Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Tarz sınırlaması..cılar,cilar,culur,cülür...

• AYŞA • 14 Eylül 2006 13:01 • #513423
    Blues(cılar),metal(ciler),rock(cılar),punk(cılar),pop(cular),arabesk(ciler),(ve daha saymadığım bir çok müzik türü)
    Gidenler gelenler...Çoktan var olanlar..
    Müzikte tarz sınırlaması yapmak ne kadar doğrudur?
    Bir kalıba girip ben ... yım demek ..ya da her dönem ayrı kalıplara girip elma ağacıyken erik ağacı olmak..

Her gün mutlu musunuz?
    Her an ağlar mısınız?
    Bence ruh hali gibi bişeydir müzik,çoklu,karışık..

Tabi ki insanın bir çizgisi duruşu olmalı bütün dikişleri atmış derin bir yara gibi olmamalı.. Ama bu saplantı neden? Söz meclisten dışarı olsun,tartışmayalım,,sadece fikir grubu oluşturalım.. sizler neler düşünürsünüz?? Alçı kalıbı mı? yoksa şekilden şekil alıp kalıbını bulan kil mi?
  • TurkishMetal • 14 Eylül 2006 13:09 • #513424
    diğer müzikler için birşey diyemeyeceğim fakat metal müziğin anlattığı şeyler vardır.metal müzik insana sağlam durması gerektiğini söyler.bir nevi yaşam felsefesidir.bunun için forum konularında insanlar durmadan tartışırlar.bu grup dinlenmez bu grup dinlenir şeklinde.

metal müzik insanı eğlendirmez.kötü günündeysen başka müzik iyi günündeysen başka müzik dinlerim diyemezsin.metal müzik anlatır zaten sana yapman gerekeni.insanın kendini bulmasını sağlar.bu nedenlerle insanlar kulaklığını kulağından çıkarmazlar yolda durduk yere headbang yaparlar gaz gelip gitarsız swep slap atarlar.

ve gururla söylüyorum ben metalciyim
  • Noryth Aquanum • 14 Eylül 2006 13:51 • #513430
    "metal müzik insanı eğlendirmez.kötü günündeysen başka müzik iyi günündeysen başka müzik dinlerim diyemezsin"

Bu olmamış.Çok da süper dinlenir.
  • out of order • 14 Eylül 2006 14:11 • #513431
    müzik bir araçtır...
    ne için kullanıyorsanız ona aracılık eder..
    her tür müzik de bişeyleri anlatabilir yeterki anlamaya açık olun..
    ben sadece şu tarz müzik dinlerim demek ben ...cıyım ....cüyüm demek insanın kendini sınırlamasıdır ki bu da bi çok müziğin ana düşüncesi denilen özgürlüğe terstir...
    insanın gelişebilmesi için en başta geçmişten eskiden temel alıp yeniye açık olabilmesi gerekir ki bunu her alanda söylerken müzik konusuna da indirgiyorum...
    ayrıca günümüzde bir çok ayrı tarzın harmanlanması sonucu yeni tarz müzikler çıkarken tarz müzikler arası sınırların yıkıldığını da yok sayamayız...
    biraz dagınık gözükse de yazdıklarım müziğin ayrım yapılmaksızın dinlenmesinin ne kadar doğal olduğunu söylemek istiyorum...
    sadece bunu yaparken dikkat etmeniz gereken şey bence müziğin kalitelisini seçmek...
    unutmayın ki ayakkabının kalitesizi nasır yapar...
    müziğin de...
  • TurkishMetal • 14 Eylül 2006 14:42 • #513432
    van helen müziğini klasik müzikle harmanlamıştır.yine sonuçta kendi müziğini yapıyor.buna lafım yok yalnız metal müzik dinlerken arabesk,pop,trance ya da alternatif müzik arayışına girmek saçmadır.ama heavy dinleyen adam tabi ki trash death black dinler.metal tarzları arasında geçişler olucaktır tabi ki.şahsi görüşüm heavy ve trash ten başkasını dinlemem bağımlı olarak.yapmak istediğim müzikte heavy ve trash tir.yıllardır insanlar aşkı anlatır dururlar nası bi malzemedir bilinmez hala dinlenilmektedir bu şarkılar.tabi ki birileri tarafından dinlenicektir.ama farklı kişiler aynı şarkıyı aynı sözleri defalarca söylerse o adama azıma geleni söylerim.şahsi görüşümdür.kim ne dinlerse dinlesin ama sevdiğim gruplara laf söylenmesini kaldıramıyorum.hayatıma yön çizmeme yardım etmiş gruplara laf söylenirse küfür bile ederim.

ayşa nın görüşüde doğrudur kendine göre.hayatıyla müziği bağdaştırmış biri için tarz değiştirmek kendini değiştirmektir.müzik tarzından bahsediyorum tabi ki.herkes müzik dinlemekte özgürdür.bu konu hakkında kimse kimseyi yargılayamaz
  • psychedelian • 14 Eylül 2006 20:25 • #513454
    punkçılar olmaz punk olur ;)
  • lena avrıl • 14 Eylül 2006 20:27 • #513455
    ben hiçbişiciyim:)
  • psychedelian • 14 Eylül 2006 20:28 • #513456
    aynı zamanda punk ın bir felsefesi vardır ve her ruh halinde dinleyebilirsin
  • psychedelian • 14 Eylül 2006 20:28 • #513457
    düşündümde her müziğin bir felsefesi vardır
  • syarar • 15 Eylül 2006 10:35 • #513542
    van helen
    helen değill o bir kere van halen eddie van halen ya da kardeşi alex düzgün yazalım içim acıdı şimdi