Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Garaj'da RAP grupları var mı? Hiphop is Here!

• Necrophilliac • 10 Haziran 2006 21:03 • #500977
    OFFFF

Cast_i;

Tabi ki olur!!
  • sah_innnn • 13 Haziran 2006 01:55 • #501113
    arkadaşlar hepinize sesleniyorum, 40 yaşındaki cehalet mahkumu adamlar gibi konuşmuşsunuz, şu an hapisteki beklenen psikopatınız çıkmadan neden bişey yapamıosunuz bunuda anlamış değilim, ayrıca rap'in isyanına dil uzatmak size kalmamış, rap sayesinde köşeyi dönen insanlar zaten yeterince dışlanmakta, açık örnek ceza, kaç tane anticeza bilinci var sayısız...
    unutmadan da geçmiyim daha önce dediğim gibi sadece forumda ağız yapmaktasınız gerçeğe geldiğinizde icraat yok, aktif dinleyici modundasınız, sadece istanbulda 1000'lerce mc var ve piyasada gördüğünüz albümlerden çok daha sağlam underground albümler var, (underground'ın açıklamasını yap diye seviyesiz bi konu da açmayın)
    yani biz bir çaba içerisindeyiz, genişleme çabası, kendimizi aşma çabası, sizinde çabanız bizi yok etme çabası, ben her defasında söylerim bunu, 2 gün nefret dinleyip gaza gelen çok eleman var, bunları takmayın, rap'in en zayıf noktasıda budur, pasif dinleyiciler yüzünden seviyemizin düşmesi, sadece rap müzikte olan tek bir şeyi söyleyeceğim size, arayın bakalım sizin müziğinizde bu kadar olağan üstü bir şey var mı... geleceğim konu freestyle, yani iki kişinin anlık üretim kapasitesiyle karşısındakine hiciv yapması, belki bir gün bir hiphop partisine gidersiniz ve bu eşsiz kapışmalardan birini izlersiniz, ne kadar renkli bir olay olduğunu, ne kadar olağan üstü bir yetenek/tecrübe istediğini anlarsınız, şimdi aklınızı başınıza alın ve mantıklı olarak, olgun insan çerçevesinde düşünün, konuları saptırmadan ;)
  • redness1989 • 13 Haziran 2006 07:45 • #501115
    Sizin dediğiniz gibi!! 'Diss' attım:D diss de neyse..uleee başlarımRapinize

bence bu konunun adını değiştirelim.hani; "(!)GaRaJ(!) nası bu hale geldi¿" diye bi konu vardı ya, işte konu başlıgı o olsun bence..yeterince acıklıyo GaRaJ(!) 'ın artık ne oldugunu..
    F-u-c-k UnderGround!
    F-u-c-k Rap!
    F-u-c-k Hiphop

Gidin başka yerde ötün aptal Rapciler..

Arkadaşlar ben kacar...Düzgünce metal/rock konularını konuşabilecegimiz başka forumlar var.burda Rapcilerin saçma sapan, kendilerine göre "İsyan" konularını konuşacağımıza, gider başka forumda , !Bizim! ilgilendiğimiz konuları tartışır/konuşuruz...
    Hadi ben kacar..
    By GaRaJ..
  • bigbooots • 13 Haziran 2006 13:11 • #501134
    hadi şöyle bi örgütlenin de birbirinize girişin.. ordan arabeskçiler popçulara dalsın.. popçular topçulara.. sonra herkes topçulara.. :))

neyi paylaşamıyosunuz?? önce saygı..
  • sah_innnn • 13 Haziran 2006 15:19 • #501143

hala eziksiniz, hala özentisiniz ve hala çekemiyorsunuz, sizin amacınızı söyleyin, buyurun konuşun, paylaşalım, tartışalım, adam akıllı konuşmayı öğrenmeden de herhangi bir konu açmayın...
    selametle...
  • kleinkenter • 13 Haziran 2006 18:02 • #501148
    Vaaaaaaaay müziğin kalitesini tartışıyoruz haa? Rap müziğin de (her müziğin olduğu gibi) kendine özgü güzellikleri (güzellik görecelidir) olabilir ama madem müziğimize dil uzattın bi cevap ver bakalım:
    Hangi müzik daha köklü? Bugün bakıyoruz 150 yıllık gitar ve davul markaları mevcut, eh baya iyimser bi tahminle de rap 30 yıllık falan. Arada 120 yıl gibi (seni keser inşallah) bir fark var ki asla azımsanamaz
    Gelelim enstrümanistlik olayına rap müzikte herşey elektroniktir pikapta kayıtlı ritm çalarken veya pikapa ritm kaydederken yaratıcılık neredeyse sıfırdır, müziğe kendi yorumunu katmak ise tamamiyle sıfırdır ; rockta ise enstrümanını eline alırsın, onu okşarsın, seversin, çalarken bağrına basarsın, kendi yorumunu katarsın... Rock resim gibidir eline fırça, boya ve boş bir kağıt verirler kağıdı istediğin gibi doldurursun; ama rap daha çok bi boyama kitabı gibidir sadece belli yerleri boyayabilirsin.
    Bu arada bir sorum var; tanığı olduğum her rap-rock çekişmesini hep rapçiler başlatıyo; bi kuyruk acınız falan mı var sizin?
  • Necrophilliac • 13 Haziran 2006 18:09 • #501149
    Bilmem hiç bir CİDDİ metal ortamında bulundun mu?Bir değiş vardır ingilizce: "Do you think only you listen to underground." diye.. Affedersin sen rock müzik ne anlama geli biliyor musun?

Kural, kural olmasından dolayı daima iticidir.Eğer insanlar "Doğru olan budur." diyorsa, senin "Hayır bana göre budur." deme hakkın vardır.. Bunun için NSBM yapıp insanları öldürürler, kimisi kedi keser, kiisi kilise yakar.. Sen hiç solo yarışı diye bir şey duymadın mı?19 yaşındaki bir genç o heycanla daima en hızlı en etkileyici soloyu atmak ister.. Bunu kadın için yapmazlar..

Bir de şöyle bir şey var ki gerizekalı metalciler de var, ama ben girdiğim hiçbir forumda senin veya bir başkasının söylediklerinden farklı bir şeyle karşılaşmadım.Daima metalcileri gerçekleri görmemekle, underground olmamakla, amaçsız olmakla, brutal vokalle suçladılar.Sende aynısını yapıyorsun sah_innnn ..

Hem Picasso'yu sanat olarak görüp hemde nasıl bizi amaçsızlıkla suçluyorlar anlamıyorum.İzlediğin her şeyin bir amacı olması lazım değil.İzlemeye gittiğin grubun hiçbir orjinalliği olmaması bile onu orjinal yapar.. Konserdeki potansiyel kavgalar, konser sonrası bira/köfte(tercihe göre değşir) grubu özel kılar..

Metal;

15 yaşında bir erkektir, o erkeği içinde yaşatırsın veya çocuklarından utanan anne-baba gibi o günleri silmeye çalışırsın.. O genci yaşatmakla olur her şey.. O en hızlı soloyu atma isteğiyle olur herşey.. Bir sebeple değil, sadece herşey herşey gibi olduğu için yaparsın müziği..
  • BLacK MArVeLs • 13 Haziran 2006 18:10 • #501150

hala eziksiniz, hala özentisiniz ve hala çekemiyorsunuz, sizin amacınızı söyleyin, buyurun konuşun, paylaşalım, tartışalım, adam akıllı konuşmayı öğrenmeden de herhangi bir konu açmayın...
    selametle...

adam gibi konuşalım diyorsunda kendi kurduğun cümlelere bak provakatör insan..özenti ve ezik senin gibi gelişimi ergen çağında durmuş bol kiyafetler giyip eli skinde olanlara denir...evvella adam gibi cümle kur,ondan sonra adam muamelesi bekle..
  • restricted • 23 Haziran 2006 19:13 • #501788
    rapin belli bir kalitesi vardır kleinkenter kardeşim.müzike yorumunu katma sıfır demişsin.rap de sample diye bişey var.yazdığın liriğe göre ona uygun bi müzik bulursun belki yaratırsın.sadece ordan burdan alıp üzerine okumak değildir rap.ayrıca rap sölüyor diye bi vatandaş dinleyip kaliteli/kalitesiz buna göre yorum yapmak yanlış..düzgün bi rapper dinleyip istersen yine aynı yorumlarına devam et.ayrıca.o bundan kaliteli bu bundan demek için değil ama rap kaç satırlık bi sanat haberiniz var mı...lütfen kendi tarzınızı savunurken bazı şeyleri yabana atmayın.
  • kleinkenter • 24 Haziran 2006 21:18 • #501873
    HAHAHA.
    Öncelikle şunu belirtmeliyim ki , rap ile ilgili yorumlarımı hiç rap dinlememiş biri olarak değil; zamanında ice cube, beastie boys, gang starr, ice-t ve busy bee gibi (senin o çoğu rapper arkadaşın bilmez bunları...) isimleri dinlemiş sonra da o yorumdakine benzer şeyler düşünüp rap dinlemeyi bırakan biri olarak yazdım. Ayrıca bir endüstriyel metal grubunda gitar çalıyorum, yani bizim de bir DJimiz var; sample ne demek, nasıl icra edilir emin ol senden iyi bilirim. Hem yukarıyı iyi oku, bizim tepkilerimiz sizin rap dinlemenize değil; bize ve müziğimize saldırmanıza...
    Sen de bunları yabana atma...