Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

son barışarock cılar

• WC • 24 Eylül 2006 18:31 • #514205
    yanlış anlaşılmalara hitaben.. (son mesajlara)

bu haberi izleyip haz alıyosan kınıyosan barışarock cıları allahrızası için sen asla gelme barışarock a zaten barışarock a dahil olabilecek son insanlardansınız sizler biz barışarockcılar ve özgür düşünebilenler bizim birr millete bir bayrağa bir ayrıma ihtiyacımız yok biz sınır istemiyoruz kürdüde lazıda ermeniside bizim kardeşimizdir biz türk deyiliz biz dünyalıyız...
  • syarar • 24 Eylül 2006 18:51 • #514206

evet ben türk değilim derken bunu kast ediyorum hep ben bir ırk sosyal grup ya da bir millete dahil olmayı sevmiyorum.. katılıyorum +1000 ben dünyalıyım...
  • WC • 24 Eylül 2006 20:04 • #514215

eyw hacı
  • baltalı ilah • 25 Eylül 2006 00:13 • #514231

Masal bunlar. ileride torunlarına anlatırsın biz çok dinledik bunları. Şimdi büyüdük ama dünyada hiçbirşey değişmedi aksine heryerde şiddet var, savaş var, Üç kağıtçılık, Dolandırıcılık insanlar insan olduklarını unuttular, kudurdular.
  • baltalı ilah • 25 Eylül 2006 01:07 • #514235

mesajın silinmiş galiba okuyamadım. yukarıda kurallar var onlara uygun yazarsan silmezler.
  • Single_FACTOR • 25 Eylül 2006 03:57 • #514236

Bir müzik festivalinin Mesaj vermek amacıyla yapılıyor olması en başta bence Çok büyük bir hatadır.
    insanlar müziği eğlenmek,coşmak, hüzünlenmek için vs dinler.

bu yüzden Mesaj almak istiyorsan git Panellere katıl, KOnferansları dinle, sosyal derneklere üye ol Greenpeace'e üye ol.
    Ama organizatör olarak bir festival düzenleyip bunun adına da karşıt festival diyorsan ve bir kaç senedir de bu isi yapıyorsan; kendi içinde karşıtlığa düşme, hedef kitleni belirle(bedava adı altındaki herşey Hedef kitleden uzaklaşır) eğlenmek amacındaki insanların zoraki amaçlarla Maske takmaya zorlama. ki olay "altı şişhane üstü tophane olmasın"
  • beklicem321 • 25 Eylül 2006 04:48 • #514237

Evet mesaj vermek amacıyla yapılıyor. Bilinerek ve istenilerek yapıluyor. Buna kimse zorunlu değildir gitmeye. Amma şöyle bir durum da vardır. Oraya bu bilindiği halde gidiliyorsa eğer gidenlerde de suç vardır. yani gittikten sonra "vay orda hep kışkırttılar, yok şunu yapmayın, bu ülke şöyledir, şu ülke böyledir, kahrolsun *********" gibi söylemlerle karşılaştık denmesin lütfen. Bu festivalin adı bellidir, sloganı bellidir. Gitme, gidiyorsan da gelip bur da ahkam kesme (gidipte böyle diyenler içindir lafım!).
    Single_FACTOR; asıl adı, sanı, içeriği ne olduğu belli festivaller için (Barışarock) söylenemez bir cümledir (Yazdığın ilk paragraftan bahsediyorum) ancak ve ancak ne olduğu belli olmayan festivaller (Rock'n'Coke) için söylenilebilir(bence).
    Yukarıda bu yazdıklarım yoruma açık değildir. Lütfen yazılan bu yazı için yorumda bulunmazyınız. İyi sabahlar.
  • WC • 25 Eylül 2006 06:10 • #514238

bütün bu saydıkların senin gibi düşünenlerin fazla olmasından kaynaklanıyor zaten senin niye bir millete ihtiyacın olsunki neden bi kitleye katılma ihtiyacı duyuyosun savaşlar bu yüzden çıkar ayrımdan çıkar devlet denen saçma kavram olmasaydı bu savaşlarda olmazdı insanlar bilmedikleri davalar uğruna ölmezlerdi
  • Single_FACTOR • 25 Eylül 2006 16:00 • #514255

hay allah o kadar yazıp ta sonuna
    yazdıklarım yoruma açık değildir. Lütfen yazılan bu yazı için yorumda bulunmazyınız.

ibaresi koymayı unutmuşum.
    bunu koyunca yapılan yorumlar otomatik olarak siliniyordu değilmi.
    işin yoksa şimdi yazılanlara cevap vermeye uğraş dur:(
  • You • 25 Eylül 2006 17:33 • #514260
    yozlaşan, içi boşaltılan müzik kültürünü savunanlara...

Savaştan kar eden tek bir insan bile kalsa, savaşlar devam edecektir diyor ünlü tiyatrocu Brecht. Ama şimdi burda tepki gösterenler olacak, onun işi tiyatro neen böyle şeyleri sanata katmış diyecekler. Çünkü oyunlarında da geçer sürekli böyle şeyler. Siz sanatın içi boşaltılmış sadece sizi eğlendiren bir şey olduğunu düşünüyorsanız sanat tarihinden hiç haberiniz yok demektir. Müzik te bir sanattır ve elbetteki sosyal mesajlar da içerir.

Picasso toplumsal olaylardan çok etkilenmiş ve bunu yapıtlarına yansıtmıştır, beethowen'in bir çok konçertosu içinde bulunduğu koşullara olan öfkeyi ve haksızlıklara karşı tepkiyi konu edinir, sadece müzik çalıyor konu neymiş mi diyeceksiniz? muhattabım siz değilsiniz. Ben bunu sanat ve müzik kavramlarını bilen, dili sürtüşüp bunlar sosyal olaylara alet edilemez diyenlere söylüyorum.

Arkadaşlar gelelim barışarock'a, milliyetçi ve bu bazdaki duygusal provokasyonlara aldanıp olaylara bakarsanız kuşkusuz barışarock sizlere cazip gelmeyecektir. Lütfen daha evrensel bir pencereden bakalım. Buna örnek olarak bir arkadaşın dediği gibi ABD nin gösterilmesi söz konusu olamaz kuşkusuz ama bütün dünya halklarına aynı pencereden bakabilen bir ülke bunun örneği olabilir. Çok uzatmayacağım, demek istediğim kişisel fikirlerinizi bilgilerle donatarak burada bişeyler hakkında yorum yapın ki okuyanlara karşı komik duruma düşmeyin. Sanatın, müziğin toplumsal olaylardan duyarlılıktan soyutlanıp sadece eplenceye indirgenmesi gericiliktir...