Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Tarz sınırlaması..cılar,cilar,culur,cülür...

• lena avrıl • 16 Eylül 2006 23:18 • #513683
    deniyorum:P
  • lena avrıl • 16 Eylül 2006 23:19 • #513684
    pop diye bir müzik var bence britney de r&b yapmıyor....pop yapıyor...
  • psychedelian • 16 Eylül 2006 23:23 • #513685
    anlat bana o zaman pop müziğin nası birşey olduğunu
  • lena avrıl • 16 Eylül 2006 23:32 • #513692
    aklıda kalıcı sözler hit melodiler yumuşak genelde biribrine benzer aşk temasının bolca kullanıldığı imajın çok öenmli bir faktör olduğu bir müzik türü....
  • psychedelian • 16 Eylül 2006 23:35 • #513693
    pop bi müzik değildir. sadece bi şarkıdır.

insanın diline dolanması ana hedeftir, sakız gibi yapışması gerekir.
    çünkü bu sayede sürekli onu hatırlayıp,
    sonunda müzik markete kadar gitmenizi sağlamak ister bu endüstri (bkz: müzik endüstrisi)
    (evet, dinleyenler hep kandırılır da haberleri yoktur)

popta nitelik ve derinlik yoktur. şayet düzgün bi eser varsa üzerinde değişiklik yapılarak olabildiğince yüzeysel, sığ olacak şekilde manipüle edilir. bu sektör bunu yaparak, insanları basitleştirmeyi hedefler. zeki insanı istemez. çünkü zeki insan alacağı ürünü sorgular. hatta çok fazla sorgulayabilir, eleştirir, bu sektörün işine gelmez. öyle olursa herkes 'önceden planlanan' o ürünü almaz! o zamansa, para kazanilamaz. o yüzden bu şekilde işler bu pop sektörü. para kazanmak 1. amaçtır. gerisi onemli degildir! (leş kokan bi iş). pop, daha yukardaki entryde de özetle belirttiğim gibi, bu şekilde, sinsi insanlarin (burada çoğunlukla yayinlayıcı tarafın) para kazanma aracidir.

top listesi diye bişey ise yoktur.
    o liste top falan diildir. o liste de yine aynı şekilde önceden masa başında belirlenir.
    oradaki parçalar, "işte bu sizin en çok sevdiğiniz / en çok seveceğiniz(!!) parça" şeklinde lanse edilir.
    burada da gülünç ve bariz olan şey, yeni çıkan parçaların bu top listenin orta yerinden girmesidir. parça mesela 5 numaradan girer, her nasılsa(!) önünüze bi anda populer olarak gelir, önünüze "konur".
    bu kadardır, başka bişey değil.
    (katkıları nedeniyle ekşi sözlüye teşşekür ederim)
  • cthulhu88 • 16 Eylül 2006 23:42 • #513694
    R&b'yi bu kaar düşürmen benim için hakarettir...Britney Spears ile ilgili değil,bilmediğin halde atıp tutuyor olmandır.Ayrıca rolling stones da ilk başlarken r&b grubu olarak başlamıştır.
  • drown • 16 Eylül 2006 23:46 • #513695
    sana katılmakla birlikte konuyu örnekliyelim
    grup84 bunların alt yapısı rock ama birçoğumuz (bende dahil)kabullenmiyoruz.popüler olmuşlardır kendileri ama popçu değiller.
  • psychedelian • 16 Eylül 2006 23:46 • #513696
    ben britney spears a bişi mi dedim veya r n b ye (aynı zamanda britney spears ı bu kadar hırslı olduğu için takdit etmişimdir)
  • donald_cobain • 16 Eylül 2006 23:47 • #513697
    pop o anda yenilebilir bir müzik turudur kullanılır atılır herhangi bi ozelligi yoktur ve pop sarkılar hit filan olmaz cunku o gunun populeridir o gerisi hic ilgilendirmez sarkıyı yapan kişiyi guzel olmus cirkin olmus farketmez ama pop diye bir dal var ne yazıkki olmasaydı hande yener,emre altug,kenan dogulu filan hangi kategoriye gircekti ayrıca senin yazdıgn sanırım eksisozlukten alıntı olan yazıdada pop muzigin tanımınıyapmaya calısıyor her ne kadar pop diye bisey yoktur desede tanımını yaptıgı bir olguyu yok saymak komik
  • donald_cobain • 16 Eylül 2006 23:54 • #513699
    abi yeni gordum bu simdi rockcılar rapciler bilmemneciler tamamda culur ve cülürü hangi tarzın sonuna ekleyebiliyos?