-
kimse şu işin eğitimini aliyim demiyor.ben açıkçası tek parçayla çıkıpta ünlü olan ve 3-5 konserle de işlerini gören insanlar istemiyorum...parası olupta albüm yapan o iğrenç sesli yaratıkların dandik şarkılarını da dinlemek istemiyorum...kısacası ben eğitimden yanayım.çünkü kendim eğitimliyim ve buna rağmen 2 3 sınıf barlarda çalmak zorunda kalıyorum..tabii eğitimsiz olupta harika müzik yapanlar istisna..hakkatende buna kim dur diyecek.tabii ki biz demeliyiz.internet ortamında proxy sunucusu kullanıp sitelere hakaret dolu mesaj yazılacağına(sözüm meclisten dışarı)en azında daha mantıklı ve yön verici işler yapabiliriz.teşekkür ederim arkadaşlar..
-
Müziğin kalitesi her zaman üst seviyededir. Bahsettiğin şeyleri müzikten saymamak lazım , şov dünyasının gelip geçici akımları onlar. Müzik ise sanattır , kalıcıdır , gelip geçmez , hep hatırlanır :)
-
son zamanlardaki müziğin kalitesi yok.
evet haklısın kimse şu işin eğitimini alayım demiyor senin duymaktan (dinlemekten demiyorum) rahatsız olduğun zat-ı muhteremlerin şarkılarını duymaktan biz de bıkmış durumdayız. biz bunlara dur demek isteriz demeye çalıştık da ama mantar gibiler gün geçtikçe çoğalıyorlar. ve bunların yanı sıra bu şahısların albümlerini alan onları yücelten bazı kesimler var. tamam herkesin zevki farklıdır ama sanatsal bir yönü yok ki ne zevki!
sen ve senin gibi eğitimli yani profesyonel insanların, hiçbir sanatsal içeriği olmayan, iğrenç sözleri kötü sesleriyle daha da berbatlaştıran insanların gördüğü saygı görmemesi beni de çok üzüyor.
kısacası söylediklerine katılıyorum.
-
kimse şu işin eğitimini aliyim demiyor.ben açıkçası tek parçayla çıkıpta ünlü olan ve 3-5 konserle de işlerini gören insanlar istemiyorum...
Sana katılmıyorum, yanlış taraftan bakıyorsun ; müzisyenin eğitimli olup olmaması değil; Dinleyicilerin ne kadar eğitimli oldukları.
yani adam önüne konan hrşeyi kabul etmeye alışmış bu tip çoğunluk için serdar ortaç ta bir Mozart'ta ,aradan sıyrılan cin geçinen sürüngenler ise milleti söğüşlemeye devam eiyor.
-
Müzik gençlere hitap ediyor. Gençler ise belli bir şeye ait olmanın peşinde. Adam kendini punk olarak gördükten sonra önüne ne konulursa alır, itiraz etmez kolay kolay. Eğer gençlik müzik konusunda biraz daha hassas davransa, müziğin türüne değil de kalitesine baksa sabun köpüğü gruplar "abi, linkin park modaymış. koyalım bir rapçi, iki elektro, şöööyle adidaslarımızı, nikelarımızı çekelim, köşeyi döneriz" diyerekten albüm çıkaramazlar.
Single Factor, ikisi de önemli desek? Yine de senin dediğin daha baskın çıkıyor, o konu da haklısın.
-
kaliteye ne gerek var dünyada yaşıyoruz :)
-
Aslında bence kaliteli müziğin biraz daha basitleştirilmesi lazım halkın anlıyabileceği seviye çekilmesi lazım en azından bir kısmının. Yoksa bu gidişle kaliteli müzik sadce müzisyenler arasında yapılır dinlenir bir olgu olacak.
-
güzel başlık.açtığın için teşekkürler.ne yazak ki günümüzün sorunu tüketgenlik.pek bir orjinallik yok.yeni çıkanların ya da çıkmışların hiçbiri şaşırtmıyor ve ilgi çekmiyor.herşey; her konu, her yaşanan,her duygu kendi nesnelliğini o kadar kaybetmmiş durumdaki şaşılıcak birşey kalmıyor zaten.şu aralar dinlediğiniz bir şarkıyı özgün bulmak çok zor demek istediğim.bundaki en kabahatlilerde bizleriz; yani kitle.pek seçmiyoruz dinlediklerimizi ne çıkarsa piyasaya onda bizden birşeyler illaki buluyoruz.şahzımız adına birşey yoksa bile arkadaş topluluğunun takdiri yetiyor bazen.üretgenlik tüketilene dayandırılırsa öyle kimliksiz bir ortam oluşuyor işte.pek çözüm önermiyor olabilir yazdıklarım.bir durup düşünmeliyiz yahu dünya öbür ucunda da bu var burda da bu var.ama yeri geldiğinde bize üsten bakmasını biliyorlar.madem aramızda farklılar var neden her zaman onların yaptığı daha iyi olsun?.herşey özünden güzel bence.farklılıklarımız yitirmemeli ve bunları sentezleyip ortaya yeni şeyler çıkarmalıyız.daha özgün..gibi bişey.ne yazdım bea:S saçmaladım mı ne.
-
saçmalamışsın hocam git bi elini yüzünü yıka ateşini ölçtür ne biliym bir doktora görün kaliteli bir dinleyici zaten kaliteli işten anlar hocam kaliesiz de zaten gidip dengini dinler tencere yuvarlanır kapağını bulur hesabı