-
hayır hardrock19un kendi kişiğinin rape mal edilmesine karşıyım ben altta türkiye için aşılması zor denmiş ceza sagopa fuat emin olun o 50 kuruşçuktan kat kat iyi yani ben o bildiğimiz amerikan tarzı mücevherlerle dolaşan kas yığını adamların burda şir gibi söz yazan sagopa yla ya da yetenek abidesi olan cezayla karşılaştırılmasını yanlış buluyorum...
tabii kralda yayınlana kendini rapçi zanneden hergeleler(kusura bakmayın sinirlendim) yüzünden bu yanlış anlaşılmalar
rap iyidir rap güzeldir
ayrıca her rock dinleyenin onun nasıl diyim giyim tarzıona uymayacağı gibi her rap dinleyen de bol pantolon giymiyor.. öyle dolşamıyor burda anjelik vampirik diye biri vardı bir genellem yapmış işte alkol içiki falan demişti siz de karşı çıktınız buna o zaman aynı şeyi (genelleme yani) siz yapmayın lütfen
-
Mükemmel bir açıklama yapmış o rapçi.
-
etrafta " ben kendimıııı bölee ifade ediooom tımam mııııı" diyerek dolaşan ergenler türettiği için...
-
hala anlatamadım !!!!!!
şimdi heyyo ben rock dinliyorum yaşasın oha oldum mtallicayla diyenler yok mu var
ama türün ya da müzisyenlerin suçu ne
kendini bilmez insanlar her zaman olucak ama bunda rapin ne günahı var???
sor bakalım öyle diyenlere 50 kuruşçuk sean paul dinliyodurlar...
ağızları açık yarı çığlak kadınların dans ettiği iğrenç klipleri izliyorlar
bazen de kafa dinlemek için ismail yk açıyorlardır!!!
ama rap bu değil ki!!!!!!
-
peki rap nedir?(yanlıs anlama cinslik olsun diye sormadım:)
-
gangsta denilen dönemden öncekileri kastediyor herhalde
-
rap in başlangıcına bakarsak abd deki ırkçılar tarafından ezilen zencilerin yaptığı müzikti ama zamanla emperyalizm sağolsun rap ticarete döküldü ve bunun sonucunda özenti cebi para dolu beyinsiz kişiliksiz kişiler dinlemeye başladı ve bunun çoğunluğuda bizim ülkemizde mevcut. e durum bu olunca rap de değişti bozuldu kişiliksiz kişilerin müziğini bir başka kişiliksiz kişielr yapmaya başladı örn: ege çubukçu , mert içgören vs. vs.vs. ve giderek itici gelmeye başladı birde metal / rap kavgası çıkınca kendine metalci adını vererek yok ben rap den nefret ederim vs.vs. diyen bi sınıf oluştu bunun sonucuda neden rap düşmanlığı ? işte bu yüzden rap düşmanlığı RAP BOZULDU
-
tam olarak şu şu diye ifade edemem
ama sana dinlediğm kaliteli rapçileri saydım(yani üstte var)
tam olarak hiç bir türü tarif edemeyiz ki
hisstemek önemlidir
bazı insnalar metal dinelyince kendini kaybeder bazı insanlar ise o hızlı ve öfkeli şarkılarda(rap olarak) o ruhu bulur anlatabiliyor muyum?
ben kimsye niye rap dinlemiyosunuz diyeme ve deme de anlatmaya çalıştığım bence artık hip hopla rap farklı bütünleşmekten uzaklar
anlatmak istdeiğim bu
ben de görüyorum herkes kendini rapçi zannedip atıoy arabaya 3-5 kız..bi de bi nakarat bul billboard listelerinin zirvesindesin son zmanalarda .çok kalitesizleşti....
amka bu8 rape özel bir durum değil son zmanalrada çoğu türde bir küflenme var!
-
ege çubukçu konusuna gelelim o ben rapçiyim demiyor(ki hayranı falan da değilim) ben hip hopçıyım diyor
evet eskiden hip hop bir kültürdü müziği rapti kıyafeti bol pantolondu
o blig blinglerin amacı da o sefaletten kurtuluşıun göstergesiydi ama çok bozuldu evet ....
ama artık müzik olarak bu işi ticarete döktüler nasıl desem sadece rap değil...
-
anlıyorum... Ya fatih akın'ın Crossing the bridge belgeselinde, Ceza'yı anlatırken gördüğüm tipler çok sinir bozucuydu. İki kelimeyi bir araya getiremiyorlardı ve "yoow yoow biz kendimizi nası desem yoov böyle ifade ediyoruz" gibi şeyler söylüyorlardı. Bu tip insanların dinlediği ve böyle insanlar yarattığını düşündüğüm için hoşlanmıyorum.