Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Eurovision

• REaDinGMyeYEs • 21 Mayıs 2006 13:13 • #499212
    tekrardan merhaba arkadaşlar..
    bilmiyorum izledinizmi ama ben izledim..

ve birrinci olan finlandiyalı grup *lordi* birinci olunca herkezin ağızı 1 metre açık kaldı..

sizin fikirlerinizi almak isterim..

sizce metalmi kazandı dersiniz yoksa protesto içinmi birinci oldular

saygılar..

<Mc Meltem>
  • ytSe_JaM • 21 Mayıs 2006 13:24 • #499213
    ben tepki olduğunu düşünüyorum sonuçta bu adamların yaptığı müziği iron maiden çok önce yaptı..kılıkları da slipknot benzeri deişik birşey yok
  • ordabiyerde • 21 Mayıs 2006 13:50 • #499214
    Eurovisionun Müzik adına gerçekleri yansıtmayan bi platform olduğunu düşündüğümden kaale bile almadım.Sonuçta Finlandiyanın komşuları sürekli en yüksek puanı verdiler.Ayrıca bence sahnedeki peluş bi saçmalıktan başka bişey değildi.
  • da hui • 21 Mayıs 2006 15:01 • #499219
    Benim sayemde kazandılar :p Ya, şöyle diyebiliriz ki aslında Eurovision'u pek de takmayan metalci kitlesi, bu yarışmaya bir metal grubunun katılmasıyla harekete geçti. Yani bu grubun 40-50 puan farkla birinci olması hem bir geyiktir hem de "heavy metal ölmedi" mesajıdır. Şarkının çok süper olduğunu filan söyleyemem, pek bir orjinalliği yok. Ama kötü de değil yani, gaz bir heavy metal parçası işte. Adamlar çıkıp "biz kazanacaz bu yarışmayı" diye mi şarkı söyleseydi yani? Ya da bizim "superstar" daha mı iyiydi? Kıçımla gülerim valla :) Bence adamların kostümleri de çok güzeldi, sonuçta Eurovision gibi bir yarışmada sahne şovu çok önemli ve o kostümlerin içinde çalabilmeleri mucize aslında :)
    Sonuçta Finlandiyanın komşuları sürekli en yüksek puanı verdiler
    Bunu ise normal karşılıyorum, çünkü iskandinav ülkelerinde metal dinleyen ve icra eden insan oldukça fazla. Yani son çıkan grupların en iyileri o civarlardan, en baba festivaller oralarda oluyor dolayısıyla dehşet bir kitle var.
    Bu tarz bir başarı, ileride daha fazla metal grubunu eurovision sahnesinde görmemize vesile olabilir.
  • davidsylveria • 21 Mayıs 2006 16:30 • #499234
    metal müzik hakketiiği yeri aldı bence eurovision dunyanın en büyük yarişmalarından biri ve daha önce rock parçalarıyla katılan gruplar ılk 10 a giremedıler bence lordi hem görünüşüyle hemde sarkısıyla metal in gaz bı tarz olduğunu artık techno saçmlaığını bırakmaları
    gerektığını anlattı umarım seneye ulkmeızde rock gruplarına yer verır ama bızdede adam gıbı grup yok kurban pentagram falan dağılmasaydı harıka olurdu ama demir demirkan da tek basına yıkar geçer diye düçünüyorum
  • dexter_holland • 21 Mayıs 2006 22:14 • #499266
    Pekala, galiba yine tepki toplayacağım ama n'apalım tutamıyorum kendimi.

Eurovision=Saçmalık. Bunu yıllardır milletçe öğrenemememiz bizim adımıza çok büyük bir utanç kaynağı oldu. Diğer ülkeler kanallarını çevirirler, en uyduruk gruplarını gönderirlerken biz elimizde kağıt-kalem, pür dikkat izliyoruz programı. Yazık bize, müzikle ilgilenen, müziği seven bizlere. Yarışmanın müzikle bir alakası yok, aptal bir al gülüm ver gülüm oyunu oynuyor ülkeler. Ve biz de bunu ciddiye alıyoruz.

Kısacası, Finlandiya kazanmış veya kazanamamış bunun nedenlerini araştırmaya gerek yok. Ki zaten büyük bir olasılıkla nedeni yok.
  • saddiemaisie • 21 Mayıs 2006 22:33 • #499269
    bence eurovision dunyanın en büyük yarişmalarından biri

öyle bişey olsa ingiltere fransa gibi ülkeler bütün dünya starlarını yollarlardı, eurovision kimsenin götünde değil abartmanın manası yok o açıdan bence bi metal grubunun katılmasıda saçma olmuş

bu arada eurovision a bizden daha çok önem veren başka bi ülke varsa o da yunanistandır gittiler anna vissiyi yarışa soktular ve sonuçta göt oldular ama onlarada yazık kıskandılar biz birinci olunca
  • eeddaa • 21 Mayıs 2006 23:58 • #499295
    iyi ki lordi o yarışmaya girdi eurovisionu bir gıdım izlenebilir hale getirdi
    umarım böyle gruplar kazanmaya katılmaya devam eder
    eurovisionun formatı pop sarkılarıdır yazmıyor hiçbir yerde bu bakımdan umarım böyle devam eder biz de mutlu oluruz
  • eternal_silent • 22 Mayıs 2006 00:26 • #499296
    tebrik ederim bende tam bunu sorgulayan bi topic açmayı düşünüyordum...eurovision yarışması bir pop müzik yarışması ama bi heavy metal şarkısı birinci oluyor politik ya da sanatsal; ne nedenle olursa olsun...
    ben gülmekten kırıldım ekran karşısında bu sonuç gerçekten çok tatlı oldu :)
    grubun şarkısı fena değildi,belki beni ve bi çok kitleyi memnun etmedi ama sonuçta "biz" kazandık diyebilirim :)
    lordi isimli grubun görüntü kelime anlamıyla rezalet!!!ya tamam çok tanınmış gruplar da var böyle boyanıp çıkıyorlar bknz. dimmu borgir ama bu kadar kötü değil hiçbiri...amatörce geldi bana nasıl desem anlatmak istedikleri şey satanizm bile olsa (ki bu en büyük saçmalıkları olurdu kendi kariyerlerinin,hatta kariyerin ötesinde müzik anlayışlarının ve bakış açıların -kişisel olarak- )o derece boyanmaları o kıyafetler ayakkabılar kostüm aşırı derecede abartılı..gereksiz..
    ama olsun :) değdi :)
    bu arada bizim sibel tüzün'de akşamdan kalma konsimatrislere benziyordu,gözlerinin altı şişmiş,saçının boyası akmış,yeni doğum yapmış 750 kilo..moldovalı arkadaşla kıyaslayınca çok acıdım haline..
    saygılarımla :)
  • da hui • 22 Mayıs 2006 11:51 • #499341
    Eurovision tabii ki saçmalık, bu yarışmadaki şarkıların %90'ı klişe. Çoğu zaman da millet komşusuna puan veriyor ya da politik ilişkilere göre olabiliyor bu puanlama. Ama böyle bir grubun yarışmayı büyük bir farkla kazanması olayı ilginç hale getirdi, bir takım insanlar g.t oldu, diğerleri de gülmekten yarıldı :)