Kapat
..yükleniyor..
Kapat
İşi müzik olanlar, işlerini GaRaJ'da tanıtıp, müzisyene ulaşıyorlar. GaRaJ rehberini inceleyin.

Varg Vikernes

• Soulforger • 6 Kasım 2006 22:52 • #516905
    Hmm , iyi o halde =)
  • mansons pain • 8 Kasım 2006 13:48 • #516997
    insanlık çürümüş çürüyeceği kadar zaten dostum iyi ki öldürmüş bi insan dan daha kurtulduk saygı duyuyorum ben varga ölelim öldürülelim diyor başka da bişey demiyorum
  • fizban • 8 Kasım 2006 15:44 • #516999
    bu adamın bizim aşırı milliyetçilerimizden pek bi farkı yok açıkcası. var da norweç ve paganizm milliyetçisi. zaten norweç black metalinin çıkış noktasıda budur. bu insanlar tarihinlerinde aslında paganizme inanıyorken roma ve çeşitli oluşumların büyük zorlamalarıyla hristiyanlığı kabul etmişlerdir. o dönemlerde barbar diye aslında türklere değil bu kuzeyli kavimlere denirdi. bunun da nedeni hristiyan olmayışlarıydı. bundan dolayı bu insanlar çok büyük işkencelerle zorla baskı ve şiddetle hristiyanlaştırıldılar misyonerler tarafından. nedeni ise o dönemde romayı tek parça olarak tutmaya çalışmak birlik sağlamaktı aslında. ancak planları geri tepti o ayrı.
    varg da bu tarihlerine bakarak hristiyanlıktan nefret ediyor. bunu ülkesine yakıştıramıyor. bunun norweç kültürürnü ve pagan kültürünü yok ettiğini düşünüyor ki buraya kadar bende ona katılıyorum. gerçekten de haklı. ancak bu nefretin doğurduğu aşırılıklarıyla mantıklı düşünceden mantıksızlığa doğru geçiş yapmış durumda. her şeyin aşırısı zarardır diye boşuna dememiş büyükler. bu adamda aşırının aşırısı bir milliyetçiliğe girdi. öyle ki artık gitar çalmıyor bu insan norweç çalgısı değil diye.
    en son hapisaneden izin almış ancak kaçmıştı. rusya sınırında makineli tüfeklerle yakalamışlardı bunu:-)
    dediğim gibi bizim aşırı milliyetçilerimizden hiç bir farkı yok. o da oranın aşırı milliyetçisi.
    aslında fark olarak şundan bahsedebiliriz ki orda onlar azınlıkta ve azlar bu ülkede ise onun tarzında adam çok fazla. bu da bizim sorunumuz...
  • Necrophilliac • 8 Kasım 2006 17:02 • #517001
    Durup dururken milliyetçilik yapıp, kilise yaksaydı desteklemezdim.İskandinavya'nın hristiyanlığı sandığınızdan çok daha acılı oldu.

Mayhem olayını bilmiyorum, evet birini öldürdüğünü biliyorum ama ne sebeple yaptığına kendi açıklayıncaya kadar inanmayacağım, çünkü çok farklı laflar dolaşıyor.Kız meselesi diyenler bile oldu!
  • Soulforger • 8 Kasım 2006 21:51 • #517024
    Albüm basımıyla ilgili bir anlaşmazlıktı.

Sebebi ne olursa olsun , kilise yakamaz!İnsanlara zarar vermeye kimsenin hakkı yok!

Fizban müthiş yazmışsın , tebrikler.
  • dark_ambient • 23 Kasım 2006 16:17 • #517809
    sabredin 2017 efsane geri dönecek çivici varg

burzum.com'da hapisten çıkış tarihi 2008 yazıyordu.iyi halden cezasında indirim yapıldı diye bliyorum ben
  • rickenbacker • 2 Aralık 2006 19:07 • #518308
    Bizim aşırı milliyetçilerimize şiddet uygulama yönünden benzeyebilir bu adam ama bizimkiler kadar çelişmiyor . Bir yandan kurttan geldik derken öbür yandan "Ya Allah , Bismillah , Allahu Ekber ! " diye bağırmıyorlar en azından .. Neyse ..

Fikirlerini uygulama ve bu fikirleri yayma şekli hoşuma gitmez , yaratıcılığına diyeceğim yoktur fakat bir kiliseleri yakmak , bir insanı öldürmek karşı çıkacağım şeylerdir .
  • fizban • 2 Aralık 2006 21:11 • #518323
    bizim aşırı milliyetçilerimiz kendi için de islam öncesi ve sonrası şeklinde ikiye bölünürler. o nedenledir.

ya o mayhem-burzum olayını ise şu şekilde olduğunu duymuştum emin değilim ama bir konserde (birlikte verirler konseri) ve mayhemin gitaristi ile (adı neydi ya) bizim bu varg abi tartışırlar. tartışma uzar ve (bu arada tartışma müzik konusunda) nihayetinde mayhemin(hala hatırlamıyorum adını) gitaristi gitarını yere atar ve der ki işte senin yaptığım müzikten çıkan ses bu(e haliyle elektroyu yere atınca jaukiskagpr gibisinden bi ses çıkıyor) senin müziğin sadece bu der. o an da tabi varg sinirlenir aha bunu yapmayacaktın şeytansız(allahsız olamaz ya?) hieyyttt tutmayın beni çok pis gaza geldim diyerek elemana girişir ve bıçaklayarak(18 kere)(hayır 13 yapsa biraz daha anlamlı olurdu da 18 kere abi ne yaptın? kokoreç?) bıçaklayarak öldürür.(harbi hırs yapmış gaza gelmiş)

benim bildiğim ve birazda espirisiyle(cinayetin espirisini de yaptık ya taşlar yağıcak başımıza) olay bu.
    başka ne alternatif yorumlar var?
  • rickenbacker • 2 Aralık 2006 22:05 • #518326
    Ayrıca Mayhem bir konser demosunun kapağına cinayetten sonraki Euronymous'un beyninin fotoğrafını koymuştur .
  • Necrophilliac • 3 Aralık 2006 00:19 • #518332
    Ben kız meselesi diye de duymuştum.Varg'ın(Count) bir kızı var biliyorsunuz, Euronymous bunun annesiyle yatmış.Sonracığıma bir albumle ilgili tartışma olmuş.Bir gece çok içkiliymişler, Euronymous sarhoş kafayla Count'a çok laubali davranmış, Count'ta bunu öldürmüş.Ama bunların hiçbirini benim mantığım almıyor.Ayrıca hiçbir röportajda da cinayetin adı geçmiyor, Count konu hakkında bilgi vermiyor nedense hiç.

Ayrıca; kimi yerlerde bu eleman Christian Varg Vikernes olarak geçse de gerçek ismi(Varg Vikernes'te değil)Count Grischnach'tır.Hatta The Count olarakta bilinir.