız sana afazuhahahaha :))))
  • beware_world • 6 Mart 2006 11:31 • #494923
    biri dinlediği müzikle ilgili hiç bişey bilmiyosa özentidir. herhangi bi müzik türünü saygısızca aşağılıyosa özentidir. iki kelime ingilizce öğrenince, ingilizceyi dünya dili sanıyosa, hem cahil hem özentidir. Türkçe konuşurken amerikan aksanı yapıyosa özentidir. sırf moda diye bişeyi alıyo ya da yapıyosa özentidir.

Özentiler, kendinin özenti olduğunun farkında değildir çoğunlukla. küçük yaşlarda özentilik normaldir ama büyüyünce özentilikten kurtulmazsa kişi birey olamaz. taklitçi, kukla, düşünmeyen zombi olur. Özentiler, kendinin özenti olduğunun farkında değildir çoğunlukla çünkü hala olgunlaşamamışlardır, birey olamamışlardır

haklısın ama bazı noktaları kendimce! tamamlamak istiyorum.''biri dinledigi muzikle ilgili hiç bi şey bilmiyosa ozentidir'' demişsin buna katılmıyorum cunku kişi dinlediği muzigin kökenini ya da nasıl orataya cıktıgını bilmek zoruda degildir eger ki dinledigi muzik kişinin kendine has ruh yapısını rahatlatıyorsa ya da ondan zevk alıyorsa o sarkıdan ya da muzik turunden hoslanıyor demektir lakin hoslanmıyorda ornek aldıgı bir insan ya da cevresinde ki arkadasları dinliyor diye kendiside dinleme ihtiyacı duyup yarım yamalak ingilizcesiyle ya da baska bir dil! o sarkıyı soylemeye calısıp eslik etmeye calısıyorsa o sarkıyı veya muzik turunu ' ben biliyorum bunu' diyebilmek için dinliyorsa bu ozentinin ta kendisidir...
    diger dedigin her seye katılıyorum ellerine saglık..iyi anlatmısıın bende kucuk yasımda somurge bir ulkede ingilizce egitim almaya yoneltildim ama cok sukur bilinclenince nasıl olmam gerektigini az cok farkına vardım .. acıyorum bunu anlamayan bagnaz kafalı insanlara...acıyorum kendi dillerinin kıymetini bilmeyip sanki bir buyuklusmus gibi baska dillere olan ilgilerini kendi kulturlerini etkileyecek duzeyde bilinçsizde bilmeden ogrenmeden bilmiş gibi ogrenmiş gibi davranan insanlara... acıyorum...acıyorum...
    bu arada lezbiyenlerede acıyorum neden lezbiyen olurki bu kadar yakısıklı erkek varken ehuehuehe :))) saka tabi ki ...
  • alcatras • 6 Mart 2006 12:42 • #494924
    dilek bırak ben hiç özenmedim lafını allaşkına.herkes hayatında kendi benliğine ve kendi zevlerine özenmeyle başlar.aksini söyleyene kusura bakmayın inanmam.kendi zevkimi oluşturuna kadar ben biçok müziğin tadına bakmışımdır(buna arabesk bile dahil olmuştur:P)yani bu tür şeylere deneme-yanılma yoluyla ulaşılır.
    ama diğer söylediklerine katılıyorum.yani özenmenin yararlı ve zararlı diye ayrılabileceğine(güzel tespit:))
  • dilek • 7 Mart 2006 04:02 • #494967
    Teşekkür ederim... mm alcartas (Doğan)..
    Ben hiçbir şeye özenmedim lafını bırakmıyorum maalesef. Bunu ben bilirim, ne demiş arkadaşlar; özenti özendiğinin farkındadır.. Özensem farkında olurdum ;)
    sen nereden bileceksin ki özenirken yanımda mıydın da bıraktırıyorsun. Bana inanma. Bu garip bir şeyse ben zaten garibim. Kendimi bildim bileli herşeye ben karar verdim gözlemledim ama bana uygun olanı seçip üstüme giymedim. Kafama göre takılıyorum ben bir gün siyah bir gün beyaz anlıyor musun? Sen parantez içinde buna arabesk bile dahil olmuştur diyorsun dil çıkarıyorsun neden dil çıkarıyorsun :)
    Ama benim playlistimde halen en ağır sert müzik, klasik, caz, arabesk müzik, vs vs alt alta duruyor ve dinliyorum.. 25 yaşındayım halen özenip birini seçemedim.. seçim derdinde de değilim.. ilginç değil mi ?
  • realmaster • 7 Mart 2006 11:06 • #494974
    KİMDİR BU ÖZENTİLER:(

ya arkadaşlar kusura bakmayın ama hangimiz özenti değilizki kimdir bu özentiler diye bir soru sormak bence çok absürtce. düşünsenize biz toplum olarak aşkı türk filmlerinden örendik heavy metale çogunluğumuz metallica ile başladık yanında haluk levent dinleyerek. bazı şanslılarımız hariç. yaşadığüımız her şeye özenti olarak başlamışken. ve istediğimiz herşeyin bir özenti olduğu ortadayken insanlara özenti diye aşağılağıyıcı cümleler kurma haddini kendinizde görmenize hayret ediyorum. buna itiraz edicek birisi varsa tartışırım sonuna kadar
  • beware_world • 8 Mart 2006 14:28 • #495010

asagılayıcı cumle???? ben goremiyorum !!!
  • -TormentoR- • 8 Mart 2006 16:10 • #495013

kendi adına konuş. ben slayer la başladım bikerem =) ve hiç lavuk levent de dinlemedim =) ama absürt kısmına katılıyorum.