Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

son barışarock cılar

• You • 25 Eylül 2006 17:37 • #514261
    yanlış anlaşılmalara hitaben.. (son mesajlara)

Arkadaşım WC ye verdiğin bu yanıta da bu konu hakkında bilgi sahibi olanlar güler kusura bakma... Bu dünyada anarşizm birkaç kez çok kısa süreli de olsa yaşandı bikaç yerde. Ve hiç bu dediğin şeyler olmadı. Sebebini kendine sor bir istersen...

Ama nedense senin dediğin bütün her şey şu anki devletlerin hepsinde bolca mevcut... Anarşist değilim ama bunlarda gerçeklerdir yani...

Olaylara duygusal cevaplar vermeyi bırakın artık arkadaşlar lütfen ya!
  • beklicem321 • 25 Eylül 2006 18:40 • #514262

Ben "yazdıklarım yorum açık değildir" diyorum. Yorum yapmamalısın yani. Sen de böyle birşey deseydin senin ki hakkında da yorum yapmazdım. Bu kadar BASİT. Polemik yaratmak değil amacım. Sadece yanlış düşündüğünü belirtmek istemiştim ve belirttim de. Yine de sana kalmış birşey. Yorumunu yap!
  • rubber soul • 26 Eylül 2006 13:56 • #514306
    yozlaşan, içi boşaltılan müzik kültürünü savunanlara...

Müzik te bir sanattır ve elbetteki sosyal mesajlar da içerir.

Çok doğru.Fakat ince bir nüans var orada.Bir defa müzik sözler içinde olmasa mesaj verebilir mi?Yani klasik müzikçiler, illaki sembolize etmeden kuş dili kullanmadan yazılan bence bariz müziğin araç olarak kullanıldığı,doğal süreci aşikar ,popüler olanaklarla kitlelere duyurulan siyaset yapılan anlamsız şarkılardan yapmadılar.Şarkı müziğin anonim halidir.Baladları birbirine benzeyen halk ezgilerinden türemiş.Sanat için yapılan müzik daha farklıdır .Sanat anlanır.Anlatılmaz.Anlatılmamalı.Biraz kuş dili olmalı.Hatta söz kullanılmadan müziği öne çıkarmalı çokça.Bunu hatayı John Lennon gibi aklı başında bir müzisyen bile yapmış zamanında.Sanat toplumsal olayları anlatır.Evet.Bir kere insan zaten toplumun bir parçası olduğuna göre bu her tür dinamik için aynıdır zaten.

İnsan ne kadar yaratıcı olursa olsun günün şartlarından etkilenerek yaşar.Yani sanat bugün eski tarihlerdeki halinden biraz uzak.Fetreti yaşıyor.Sanat yerine teknoloji üretiyor.Olayları dönemlere göre değerlendirmek doğru yöntem.
    Güzel konuştum :)
  • You • 26 Eylül 2006 14:20 • #514311
    yozlaşan, içi boşaltılan müzik kültürünü savunanlara...

sana katılıyorum.. bu çok uzun bir tartışma knusudur. Yani şu siyaset yapılan müzik konusu. Orada müzik geçektende sadece amaçların aleti olmuştur çoğu zaman. Bu yüzden özellikle yazımda o tür örnekler vermekten kaçındım. Sana hak veriyorum. Müzik mesaj içerir fakat öncelikle müzik olabilmelidir... Öncelikle müzik olarak sanatsal değer taşımalıdır. Bir duruş olacaksa bunun ardından gelmelidir. Bu sanatın retkenliği,saygınlığı ve güvenilirliği açısından şarttır.Ama ne yazıkki günümüzde böyle bir konu tartışmaya yönelik ürünler oldukça sınırlıdır. Artık müzik te teknolojik bir tüketim malıdır ne yazıkki. Belki gerçek müzik kaybolmaya başlamasaydı şu anki müziği bu kadar da eleştiriyor olmazdık dimi? İkisinin çıkış ve düşüşlerinin orantılı olarak gerçekleşmesi akıllara başka sorular getiriyor ister istemez...
  • nabruk88 • 26 Eylül 2006 22:53 • #514356

bu sene gidemedim maalesf.ama seneye kesinnn;)
  • WC • 28 Eylül 2006 01:41 • #514425
    bu ne be bütün mesajlar silinmiş şaka gibi
  • baltalı ilah • 28 Eylül 2006 03:03 • #514426
    Millet öbür tarafta belden aşağı muhabbet yapıyor onlar silinmiyor biz gayet medeni yazışıyoruz siliniyor. Biz birsürü düşünüp zaman harcıyoruz bir kademde hepsi siliniyor.
  • donald_cobain • 28 Eylül 2006 03:43 • #514428
    silinir tabi garaja geğik lazım ne gerek var siyasete bak buda silincek okuyabilene artık:)
  • -TormentoR- • 28 Eylül 2006 14:26 • #514441
    burası garaj silinir
  • baltalı ilah • 28 Eylül 2006 18:00 • #514456
    Ben bir süre yazı yazmamaya karar verdim sessiz kalıp sessiz protesto yapacağım. umarım bunuda silmezler.