Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

sanat sanat için mi?sanat toplum için mi?

• kötükedi • 30 Nisan 2006 13:30 • #497873
    dün arkadas ortamında baya tartıstık ama sonuca varamadık..ben sanat sanat için dedim onlar toplum için...en son bunun oznel bi yargı olduguna karar verdik...sizce????
  • Necrophilliac • 30 Nisan 2006 13:51 • #497876
    Sanat içindir..
  • grupmulanbu • 30 Nisan 2006 14:03 • #497877
    sanat karın doyurmuyor..veya sanat sana "al kardeşim sana gitar, alsana amfi...benim için sanat yap!" demiyor..

demem o ki:

sanat belli bi seviyeye kadar toplum için yapılır..o belli bi seviyeden sonra sanat için yapılır..

siz mesajı aldınız.hadi bakim..
  • kötükedi • 30 Nisan 2006 14:15 • #497878
    yanılıyorsun grupmulanbu...aç halde sanat yapan insanlar var(dı) zamanında..belki hala var oyleleri.bence sadece onlar sanatcı
  • lifeandguitar • 30 Nisan 2006 14:52 • #497880
    bence sanat bireyler toplumlar gruplar mezhepler için yapılamaz.daha doğrusu bu sanat olmaz.sen içindeki sanatçıyla yarışırsın durmadan ortaya bir sanat eseri çıkar.ama bunu gerçekten yapabilmek için de sanatın ne olduğu konusunda bir fikrimizin olması gerek ki biz bu fikri zaten yıllar önce kaybetmişiz.şuan ''toplum için yapılan sanat''sanat falan değil tamamiyle zırvalık ve hatta çok küçük düşürücü yayınlar.yani bir ülkede müzik yoksa müzisyende yoktur.öğretmen yoksa okul da olmaz.(türetilebilir)ve bizim ülkemizde malesef kendini öğretmen sananlar çok yüksek okullarda prof.dr.ünvanıyla geziyorlar.yani bu bir toplumsal sorun bizim çözebileceğimiz bişey değil.ama fikrimizi söyleyebiliriz tabi ki..daha da yazardım ama malesef şimdilik bukadar:)saygılar..onur
  • deli forever • 30 Nisan 2006 19:38 • #497894
    senin için olmadığı kesin..
  • dexter_holland • 30 Nisan 2006 19:51 • #497896
    <333

Bu tartışma yıllardır yapılır ve çok saçma ötesidir. Önemli olan neden yapıldığı değildir. İkisi için de yapan vardır, daha farklı nedenlar için yapanlar da. Ama birşey kesin ki böyle bir konunun kötükedi gibi sanattan pek anlamayan insanlar tarafından tartışılmaması gerekiyor. İki cümle yazıp tartışma açılmaz benim bildiğim kadarıyla.
  • deli forever • 30 Nisan 2006 19:59 • #497897
    +1

kötükedi istersen bi de kulak kafiyesi-göz kafiyesini tartışalım ha, bakalım hangisi baskın çıkcak:S
  • düşyılmaz • 30 Nisan 2006 20:42 • #497901
    sanat , yapmaya çalışan, yapan , yaptığını sana kişi ne için diyorsa onun içindir.
    sen toplum dersin, ben sanat. olur biter. herkes endi yoluna. hangimizden sanata ne ?
    sanat takmaz kimseyi. ben yapıyorsam, benim istediğim şey için yapıyorum.
    sen yapıyorsan kendi istediğin şey için yapıyorsun. o kdar

elindne gelen yapsın, gerisine karışmasın, sanata değil bilime yakınlaştırır bu soru insanı.
  • sacredsoul • 30 Nisan 2006 21:16 • #497903
    sanatin sanat olarak varolma hakki

adorno estetik kuramının daha girişinde der ki;
    "artık kesin gözüyle bakılan bir şey varsa , o da sanatı ilgilendiren şeye kesin gözüyle bakılamayacağıdır:ne sanatın kendisine , ne de sanatın bütün ile ilişkisine , hatta ne de sanatın varolma hakkına..."