Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Çalamadığını Düşündüğünüz Gitarcı Var mı?

• drunknosferatu • 10 Ocak 2007 13:47 • #520455
    james megalomanın teki zaten some kind of monster dvdsini tasiye ederim bi sahnede kirk küçük emrah gibi ya larsla james ezip duruyo içim burkuldu:(
    konuya dönersek batuhan, nejat, cem köksal bunlar mı iyi değil? siz kendinizi ne sanıyosunuz ya o adamların onda biri kadar çalın da görelim.
  • Necrophilliac • 10 Ocak 2007 23:09 • #520464
    Bir gitaristi değerlendirmek için onun onda biri kadar çalmak gerekiyormuş bunu da ilk defa senden duyuyorum.O zaman klasik müzik konserine giden hiç kimsenin şarkıları sahip olduğu bilgiyle eleştirme hakkı yok, çünkü çoğu insan(epey çoğu) ne konservatuvar okuyor, ne o konseri veriyor.O zaman tapalım o adamlara, eleştirmeyelim.

Cem Köksal, aklı mantığı olan bir gitaristin görebileceği üzere bütün sololarında aynı gamı kullanıyor ki bu bence yaratıcılıktan uzak.Batuhan ise bu bilgisini kullanmıyor madem çok iyi bir gitarist.Canlı konserlerde attığı doğaçlama sololar güzel blues/rock soloları.Ama ben gitaristlikten bunu anlamıyorum.Chcuk Berry'yi de severim ama kafamdaki "gitarist" profilinde Francisco Tarrega'ya daha çok yer var.
  • blitzkrieg • 12 Ocak 2007 03:04 • #520486
    çalıp çalamıyordan kastınız?
    steve vai ye sorsanız adam "ben hala gitarı iyi çalamıyorum,tanrı bilir daha öğrenecek neler vardır" diyor ya, bu geyik değildir arkadaşlar. yani bahsi geçen çoğu gitarist iyi gitaristtir ve de iyi çalıyordur diye düşünüyorum biraz sakin olalım. :) yani Kirk hammet a gelelim, yanmi tabiğiki kendisi of aman yarabbi işte bu diyebilceğimiz bir gitarist değil ama bayağı iyi bir gitarist sonuçta, stadyumda bir creeping death solosu atmak kolay değildir, ayrıca sanıldığının aksine kirk dediğimiz arakdaş aslında Blues soloları sevmektedir fakat grubun tarzı gereği müziklere uygun sololar yazmıştır. zaten kendisi evdeyken metal müzik dinlemeyen birisi:) illa ki bu dediklerimi aranızda bilenler vardır. ;)
    ya daha niceleri var yerliler için fazla yorum yapmayacağım yani mesela yabancılar içinde şöyle diyelim kurt cobbain e gelince bence bir şey çalmıyor ama şimdi o bizim gördüğümüz belki adam evdde takılırken dağıtıyor ortalığı pardon dağıtıyordu belki rahmetli.
    yerlilerde ise sorun başka belki onlarda iyi çalıyordur, dediğim gibi bilmek zor bu işleri. bu arada kurt cobbain i hiç sevemedim müziğini, kirk hammet ın sololarının da çok kaliteli olanalrı normal olanları var tabi normal derken de haddimizi bilmek gerekir neye göçre normal yani abartıdığı kadar değildir fakat sonuçta hepsi iyidir buun kabul etmek gerekir.
    ama galiba yeni nesil popüler yerlli gruplarda gitar çalımı kötü anladığım kadarıyla ya da hiç ön plana çıakrmak istemiyorlar.

saygılar
  • Necrophilliac • 12 Ocak 2007 15:12 • #520499
    Mesajın huzur ve barış dolu.Hepimiz kardeş olduk lam:D

Eyvallah!!
  • LooP • 12 Ocak 2007 21:27 • #520510
    ben varım çalamadığımı düşünen sayılır mıyım?
  • _one_ • 12 Ocak 2007 21:53 • #520512
    aria...bu Kirk denen adam en iyi gitaristler sıralamasında ilk 10da yer aldı...
  • baltalı ilah • 13 Ocak 2007 03:35 • #520522
    Duman hakkında doğru söylemiş bende harbiyede izledim. 3 aylık bir eğitimle herkez onun kadar gitar çalar.
  • Necrophilliac • 13 Ocak 2007 10:00 • #520523
    Bu listeyi peygamberler falan yaptı heralde.O listeler hep grup adlarıyla yapılıyor.Metallica kadar bilindik bir grubun lead gitaristi o listede olmasa komik olurdu.O listelerin olaya bakış açısı şöyle;

Guns 'n Roses'ın lead'i kimmiş, çok sevilir o grup.Slash mi?Tamam koyun.

Slash Guns 'n Roses'da çok iyi bir gitaristti ama bence kendini Velvet Revolver'da çok daha fazla geliştirdi, ha bu listeyi yapanların umrunda değil.Guns 'n Roses olmasa Slash mesela o listelerde olmazdı.Metallica olmasa Kirk o listede olmazdı.Exodus seven var sevmeyen var...
  • Aria GalaCtiCa • 13 Ocak 2007 10:28 • #520524
    Hangi listeymiş o merak ettim. Kirk hakkındaki fikirlerimi yukarıda belirtmiştim, kaldı ki Necrophilliac çok güzel bir nokta yakalamış, Hammett o listede 'Kirk Hammett' olarak değil 'Metallica'nın lead gitaristi' olarak yer bulmuştur kendine. Kaldı ki Hammett'i ilk ona alan listenin geçerliliği bellidir bence. Yoksa ben de yaparım bir liste, koyarım Kurt Cobain'i, Billie Joel Armstrong'u ilk ona olur biter.
  • dark_ambient • 13 Ocak 2007 13:05 • #520529
    ahahah o listeyi hatırlıyorum ;) vai 50 lerde satriani 70 lerdeydi dünyanın en iyi 2.gitaristi kirk seçilmişti
    zaten hetfield da gelmiş geçmiş en iyi vokallerden birisi,Dünyanın en iyi 5000 davulcusu sıralamsı yapılsa lars ulrich kafadan ilk üçe girer davulun babasıdır.. metallica da herkes bireysel olarak birer virtüözdür onun için metallicayı ayrı bir yere koymak lazım.

Necrophilliac kardeşime de sonuna kadar katılıyorum,zaten böyle sıralamalarda metallica elemanlarından birisini listeye koymazsan adama sorarlar sen nebiçim metal dinleyicisisin diye.

benim nacizane fikrimce çalamayan gitarcılar,kayahan ,haluk levent,teoman,avril lavinge,daha hatırlayamadığım bir sürü isim.Bunların gitarla alakaları yok ama nedense kliplerinde gitarı dekor olarak kullanmaktan bir türlü vazgeçmiyorlar