Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Eurovision

• violoncellist • 25 Mayıs 2006 23:16 • #499697
    müzik evrenseldir. evrensel olduğu için evrensel olan bi dille söylendiğinde-ingilizce gibi- söylenen şarkı da söyleyenin ırkına bakılmaksızın evrensel olur.

ingilizce evrensellik demek değildir...

süppır sıtar, veya 'i wanna hear youuu' ne demektir bana açıklar mısın?

ben sanırım bu şarkıyı savunmadım. bu şarkı ne türkçeydi ne de ingilizce zaten. ortaya karışık saçmasapan birşeydi. ben sadece şunu söylemek istedim ki bence şarkı türkçe olarak da başarılı olabilir. tabi siyasi çıkarların ve bunun gibi diğer olayların göz önünde bulundurulmadığı bir yarışmada...
  • deli forever • 26 Mayıs 2006 22:13 • #499773
    ingilizce evrensellik demek değildir...

maalesef günümüzde öyle, buna engel olamıyoruz.
    dediğin gibi türkçe şarkıyla siyasetin ve ırkçılığın tamamen göz ardı edildiği bi yarışmada başarılı olabiliriz ancak. bu tip bi yarışmada kazanmak istiyorsak bizim aleyhimize de olsa yazılı olmayaraktan var olan kurallara uymamız gerekir. abuk subuk bi yarışmada derece alabilmek için milletini satmak gibi bi şey oluyo bu.. evet hiç iyi bişey değil, ama bizim elimizde de değil.
    öyleyse katılmayalım. bize ne yararı var ki zaten? yarardan da çok zararı var. her sene biraz daha rezil oluyoruz:S
  • nalan81 • 27 Mayıs 2006 19:02 • #499845
    arkadaşlar
    şebnem paker beşinci mevsim şarkısıyla dördüncü,ertesi sene de;
    dinle isimli şarkısıyla üçüncü olmuştu ve o güne kadar alınmış en iyi dereceydi!
  • deli forever • 27 Mayıs 2006 21:13 • #499850
    sen şimdi Türkçe olsun mu diyosun, olmasın mı diyosun. ben anlamadım:S
  • NefesAL • 27 Mayıs 2006 21:22 • #499853
    mini etekler ya da çıplak kadınlar kazanacağına iğrenç herifler kazansın daha iyi!
    bu yarışmanın farklı boyutu yani esas boyutu siyaset zaten! o yüzden ben buna müzik yarışması demem siyaset savaşı derim. kim kazanırsa kazansın umrumda değil! sadece kaliteli insanlar eurovision isminin altında kirlenmesin yeter!
  • nalan81 • 30 Mayıs 2006 18:14 • #500136
    tabi ki olsun diyorum türkçeyle üçüncü olunabilmişse birinci de olunur, iş sadece ingilizceyle bitmiyor, sertab birinci oldu athena dördüncü ikisi de ingilizceydi oysa
  • deli forever • 31 Mayıs 2006 22:18 • #500205
    konuyu tekrar açmıcam.. şu ana kadar bu konuda yazdıklarımdan ne düşündüğümü anlamamışsan zaten sana dicek fazla bi lafım olmaz benim..
  • egeli yasemin • 24 Haziran 2006 11:28 • #501839
    lordinin şarkısı güzeldi ama artık işin içine biraz siyaset karıştı her ülke komşularına oy yolluyo
    aslında türkiyeye gelen yüksek puanlarıda hep yurt dışındaki türkler yolluyo
  • NefesAL • 24 Haziran 2006 21:26 • #501875
    bizim bizden başka dostumuz yok...
  • cabbarbar • 25 Haziran 2006 00:57 • #501889
    bence bu pretesto değildi adamlar euroviziondaki monotonluğu bitirdiler hep aynı tür şarkıları dinlemekten sıkılanlar lordiyi birinci seçtiler. doğru değil mi?