-
Melodisi Türk şarkılarına benzeyen şarkılar :)
deep purple ını fireball şarkısındaki ork solosunu dinleyince baroş manço şarkıları geliyor aklıma..
-
Children of Bodom - Needled 24/7
Arada bir melodi var anadolu rock melodisine benzettim ..
The Wolfram
-
anadolu ezgilerini sahiplenip bizim diyemeyiz..sonuçta ermeniler de anadolu kültürüne dolayısıyla anadolu müziğine,ezgilerine katkıda bulunmuş çok önemli bir halktır..bize sövme konusuna gelince derin mevzular dar görüşlerle anlaşılamayacak şeyler..
-
süpersin ya bende o sarkıyı dinlediğim ilk günden beri o bölümü kim söylüyor diye arastırıyordum... ya çok tesk conrad_mc_re (ayrıca conrad mc re saygıyla anıyorum türkiyeye bir daha gelrmi öyle birisi acaba)
-
Death - Zombie Ritual.
İlk 3 saniye.
-
arkadaşlar benim türk müziğinden kastım tabiği ki anadolu müziği di açıkçası başlığın konusu nasıl olsun diye baya düşündüm yanlıuş anlaşılma olmasın diye ama önemli olan ne kastettiğim sanırsam
he asıl olaya gelince
ensiferum: tale of revange ( ılgaz anadolunun sen yüce bir dağısın :))
deep purple Cild in time ın klavye girişleri ve solosunun hareketli oolan bölümü :) daha ekleyeceğim aklıma geldikçe :)
-
he bir de arkadaşlar aman konu sapmasın sanki hafiften öyle bir eğilim gördüm de o yüzden dedim burdan liste yapacağız liste :) :)
-
aaa hiç kimsenin aklina paradise lost - mercy gelmedi mi??
steve vai, joe satriani.. bu amcalarda da mevcut oriental (dogusal, ortadogusal) melodiler.
-
Orphaned Land'in , Norra El Norra adlı şarkısı var bir tane...İsrail halk türküsü bildiğim kadarıyla , ama bir Türk'te söylemiş o şarkıyı , ismi de 'Ya Mustafaa , Mustafaa' imiş...
Ben hiç dinleyemedim ,ama dinlemek istiyorum...Bilen var mı o şarkıyı? Pesimist belki sen bilirsin? :)))
-
türk şarkısı ne demek