-
bu ara bizim grupta bi geyiktir dönüyo bi kızmımız grup olanların daha iyi müzik yaptığını savunurken bi kısmımızsa bireysel olanların daha iyi müzi hyaptığını sölüyo ben sizin ne düşündüğünüzü merak ettim???
-
Ben bireysel tercih ediyorum :)
-
tabi grup,belirli tarzları vardır ama bireysel müzik yapanlar tutunabilmek için bazen tarzlarından ödün verebiliyorlar...
-
Bu tür bir tercih yapmam gerekmedi hiç.Başarılı müzisyenler var, ama onların arkalarında da başka müzisyenler var.Yani bireysel müzik yapanlar isim olarak bireysel, onların arkalarında da bir grup var.
-
bende gruptan yanayım ya şöyle düşünün bireysel müzik yapalarada sonuçta bi grup eşlik ediyo o yüzden de gruplar her zaman başarılı olanlardır :) çünkü kokrmazlar bireyseller gibi bana çalcak biei varmı flm diye belli bir tarzları vardır ve çalarla :)
-
Bazıları şu görüşü savunur,sanat kişiseldir,tek başına yapılır.Yani bi resmi iki ressam çizmez,ya da bi heykeli bi heykeltraş tek başına yapar.Hem kısıtlanmışlıklar,sanatsal üretim açısından pozitif etkidedir.Bi insanın yalnızken daha samimi eserler ortaya koyabileceği gibi bi sonuç çıkıyo bu yazdıklarımdan.Bu birinci görüş..
İkinci görüşse farklı insanların belli bi amaç için biraraya geldiklerinde ortaya çıkardıkları sinerjidir.Ben ikinci görüşü savunuyorum,iki vokalist belki birlikte çok iyi eserler ortaya koymayabilir ama bi gitarist,basist,baterist ve bi vokalist birbiriyle eşit değil,birbirini tamamlayıcı üyelerdir grup içerisinde..
Birinci görüşü savunup başarıya ulaşanlar olmuş mudur?..Elvis Presley :)
İkinci görüş içinse Guns N' Roses diyorum,çoğu şarkıların müzikleri Slash tarafından,sözleriyse Axl Rose tarafından yazılmış..En yeterli örnek bu galiba :) Farklı zamanlarda farklı grup/müzisyenleri dinleyip ilahlaştırmış olsam da benim dinlediğim en güzel melodiler Guns N' Roses'in eseri oldu daima..Ama tatmin olmayanlar için,Pink Floyd,Led Zeppelin,Metallica,Rolling Stones..Örnekler çoğaltılabilir yani :)
-
biz de o yüzden grupları savunuyoruz :)
tek başına başarılı olanlar var ama onların arkasında da çalan bir sürü tip var ani müzik ypamak için tek kişi yetersiz :))
-
Değil.
Müzik derken beste yapmaktan ziyade oluşturulmuş bi eseri icra etmekten sözediyosan sana bi kaç linkle bi kaç örnek vercem
http://www.youtube.com/watch?v=v52Igdotisk
Yukardaki piyano,vokal ve (tahminimce) çelloyla çalınmış hali..
Bu da gördüğümüz üzere aynı şarkının sade akustik gitar ve vokalle icra edilmiş hali,ikisi de güzel..
http://www.youtube.com/watch?v=0aEUMC1pNN8
Hangisini seçeceğin sana kalmış ama herhangi biri diğerinden yetersiz değil..
-
herkesin müzik zevki kendine benim müxik konusundaki tercihim bu. bür sürü ensturuman çalabilirsin ama gurp benim tercihim ;) kapişş
-
Evet kapiş..Ama zaten ben müzik zevkinle ilgili bi şey yazmadım ki,sadece "yetersizlik" konusunda yanlış bi çıkarım yapmıştın,onu düzeltmeye çalıştım..