-
evet alın size yeni bir konu.. biraz kafa yoralım, atalım tutalım, kurguda sınır tanımayalım..
şimdi müzik doğada bulunan seslerin diziler ve çeşitli kombinasyonlar ile anlamlı hale getirilmesi gibi birşey di mi.. yani ben böyle tanımlıyorum bu olayı..
neyse, diyelim ki bizim bu nota dediğimiz seslerle bütün kombinasyonlar tamamlanmak üzere.. artık müzikler aslında şu anda da olduğu gibi birbirini tekrarlayıp duruyor.. ee insanoğlu bu, yeni arayışlar kaçınılmaz!!
peki ne olur??
-
fantazi kurmayalım, hayal kırıklığına uğrarız... müziğin gelecekte nasıl olmasını istiyorsan öyle müzik yap... gelecek gelecektir... 1 saniye sonrası bile gelecek...
-
....................
-
ne müsibet biriymişin sen be.. de get!!
yazdıklarım kimsenin fantastik boyutta şeyler düşünmesine ve yazmasına engel değil... sözlerine dikkat et! fantazi kurabilirsin ama bana hakaret edemezsin!
-
ben hakaret olarak yazmamıştım onları ama ya sen fazla ciddiye aldın ya da ben dozunu kaçırdım.. neyse kusura bakma yine de..
-
sorun değil... sen de kusura bakma...
-
Ben pek parlak göremiyorum müziğin geleceğini. Yıllar, yüz yıllar önce adamlar beste yapamadıkları için intihar ediyorlarmış. Binlerce insan beni dinleyecek diye 4-5 yıl evden çıkmadan piyanonun başında vakit harcıyorlarmış. Şimdi eline gitar alan, kendine farklı bir duruş bulan herhangi biri utanmadan, yüzsüzce çıkıp kendini müzisyen olarak takdim ediyor.
Başka bir açıdan bakınce, "yaratıcılık sınır tanımaz" derler. Elektronik müzik gittikçe iyileşiyor ve çok farklı şeyler çıkıyor ortaya. Önemli olan sanatçının sahne duruşunun, karakterinin, fiziğinin müziğin önüne geçmemesi.
Tam tersş de olabilir. Geçmişe dönülebilir. Klasik müzik bestecileri yetişir yeniden. Popüler müzik kültürü (YANİ POP, RAP, ROCK VE HER ÇEŞİT METAL) tamamen unutulur ve iyi müziğe arayış başlar. Umarım öyle olur.
-
geçmişe dönülüp de klasik müziğin yeniden yoğun bir şekilde icra edileceğine ben ihtimal vermiyorum.. dedim ya, insanoğlu bu.. yeni arayışlar kaçınılmaz!!
elektronik müzik demişsin.. benim düşüncem esas bu yönde.. belki gelecekteki müzik kavramı bizim şu anda algıladığımızın çok daha ötesinde olacak muhtemelen.. yani gelecek kuşakların müzik diye dinledikleri şeyin hayallerimizin de ötesinde olacağını düşünüyorum.. bu konuda bence elektronik müzik de geçiş döneminin en önemli unsuru olacak gibi..
ama elbette dediğim gibi yoruma açık bir konu.. hayal gücümüzün sınırlarını zorluyor belki ama şahsen benim ilgimi çekiyor..
-
Tam tersş de olabilir. Geçmişe dönülebilir. Klasik müzik bestecileri yetişir yeniden. Popüler müzik kültürü (YANİ POP, RAP, ROCK VE HER ÇEŞİT METAL) tamamen unutulur ve iyi müziğe arayış başlar. Umarım öyle olur.
böyle olmayacağından emin olabilirsin... evet, müzik = klasik müziktir bence de ama rock ve metal de iyi yapıldığı taktirde kaliteli ve dinlenebilirdir... pop da öyle... papüler müziği doğru algılamak lazım önce... eksiğimiz bu...
unutmadan: çeşitlilik kötü bir şey değildir... farklı tarzda müzikler de yapılmalıdır...
-
Elektronik müzik gerçekten çooook güzel birşey. Ve evet, pop, rock ve metalde de güzel örnekler her zaman insanı mutlu ediyor.
Bir de bu aralar çok minimalist örnekler çıktı karşımıza. White Stripes gibi iki enstürmanla mükemmel müzik yapabilen bir sürü grup var. Çok takdir edilesi birşey bence.