-
vay bee.Adamlar emek vermişler.saygı.ömrünü vermişler.bu gezegenden oldukları tartışılır.neyse.bizden de çıksaya.mozart ,osmanlıdan çok etkilenmiş.besteler yapmış.kıymetini bilelim.
-
Die Entführung Aus Dem Serail (Saraydan Kız Kaçırma) Mozart'ın operasıdır ve olay Osmanlı hareminde geçer. :)) Zaten Mozart, diğer opera bestecilerinin aksine genellikle komediye yönelmiştir. Mason imgelerinin bulunduğu ve iyi-kötü çatışmasının konu alındığı Sihirli Flüt'te bile Papageno (anlamı papağan) karakteri, insan nefsini anlatırken komik bir karakter olarak ortaya çıkmıştır.
Bu arada Türk Marşı'nı da unutmamak lazım. :))
-
birileri klasik müzikten bahsediyor?! :)
o zaman dönem dönem önermek gerekirse(haddim olmadan) sanırım her dönemden birer örnek eser şöyle sıralayabilirim kendimce:
J.S.BACH - 6 Cello Suites
L.V.BEETHOVEN - 5. ve 7. senfonileri
P.I.TCHAIKOVSKY - Tüm senfonileri ve REb major piyano konçertosu
DEBUSSY&RAVEL - Piyano eserlerinin tümü
SCHOSTAKOVICH - Viyolonsel konçertoları ve senfonileri
Bunlar ve bunlar gibi yüzlerce klasik eser dinlemenizi tavsiye ederim çünkü hakikaten keyif alacağınıza inanıyorum...
Saygılar...
-
kaliteli bir klasik müzik eğitimi almış 4 adamdan kurulu Apocalyptica dört mevsim dinlenir. coverlardan öte kendi bestelerini öneririm.
yine dört mevsm dinlenebilecek öteki adam vivaldi. oldukça yumuşak bir müziği var. resim yapanlara bilhassa öneririm.
-
YAŞAŞIN KLASIK MÜZİK..:)
Başka tarz müzük dinleyen önerecek yok mu?
-
:D beethoven adagio sostenuto bir bağımlılık. değişik birşey.
dream theaterden girip, tori amostan çıkmak var ama israfa gerek yok:D...
-
:D beethoven adagio sostenuto bir bağımlılık. değişik birşey.
dream theaterden girip, tori amostan çıkmak var ama israfa gerek yok:D...
:) :) :)
-
yaaa ciddiye almayın şu adamı :))))
-
orphaned land
-
Ben klasik müzik denilince en çok Vivaldi den haz duyuyorum,tavsiye vermek gerekiyorsa o zman Children oF Bodom'un Hatebreeder albümü derim...